Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-23-11, 12:21 AM   #1
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
買高達(笨大)玩具心態

頭先O岩O岩望到上面聖衣個皇級有感而發~~~

買左咁多年玩具...其實都主要玩高達(笨大)相關O既野...(仲笨到去見工...不過做左三日就冇做...)
由十幾年前玩GUNPLA....
之後用晒D時間去打機唔砌玩成品
MIA, GFF, EMIA, 可動戰士, HCM PRO, 到宜家O既 ROBOT魂

睇館主大大話隻ROBOT魂WING0C 好掂,拎個實物上手都覺得好掂...而且佢仲要係令我迷上高達O既機體
不過諗深一層...計埋GUNPLA...都出過N隻WING0C...
我隻PG版仲要係一出即買放到宜家都未砌....
MG版已經買都廢事....
就算講成品,之前都有MIA,仲有一堆出得唔靚我都唔記得左O既....如果HCM PRO條命長D...我唔信佢唔會出(佢出晒TV5子+TALLGEESE就完左...TV版W0都冇)

其實,過返3,5年可能又有新line又出隻再靚D O既...都唔奇
但係咁玩法...真係唔多掂...
望一望O個邊聖衣...幾經辛苦儲晒黃金海鬥冥鬥...一聲唔該都冇又重頭黎過EX版....靚左咁多,丟晒D舊版都要買新啦
好在我淨係買自己星座,黃金水瓶+冥水瓶,唔係真係好大鑊
再黎12隻7舊水,唔係話真係好貴到過火,而且唔係要你一次過俾,不過我屋企冇位放呢...
我有FD個舊12宮都已經入返晒盒....

O岩O岩望到上面個皇級...再望一望隻舊人馬....真係都幾唏噓

宜家個心態已經變左...就係宜家買親都係D貴夾靚野先買,同埋一D可一不可再, 有回憶O既野
近年買得最開心O既=
魂SPEC黑百合(人の執念、見せて貰った)
METAL BUILD OO-RAISER(呢隻真係靚到彈起)
最近都有入叮噹+大雄~~

反而宜家係忍唔到手買FIGMA......好難忍手...都未計堆女,一隻ROBOCOP都已經屈死左我

好在我唔玩超合金魂(細個冇睇呢堆野)...如果唔係應該死得好慘

舊 09-23-11, 12:31 AM   #2
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
隻MB 00個價都升到彈起

我就好彩12隻舊黃金都無買
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-11, 12:35 AM   #3
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
唔好講高達

萬能俠都出過唔少

其實我又唔介意佢用新技術番炒舊野既

好似龍神丸果D我諗你都接受唔到佢以前模型既樣

不過ROBOT 魂同MIA我真係唔覺有咩大分別

所以只係買左龍神丸同BON太君就無買

超合金魂佢出六神同天威我都好開心架,仲有GUNBUSTER
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-11, 12:42 AM   #4
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 拓飛 查看文章
隻MB 00個價都升到彈起

我就好彩12隻舊黃金都無買
去左台灣做野,返到黎已經淨OO 1K2....好在最後1K6全套入手....

引用:
作者: 小嘉 查看文章
唔好講高達

萬能俠都出過唔少

其實我又唔介意佢用新技術番炒舊野既

好似龍神丸果D我諗你都接受唔到佢以前模型既樣

不過ROBOT 魂同MIA我真係唔覺有咩大分別

所以只係買左龍神丸同BON太君就無買

超合金魂佢出六神同天威我都好開心架,仲有GUNBUSTER
龍神丸我都有支持...不過又冇左後續...可能出得唔係咁好???

舊 09-23-11, 12:49 AM   #5
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
佢自己做左一排會做死自已品牌, 真係好搞笑, 我都好想知點解
但mg 個d 又唔會, 有新技術, 但唔會開新名, 可能始終係模型起家

而家又郁d 限定, 加批價, 跌水, 返得少
都無咩心情追, 玩下舊野算
好彩當年我冇睇星矢, 呢期買左既都係robot魂多魯3 同super robot GGG
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-11, 01:13 AM   #6
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 忍者 查看文章
其實,過返3,5年可能又有新line又出隻再靚D O既...都唔奇
但係咁玩法...真係唔多掂...
望一望O個邊聖衣...幾經辛苦儲晒黃金海鬥冥鬥...一聲唔該都冇又重頭黎過EX版....靚左咁多,丟晒D舊版都要買新啦
好在我淨係買自己星座,黃金水瓶+冥水瓶,唔係真係好大鑊
再黎12隻7舊水,唔係話真係好貴到過火,而且唔係要你一次過俾,不過我屋企冇位放呢...
我有FD個舊12宮都已經入返晒盒....

O岩O岩望到上面個皇級...再望一望隻舊人馬....真係都幾唏噓
但有時見到新line個隻靚咁多,對住自己鍾意既角色真係好難忍手唔買...
好彩自己只係儲平成拉打既玩具,之前儲開裝著,
當見到SHF出時,無論身型比例同可動都真係覺得靚左好多,忍唔住手入返所有拉打系主角~

P.S 好多人都唔鍾意魂shop限定,其實我又唔係太反感,
魂shop價錢其實同本身差唔多,只係日本以外地方要買就貴d,但可以有機會出d無咁受歡迎既角色,
比著以前,拉打系怪人好多時出舊膠就算,而重要出得唔靚...

「きっとこの世界の共通言語は,英語じゃなくて笑顔だと思う」

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-11, 01:22 AM   #7
DQGUNDAM

Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
唔整死舊line,點出新line,出新line又可以將d機體重出1-N次

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-11, 08:54 PM   #8
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
早幾年我都係好似你咁既心態...
宜家就d野唔太貴都會買,神話ex就算啦...想買但個價錢過唔到自己
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-11, 11:30 PM   #9
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
個心態應該保持好似買科技野咁,無得追
一買就買最好,唔最好都唔好買咁差
過到自己個關,覺得件貨個value係值果個價就買
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-11, 11:38 PM   #10
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
開始至今一直都係跟趴啦為主到而家......

figure一直都只係入左三隻KFF...兩隻FMP系列的都係幫襯回轉踢而放棄蘿蔔頭魂......
一路由MIA到而家蘿蔔頭魂都係好討厭佢果種膠味濃郁的上色...而家仲要貴到......

超合金魂...一直都只有六神呢隻超怨念物逼到本童子破戒......

聖衣嘛...見到朋友仲係傾家蕩產咁追法...怕怕矣......

不過而家跟趴啦都唔係部部追喇......
PG一直都唔捨得...HG又嫌佢得個殼......
結果變左專攻MG同SD......
之後又嫌新個堆SD隻隻都修長美腿冇哂SD味......
結果SD呢邊又變左專攻三國傳同舊版貨......

之但係...而家上油速度比以前慢左好多......
仲有...部初回限定糞刮貼版MG免費大魔(誤)都唔知開盒砌好定保持原狀好......

而家...一直等緊獨角獸v1.5劈過300大關......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 09-23-11 11:40 PM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-11, 10:09 PM   #11
nakamura14
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2003
有時真係好佩服日本仔個種求進態度, 你可以用第一隻mg模型, sic, shf同宜家個d 比較, 造型同關節係不斷咁改進. 反觀美國d 玩具, 基本上10年如一日, 無咩點進化

舊 09-24-11, 10:43 PM   #12
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 忍者 查看文章
去左台灣做野,返到黎已經淨OO 1K2....好在最後1K6全套入手....

龍神丸我都有支持...不過又冇左後續...可能出得唔係咁好???
龍神丸唔好提
出黎出去都係龍神丸
可唔可以出新星龍神丸啫

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-11, 09:14 AM   #13
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
買星矢唔會傾家蕩產既...

同SHF, Figma以至figure類一個月出既量比
聖衣神話都只系一個月一隻....

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
今屆動漫節,笨大有歌唱比賽攪...... Gundam MK-2 日本動漫畫討論版 61 07-16-08 01:58 PM
笨大---吸星大法 愚零鬥武多 收藏品討論版 50 02-28-05 02:19 AM
笨大在中國開設官方網站 House 日本動漫畫討論版 9 02-19-05 12:10 AM
笨大新系列「HIGH COMPLETE MODEL PROGRESSIVE」 T.K. 收藏品討論版 36 05-07-04 04:27 PM
笨大fans club 91 收藏品討論版 4 12-05-03 09:44 PM

現在的時間是 01:24 AM

手機版 | APP版