Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-17-08, 11:18 AM   #76
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
有冇人有留意可口可樂zero個廣告
繼舌頭同眼珠之後,再走多個腦出o黎,好抵死
拖出去眨

不過我覺得D公仔有D核突. 唔係話佢畫得差, 而係佢用寫實既風格去畫一隻獨立既眼球, 一條獨立既脷, 獨立既腦, 望落好核突........
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-08, 11:20 AM   #77
ahleung
The One
Bannnned

另一個令我有D嘔心既廣告係adidas. 用好多人既身體去組成跳水台, 籃球架果個. 令我諗起 <<旋渦>>.........
舊 03-17-08, 02:58 PM   #78
IamO
God of Gamer
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: ahleung 查看文章
拖出去眨

不過我覺得D公仔有D核突. 唔係話佢畫得差, 而係佢用寫實既風格去畫一隻獨立既眼球, 一條獨立既脷, 獨立既腦, 望落好核突........
一隻獨立既眼球,獨立既腦
O接受到

一條獨立既脷

舊 03-17-08, 03:09 PM   #79
kay
Banned
Underclass

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDrubbish_kay
引用:
作者: IamO 查看文章
O接受到

一條獨立既脷
我睇完條脷我即刻唔想飲任何野
kay 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-08, 04:04 PM   #80
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
sunday果幾個...
睇到之後唔敢再開電視...之後見到新聞依個廣告比人投訴cut左先敢再開返
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-08, 07:34 PM   #81
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
拖出去眨

引用:
作者: kay 查看文章
我睇完條脷我即刻唔想飲任何野
引用:
作者: IamO 查看文章
O接受到

一條獨立既脷
咁...你地一定唔會睇勇者王架啦......

引用:
另一個令我有D嘔心既廣告係adidas. 用好多人既身體去組成跳水台, 籃球架果個. 令我諗起 <<旋渦>>.........
冇睇過旋渦,唔明
反而佢個BGM...係咁響度google,google...
本童子開頭仲以為搞乜連google都要賣廣告

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-08, 04:53 AM   #82
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
確實,現在的廣告很難令人引起回憶的
我覺得以前的Sunday廣告到現在也能能詳的

基本上可以說,現代廣告太過於重明星包裝忽略了賣點
現在和以前的M記廣告是有賣點可是現在真的不太吸引人有話題

另外Adidas個新廣告以為是GoodGood GoodGood GoodGood
以為是維記廣告

舊 03-18-08, 01:48 PM   #83
麥芽糖
Senior Gamer
好味既麥芽糖\

註冊日期: Aug 2005
有無人覺得tvb有個sell高清台既廣告d聲音好刺耳
有楊思琦果個
麥芽糖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-08, 02:47 PM   #84
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
點解我未睇過?
有無得睇下?
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-08, 03:21 PM   #85
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
引用:
我第一時間都諗到
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-08, 03:42 PM   #86
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: kcf1201 查看文章
點解我未睇過?
有無得睇下?
http://youtube.com/watch?v=cx0LP0pSm38
舊 03-18-08, 03:43 PM   #87
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: GateHacker 查看文章
我第一時間都諗到
終於睇左個廣告
個條人柱確實係幾怪下,但又未到嘔心程度
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-08, 04:22 PM   #88
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: 麥芽糖 查看文章
有無人覺得tvb有個sell高清台既廣告d聲音好刺耳
有楊思琦果個
唔覺
因為一見到思琦妹又黎埋個d白痴妹表情時已經轉左台

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 04-01-08, 04:40 PM   #89
angelamail
安祖娜

註冊日期: Sep 2006
http://www.youtube.com/watch?v=zRkb7NeQRYU

以前細個好仲意睇呢個廣告~
Kit Kat熊貓

angelamail 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-08, 04:42 PM   #90
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
益力多D廣告繼續誇大其產品效用
越來越垃圾

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-08, 07:30 PM   #91
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
薯嘜通固網條友巧浮誇...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-08, 07:33 PM   #92
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: W!LL 查看文章
益力多D廣告繼續誇大其產品效用
越來越垃圾
誇大都係其次
越黎越唔好笑先係罪無可恕

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
佢仲可唔可以返大陸都成問題

死神Lv.3能力覺醒
舊 04-01-08, 09:23 PM   #93
ahleung
The One
Bannnned

引用:
個idea同以前Sunday帶號碼轉台"革命" 系列太相似, 我覺得有D抄考既嫌疑......
舊 04-01-08, 09:37 PM   #94
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
個idea同以前Sunday帶號碼轉台"革命" 系列太相似, 我覺得有D抄考既嫌疑......
偶反而諗起HKBN王維基...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-08, 09:38 AM   #95
angelamail
安祖娜

引用:
我覺得好吵好煩

舊 04-02-08, 10:10 AM   #96
拉迪-史加羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: hgckelvin 查看文章
有冇當年經典"爸爸食早餐比人拉"

舊 04-02-08, 10:59 AM   #97
angelamail
安祖娜

引用:
作者: 拉迪-史加羅 查看文章
有冇當年經典"爸爸食早餐比人拉"
http://www.youtube.com/watch?v=_c6iqKz3re8

呢個?

舊 04-03-08, 12:02 PM   #98
拉迪-史加羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: angelamail 查看文章
係佢啦

舊 04-03-08, 12:51 PM   #99
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
近排睇一個乜乜防敏感牙膏廣告
睇到火都嚟埋

搵個所謂牙醫...
啲懶音勁到冇朋友......
刷牙 ---> 拆牙
橙 ---> 剷

啲咁嘅廣告都可以出到街
證明香港文化低落到無藥可救

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-08, 08:31 PM   #100
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
呢排osim o個廣告好難頂
唔完頂唔順首野

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:39 PM

手機版 | APP版