Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-06-15, 01:08 PM   #51
Hunter
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
又跌1000點
今日2萬5都未必守得住

話又未完, 宜家穿左2萬5

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 01:10 PM   #52
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Hunter 查看文章
又跌1000點
今日2萬5都未必守得住
今日未完,仲有得跌

記得仲有夜市

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 01:15 PM   #53
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
丁蟹雖然播完,效應健在

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 01:17 PM   #54
埃及使者
玻璃般的存在

個個大戶沽388拎錢填坑

GGF - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
舊 07-06-15, 01:22 PM   #55
tat0gd
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 廢人 查看文章
剛剛想睇返亞州金融風暴既野
個WIKI幾時寫成當年係找阿爺幫手打贏咁既
我記憶唔係任一招佢同索羅斯豪賭一鋪ALLIN 贏佐咩?
由手機版發出
剛剛睇... 無特別野阿... 定大家去既wiki 唔同?

不過不提當年任總真心好野
雖然佢退休前係咁比人罵話佢人工太高, 仲高過格林斯番. 話管一個香港既錢人工仲高過美國點唔合理
但人地點都有過政續功勳
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 01:34 PM   #56
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
其實年頭先好似22000至23000左右..
係之前升太多....

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 01:35 PM   #57
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: kin~kin 查看文章
我都會刻意唔買Made in China0既野, 衫褲鞋襪, 飾物, 護膚品等等都可以做到, 我諗我有80% 呢類野都唔係Made in China...

我開始咁做0既原因主要係因為驚大陸做0既野對身體有害, 你講得冇錯, 有心機揀的話唔用大陸野其實唔係真係貴好多

但反而食品真係好難避免, 要完全唔食真係冇可能 (水果我已經全部買外國), 但肉類, 菜等等真係....
起碼水方面已經係大陸啦

食品要全外國貨就真係貴好多喇, 自問呢一刻未負擔得起, 但真係十分希望做得到
歐美牌既家庭電器類係愈來愈多唔係 made in China, 求奇買左個二百幾既 philips 鬚刨, 返到去先知係 made in holland.

反而日牌電子消費品係愈來愈多 made in China, 以前 panasonic 同 sony 唔少高階 model 係 made in Japan, 近來都變晒 China.

衫我原本係怕 made in China 唔夠示禁著, 所以會特登留意下, 但之後揀衫愈來愈煩, so 都係無咁執著.

外國牌既消費品其實好難 non China, 只能夠買少一件就一件啦. 都係血汗工廠, 佢遲早都反 ga la

反而拒絕 China 自已既品牌比較有重要, 唔用阿里, 淘寶, 小米, JOOX, WECHAT, YOUKU, 更更更重要, 係唔去大陸玩, 唔用中資銀行. 作為香港人, 加速支爆人人有份.

至於食物, 其實都唔難, 你試下煮過腿蛋麵, 金妹火腿, 本地雞強, 丁麵, 睇下有無 made in china ?

水呢, 貼完又貼, 講完又講, 懶得再搵, 香港水庫儲水量夠六百萬人口一年無雨.

2017果邊講過
引用:
作者: 1q1q1q 查看文章
上邊數據係加工食品.

佢自己都講
>基本上,來自中國而供應超過90%的主要食物只有幾種:1. 活牛 2.活豬 3. 淡水魚 4. 蔬菜

當然餐餐食雪藏, 罐頭, 甚至M記, 都可以完全冇問題.
罐頭先多 MADE IN CHINA, 長城午餐肉咁富貴你食埋我果份

M記福喜餐都係明益你

自已行下超級市場睇下啦唔該

大陸水果得幾種:桃, 柑, 蘋果, 雪梨, 木爪, 哈密瓜, 西瓜.全部有代替品
係日本/韓國產既貴, 美國, 澳洲, 菲律賓, 馬來西亞, 泰國產既貴極有限 . 得龍眼同荔枝比較難買 CHINA 以外既出產. 有好多 CHINA 根本出產唔到, 如橙, 堤子, 車厘子, 奇異果.

肉類無錯, 係要活牛活豬多 CHINA. 你成日去街市肉檔買既咩 ? 我屋企就甚少
扒類亦好少見到 CHINA, 平既雪藏來自美南多, 貴 D 既買冰鮮, 美國加拿大澳洲, 要好享受買日本法國野.
唔好忘記香港亦有豬場雞場.
魚, 我唔食淡水魚, 無野好講.

益力多維他雀巢飲品全部 MADE IN HK, 維他有少量 MADE IN CHINA, 睇下底寫港/上/光就知.
日清,加樂 B ,李錦記, 淘大 etc. 出口返去 CHINA tim la (李錦記愈來愈多 MADE IN CHINA), 不過係走私咁解.

我都唔敢擔保, 平時食野一定無 MADE IN CHINA, 不過一定無 90%, 最多 20%.

根本大把選擇, 你唔去選擇 or 留意, 咪一直俾佢勒索斷水斷糧驚到瀨屎.

引用:
作者: kev00269270 查看文章
水我知道
米大家都食泰國米
肉類我也清楚
問題主要係菜

雖然我冇數字
但係菜類主要還是大陸運來的吧
我都無乜數字, 講實際生活經驗姐.

你都知唯獨菜類主要還是大陸, 仲要係菜心, 白菜, 介蘭呢類 (本身香港都有), 沙律用果 d 好多都係美國/歐/澳.

唔該收返果 d 大陸斷水斷糧香港必死既言論, 洗人腦又洗自己腦

引用:
作者: T.K. 查看文章
我信而家既香港經濟,可以完全唔入口中國食物維持架
我係唔信同中國斷交後既香港經濟,仲可以買到咁高質既食物

中國 高質 食物

六個字, 你 UP 緊乜 ?

係丫, 源材料都有可能來自 CHINA, 我係信香港既品質多 D LOR.
加工運輸都唔俾帝國血汗工廠賺, 盞養左 D 上層, 吹咩

歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 01:45 PM   #58
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
係之前升太多....
但係二萬二二萬三左幾年都唔郁呢

坐哂艇,又唔知要等幾多年先走得甩

舊 07-06-15, 01:54 PM   #59
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
係之前升太多....
對比起內地年幾來2000變5000
港女同無升過無乜分別
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 02:00 PM   #60
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: Hunter 查看文章
又跌1000點
今日2萬5都未必守得住

話又未完, 宜家穿左2萬5
好耐無見呢種「盛況」

好在老強大部份放左去美國股市基金

舊 07-06-15, 02:53 PM   #61
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: vov430 查看文章
幾多錢都冇用,你出幾多人地食幾多,要d決策人識玩先有得救
而且已經燒左over20萬億,你個一千億都唔夠玩幾日

我上二個月用左個幾鐘同我亞媽解識人民幣今年好危險,再加埋我有大陸背景0既親戚証實我講0既野
成功叫佢停左d人民幣定期/投資,因為我深信人民幣今年一定會眨貶值/爆煲
其實即是?

我應該賠錢都要把基金CUT掉取回剩下的?

舊 07-06-15, 02:55 PM   #62
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
之前爆升左上去個堆中資重未回老家,有排嘔……

舊 07-06-15, 03:02 PM   #63
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
幾時先跌到1500點....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 03:06 PM   #64
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
中央出手維穩,市場好淡大角力。以上海電力(滬:600021)為例,今日股價於下午2時10分,仍然跌停報13.85元(人民幣.下同),其後極速抽升,至2時36分,股價已升一成漲停,報16.93元,現時股價仍維持於此水平。短短26分鐘,上海電力由跌停變漲停,堪稱奇景。

過山車onz

舊 07-06-15, 03:36 PM   #65
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
過山車都會向前行,呢個根本笨_跳啦,直上直落
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 03:37 PM   #66
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
今日又殺死左幾多散仔...
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 04:30 PM   #67
朝霧 海斗
Crazy Gamer

恆指保得住25000關口..25,236.28
不過大陸果D銀彈作用有限 深證仲要跌

舊 07-06-15, 04:48 PM   #68
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: knight-philip 查看文章
其實即是?

我應該賠錢都要把基金CUT掉取回剩下的?
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
中央出手維穩,市場好淡大角力。以上海電力(滬:600021)為例,今日股價於下午2時10分,仍然跌停報13.85元(人民幣.下同),其後極速抽升,至2時36分,股價已升一成漲停,報16.93元,現時股價仍維持於此水平。短短26分鐘,上海電力由跌停變漲停,堪稱奇景。

過山車onz
唔敢比意見,你自己做下功課啦

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
恆指保得住25000關口..25,236.28
不過大陸果D銀彈作用有限 深證仲要跌
1000億係咁上下啦,同你掉個10蚊銀落海差唔多law

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!

此篇文章於 07-06-15 04:51 PM 被 vov430 編輯。
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 05:43 PM   #69
LoliMoe
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
認真問:
其實強國d錢邊度黎?
LoliMoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 05:50 PM   #70
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219

舊 07-06-15, 05:54 PM   #71
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
幾時變津幣?

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 06:00 PM   #72
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: LoliMoe 查看文章
認真問:
其實強國d錢邊度黎?
不屑財技既我咁答你, 你每買件 made in china 既 PS4 產品, 有最少六成既錢去左 SONY 度, 剩低約一半即兩成去左帝國血汗工廠, 而去左血汗工廠之後八九成都去左老闆, 即係黨同國個袋度.

簡單講即係你同我, 每個又要平又好既消費者, 我地都有份供養緊帝國.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 06:16 PM   #73
LoliMoe
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
我都唔想佢係MIC個喎
LoliMoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 06:24 PM   #74
朝霧 海斗
Crazy Gamer

MIJ又點
一件product 最尾係日本完工都當MIJ架啦
佢入面D件有幾多用MIJ先係問題

舊 07-06-15, 06:28 PM   #75
埃及使者
玻璃般的存在

睇下印鈔機仲可以印幾多日
印壞左到時真係XX了

GGF - 棄坑

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:04 PM

手機版 | APP版