Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-18-18, 10:22 AM   #41301
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
無活動真係會無乜心機
出多d尼祿祭咁既野就好

期待老師
點都唔會5星掛

舊 04-18-18, 11:33 AM   #41302
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 6078 查看文章
無活動真係會無乜心機
出多d尼祿祭咁既野就好

期待老師
點都唔會5星掛
再冇心機我都唔會M到想玩鬥技...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 02:12 PM   #41303
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
點會?
我覺得2年幾以來, 只得2次尼祿祭係最好玩的活動, 其他活動都只係爛農
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 02:47 PM   #41304
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
計埋劇情在內的話

我覺得除左ccc活動之外大部份都係垃圾(ry

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 03:32 PM   #41305
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 細路翔 查看文章
計埋劇情在內的話

我覺得除左ccc活動之外大部份都係垃圾(ry
CCC以外都垃圾+1...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 11:12 PM   #41306
gingq7

咁我覺得萬聖123都幾好笑既,
水著1和2的前半又係幾好,
聖誕2傑克三人組都唔差,
仲有經驗值12都ok

我覺得如果活動只計劇情唔計農的話,大部份都ok以上
舊 04-19-18, 02:52 AM   #41307
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
講event故事,我自己就比較喜歡聖誕(1-3都ok).Zero(但前提係要有睇過zero),ccc,合眾國,鬼楽百重塔(故事唔錯但玩法最差)
玩法就比較喜歡情人節18
其實講真,如果唔係為睇劇情我都未必會玩呢隻game,有喜歡o既角色想升但d素材掉落率低到火滾,如果唔係要用大量,個掉落率低都唔係問題,但5星人隨便都要用幾十(仲未計QP),要升人就一定要打event先會好效率d,搞到隻game無event都無乜心機玩(雖然最近因為喜歡第2章d角色而農緊素材)

舊 04-22-18, 02:53 AM   #41308
the fool
永遠的愚者

今日終於得閒清哂d關,但今次event d效率真係唔多好...最主要係因為要打完一邊攞入場劵先可以打返素材
另外,雖然的確唔係難打,但最近幾次event d高難度關都好似無人提咁ge?(其實可似續關已經易打左九成)

舊 04-22-18, 03:23 PM   #41309
gingq7

高難度關真係無咩好提, 可以用三劃令咒基本上無得輸
其實今次唔易打, 第三break哪叱最後無視職階兼會放無敵+無敵貫通>全體寶具都算, 最後仲會自加氣格陰人

其實我都唔知咁算set得好定唔好,
懶人可以用令咒輕鬆過關,而想挑戰唔用令咒的話,都真係算高難度,而且只打一隻哪叱都算係補完了第一次時哪叱未實裝的遺憾
理論上係滿足晒所有人,但我總係覺得有點微妙....

----------

另外, 打 如來級 定係 菩薩級?

此篇文章於 04-22-18 03:25 PM 被 gingq7 編輯。
舊 04-22-18, 03:50 PM   #41310
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: the fool 查看文章
今日終於得閒清哂d關,但今次event d效率真係唔多好...最主要係因為要打完一邊攞入場劵先可以打返素材
另外,雖然的確唔係難打,但最近幾次event d高難度關都好似無人提咁ge?(其實可似續關已經易打左九成)
不過我覺得今次其實LITE左唔少
加成角比前年多左成倍呢點易搞好多。

引用:
作者: gingq7 查看文章
其實今次唔易打, 第三break哪叱最後無視職階兼會放無敵+無敵貫通>全體寶具都算, 最後仲會自加氣格陰人

其實我都唔知咁算set得好定唔好,
懶人可以用令咒輕鬆過關,而想挑戰唔用令咒的話,都真係算高難度,而且只打一隻哪叱都算係補完了第一次時哪叱未實裝的遺憾
理論上係滿足晒所有人,但我總係覺得有點微妙....
咁我覺得用令咒同用石con關無分別,最後搞到要用令咒其實即係輸左。

不過見巴X有D人覺得用3令咒打得贏=易,我就唔知點評價。

功德玉最高效率應該是如來級

此篇文章於 04-22-18 04:30 PM 被 大破人間 編輯。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-18, 05:03 PM   #41311
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
睇下想唔想無令咒打

有時都係想hea過直接三令簡直perfect

舊 04-22-18, 05:46 PM   #41312
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
WAVE3反正就係綠卡消哂佢d buff...

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-18, 09:18 PM   #41313
gingq7

引用:
作者: 大破人間 查看文章
功德玉最高效率應該是如來級
大蓮華呢

上次我記得係打如來級反而快d(以場數計,不以AP計),但我不太肯定

今次大蓮華加成多左,禮裝又加多左,人又多左; 而功德玉就cap死左100%
舊 04-22-18, 09:48 PM   #41314
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

星期三就1000日了

大蓮蓮係地獄道

此篇文章於 04-22-18 09:53 PM 被 GN00508771 編輯。
舊 04-23-18, 12:57 AM   #41315
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
雙up =各0.4%
單up =0.7%
正副up =正0.5% 副0.3%

一口氣
中國服主帳,日服副帳都復明了
超興奮了 睡不著(原本應該11點要zzz了

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-18, 02:18 AM   #41316
the fool
永遠的愚者

引用:
我一隻沖田都打左佢兩條血有多佢放無敵+寶具果陣我仲有隻滿血武藏,如果唔係懶諗住con算就用左無敵貫通,其實應該可以下Turn一個寶具收佢皮
引用:
不過我覺得今次其實LITE左唔少
加成角比前年多左成倍呢點易搞好多。
但無記錯o既話今次好似少左一個星期時間,雖然計過只換想要o既野應該都夠時間打(一日打各1000左右),但我印象中上次我應該係夠時間打到換哂d野(除左風雲仙姬無跌所以無換,雖然下半場無特效禮打得好很辛苦)
引用:
作者: Sar8 查看文章
睇下想唔想無令咒打

有時都係想hea過直接三令簡直perfect
hea過舉手
成日要係咁打已經覺得好哂時間,我真係唔想好似尼祿祭咁要不斷咁試

舊 04-23-18, 07:59 AM   #41317
gingq7

唔覺有邊度lite左

今朝先接近打晒所有關, 只欠天道
日數已過了一半,但我連前半的一半都未農完,
而後半要打3-4次(?)如來級先夠功德玉打一次地獄道?
舊 04-23-18, 08:15 AM   #41318
pet3
The One

引用:
唔覺有邊度lite左

今朝先接近打晒所有關, 只欠天道
日數已過了一半,但我連前半的一半都未農完,
而後半要打3-4次(?)如來級先夠功德玉打一次地獄道?
打玉關
可以3回合一場
吃10粒蘋果 大約有2200玉(兩張破滿=100%加成)

之後一場大約420花

1花=1萬錢

所以10蘋果大約6200萬
比普通QP關多(比-50%AP QP關少)

我在努力打拿升日服孔明中

------------------
中國服的羅生門復刻問題

https://www.dropbox.com/s/evjbg8abt9...%2018.png?dl=0

借朋友梅林(鯉魚)
我的金閃閃 應該用黑杯還是牛若丸自身攻擊力up的卡可以秒殺?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 04-23-18 08:24 AM 被 pet3 編輯。
舊 04-23-18, 08:39 AM   #41319
gingq7

而我有成9億6 QP, 仲未諗倒點用...
其實升技真係隨緣算啦, 除了極少數幾隻角色和大部份NP充能技有需要升到10外, 我發現大部份角色的大部份技能444和101010根本無分別, 技30可以過倒的關卡444一樣過倒; 444過唔倒的, 30都唔會過倒

牛若丸禮裝加200%(定100%?), 總之一定大力過黑杯
舊 04-23-18, 08:43 AM   #41320
大破人間

咁一定係裝遮那王好

引用:
作者: the fool 查看文章
但無記錯o既話今次好似少左一個星期時間,雖然計過只換想要o既野應該都夠時間打(一日打各1000左右),但我印象中上次我應該係夠時間打到換哂d野(除左風雲仙姬無跌所以無換,雖然下半場無特效禮打得好很辛苦)
少左3日
不過咁搞有D懷疑AP活動星期日直播完就即刻開
舊 04-23-18, 08:45 AM   #41321
gingq7

AP活動真心提不起勁,
99%係齊格,後腳跟,老師, 三條佬...

edit: 不過我唔明點解姐弟早左一個月出左落一般池禮裝度
edit2: 仲有0.9%係白貞靈衣, 0.1%係全新白貞從者

此篇文章於 04-23-18 08:47 AM 被 gingq7 編輯。
舊 04-23-18, 08:54 AM   #41322
大破人間

引用:
其實升技真係隨緣算啦, 除了極少數幾隻角色和大部份NP充能技有需要升到10外, 我發現大部份角色的大部份技能444和101010根本無分別, 技30可以過倒的關卡444一樣過倒; 444過唔倒的, 30都唔會過倒

咁我覺得加攻同魔放,降防最好升
LV.4同LV.10威力上差幾遠下,駛唔駛補刀幾睇呢樣

麻痺類都建議要升,麻痺類唔升幾乎九成九MISS

另外升滿有5CD 3T效果的技能如果升LV.10係非常好用
舊 04-23-18, 08:55 AM   #41323
pet3
The One

引用:

咁我轉牛丸好了

孔明就是必須101010那種嘛
日服用朋友的荒廢舊帳號起手(只有養好的征服王和劍式,和完全沒養的弓凜和白槍呆)
玩了半年到現在先叫有點起色....
唔計多寶 日服5星仲多過我中國服主帳....(雖然中國服我全5星全技101010和999 戰力勁好多)

https://www.dropbox.com/s/g33qybkncf...%2044.png?dl=0
現在日服的練度

目標是先升孔明3個技,
之後升小莫技1
和大公技12
印度槍養61010吧?
引用:
咁一定係裝遮那王好

少左3日
不過咁搞有D懷疑AP活動星期日直播完就即刻開
AP活動對我來說已經完左.....

60石抽皇女時 先出阿福,再出小莫,再出阿周娜和他哥
到孔明up時 3石一抽出孔明 (身上只有20石)

日服的抽卡能力 我覺得會比朋友打的程度..........

https://www.dropbox.com/s/bc12ou81fy...%2023.png?dl=0
日服的五星

FGO 目標預算

此篇文章於 04-23-18 09:03 AM 被 pet3 編輯。
舊 04-23-18, 09:38 AM   #41324
gingq7

引用:
咁我覺得加攻同魔放,降防最好升
LV.4同LV.10威力上差幾遠下,駛唔駛補刀幾睇呢樣

麻痺類都建議要升,麻痺類唔升幾乎九成九MISS

另外升滿有5CD 3T效果的技能如果升LV.10係非常好用
咁lv10當然比lv4大力, 但事實係一年下來, 真係數唔出有幾多次係lv4要補刀的, 升到lv10就唔駛補刀
反而NP唔夠就係唔夠
舊 04-23-18, 05:19 PM   #41325
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

投降
10粒石

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 12:47 PM

手機版 | APP版