Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-26-18, 12:58 PM   #376
峰凌
Insane Gamer
隨意想像

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code5455 9355 8123
因為主角揀左學者
每個boss打法都係
神官奧義>學者
孔雀舞>學者
學者奧義>自己
商人回BP>學者
Break之後學者大概可以打16000X4
3章boss都可以秒
峰凌 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-18, 11:42 PM   #377
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
請問歷戰有冇完成幾多先可以刷 我刷了很久了

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-18, 11:54 PM   #378
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
打隱藏BOSS一定要練好哂8個人仲要諗爆頭啲職點配先有得打
主力隊當然冇問題,LV都7字頭,但另外四個就……
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-18, 03:55 AM   #379
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
今日開始郁淨返四個角色
之前只打到第二章

劍士FINAL片
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-18, 03:06 PM   #380
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
原來每個角色嘅奧義(除咗劍士囉)都最好快啲學哂,好玩好多
神官落奧義去舞女可以跳八次不思義舞

岩岩打商人第二章個boss,試下不思義舞
點知call咗隻怪出黎幫對方回滿血
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-18, 06:56 PM   #381
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
終於買到日版了,依家炒到5百幾

舊 07-27-18, 07:01 PM   #382
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: ELT 查看文章
終於買到日版了,依家炒到5百幾

請問在那兒買到的
我也在找, 只找到行或英pack, 都$499..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-18, 07:15 PM   #383
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: aquarius 查看文章
請問在那兒買到的
我也在找, 只找到行或英pack, 都$499..
信和大鋪仲有,有買趁手

舊 07-27-18, 07:35 PM   #384
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
符文原來係附追加屬性攻擊吾係比屬性武器 所以招屬性攻擊係睇屬性
由手機版發出
舊 07-28-18, 09:57 AM   #385
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
主線已全通,上級職業不用,歷戰武器也不用還是主線過得頗輕鬆的

體感上位的支線BOSS更難打
剛打完食人花,壓力實在大
不知是不是我未拿上級職業的關係……

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-18, 10:47 AM   #386
nomezero
Game Master

PSN  IDnome0818
引用:
作者: Kaiser 查看文章
主線已全通,上級職業不用,歷戰武器也不用還是主線過得頗輕鬆的

體感上位的支線BOSS更難打
剛打完食人花,壓力實在大
不知是不是我未拿上級職業的關係……
食人花煩在挾走一個人
物攻同術攻都痛
挾走左個打亂戰術就變危險
當然冇上級職都有關係
魔術師有可以二千*3既破防傷害
魔劍更可以令魔術師普攻變成幾百+二萬五傷害
由手機版發出
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-18, 11:32 AM   #387
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: nomezero 查看文章
食人花煩在挾走一個人
物攻同術攻都痛
挾走左個打亂戰術就變危險
當然冇上級職都有關係
魔術師有可以二千*3既破防傷害
魔劍更可以令魔術師普攻變成幾百+二萬五傷害
由手機版發出
我有拿到魔術師但無用到
試了兩次
最後是這樣過
賊+獵
劍士+藥師
神官+商人
法師+神官

我自己體感可以再打得好D,因為8個人的職業配合不太好,俾我再打應該會出商人
其實藥師同法師個技都浪費左 (幾乎無用過),因為商人個傭兵技能幾乎常駐才撐過去,補血都靠兼職的法師補
都用左唔少復活藥,BP藥都有用到幾粒,但仲有好多無所謂啦

等級都是4字頭至50左右,算係佢的建議等級

支線打多兩三日仲未解到的話我都係睇攻略過左佢算,仲有好多game要玩...

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)

此篇文章於 07-28-18 11:37 AM 被 Kaiser 編輯。
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-18, 11:40 AM   #388
nomezero
Game Master

引用:
作者: Kaiser 查看文章
我有拿到魔術師但無用到
試了兩次
最後是這樣過
賊+獵
劍士+藥師
神官+商人
法師+神官

我自己體感可以再打得好D,都用左唔少復活藥,BP藥都有用到幾粒,但仲有好多無所謂啦
劍士係主要輸出?
其實如果lv差唔多我覺得改用藥師會更好
因為藥師調合素材可以買
單體超劇藥破防好用
又可以全體回血3000/回2bp

藥師奧義我基本上只會亞芬自己用
連調合都變全體
學者奧係有神官奧既情況下變得冇用
除非一齊用做火力特化

定係你話連技都冇出……?
由手機版發出

此篇文章於 07-28-18 11:48 AM 被 nomezero 編輯。
舊 07-28-18, 11:44 AM   #389
iu fu pig
塵埃...

獵人學到奧義,好開心搵野怪試招
點知加攻之後打野只係扣1800⋯⋯⋯⋯
由手機版發出
舊 07-28-18, 03:04 PM   #390
ZERO NEKO

想請教玩獵人既 有冇捉怪心得 那些怪值得捉
另外魔劍配商人真係絕配 多物攻轉魔攻真係好玩

舊 07-28-18, 03:05 PM   #391
ZERO NEKO

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
由手機版發出
暈左未 有冇打弱點?

舊 07-28-18, 03:09 PM   #392
ZERO NEKO

如果怪弱劍係劍 劍攻有800其他武都700以上 有用突破界限 咁劍士奧義定武藝奧義強d?

舊 07-28-18, 03:11 PM   #393
ZERO NEKO

引用:
劍士係主要輸出?
其實如果lv差唔多我覺得改用藥師會更好
因為藥師調合素材可以買
單體超劇藥破防好用
又可以全體回血3000/回2bp

藥師奧義我基本上只會亞芬自己用
連調合都變全體
學者奧係有神官奧既情況下變得冇用
除非一齊用做火力特化

定係你話連技都冇出……?
由手機版發出
學者奧同魔術者奧我覺得都冇乜用 直接輸出好過

舊 07-28-18, 03:15 PM   #394
nomezero
Game Master

引用:
由手機版發出
前期冇乜好弓,傷害好難衝高
加物攻既野又冇乜
唔似賊仲可以靠速度升傷害
我隻獵人51級打破左防既可以9999

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
想請教玩獵人既 有冇捉怪心得 那些怪值得捉
另外魔劍配商人真係絕配 多物攻轉魔攻真係好玩
捉咩應該要睇你目標
因為使用次數有限又要對應弱點
冇乜幾多萬用既野
強10既話就各上位職迷宮有古代兵(各屬)
同主線無關既迷宮王都可以捉

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
如果怪弱劍係劍 劍攻有800其他武都700以上 有用突破界限 咁劍士奧義定武藝奧義強d?
其實唔駛連續出幾個POST...

我冇咁高攻唔係太清楚
之前見其他人測試劍奧729攻 BP EATER+永久物攻防上升
打破左防既47XXX
你可以自己試武義奧打破左防既有幾多

此篇文章於 07-28-18 03:24 PM 被 nomezero 編輯。
舊 07-28-18, 04:06 PM   #395
iu fu pig
塵埃...

引用:
加物攻既野又冇乜

獵人副職主要學啲咩?其實佢捉野怪會用勁好多,暫時二章打野break咗都扣全體兩千幾
賊仔奧義真心勁,賊仔又可以輔助主攻,真係好多變化

連最初覺得廢廢地嘅神宮姐姐都因為有副職同奧義實用好多
周圍探索,學下奧義,唔覺意推到3x lv未打哂二章
舊 07-28-18, 04:26 PM   #396
nomezero
Game Master

引用:
獵人副職主要學啲咩?其實佢捉野怪會用勁好多,暫時二章打野break咗都扣全體兩千幾
賊仔奧義真心勁,賊仔又可以輔助主攻,真係好多變化

連最初覺得廢廢地嘅神宮姐姐都因為有副職同奧義實用好多
周圍探索,學下奧義,唔覺意推到3x lv未打哂二章
前中期獵人我捉得最多用得最多既係雪地出現既熊
全體杖屬性*2
破左防滿bp係1500*2左右
後期捉返黎既唔夠靈活又同人差唔多就冇乜點用

副職我都係睇隊伍缺乜先換
由手機版發出
舊 07-28-18, 04:53 PM   #397
iu fu pig
塵埃...

引用:
前中期獵人我捉得最多用得最多既係雪地出現既熊
全體杖屬性*2
破左防滿bp係1500*2左右
後期捉返黎既唔夠靈活又同人差唔多就冇乜點用

副職我都係睇隊伍缺乜先換
由手機版發出
熊仔真心唔錯,全體棍係break好幫手
反而後期怪無咁真用

好想知跳舞call出黎嘅怪後期會唔會捉得
舊 07-28-18, 05:37 PM   #398
nomezero
Game Master

引用:
熊仔真心唔錯,全體棍係break好幫手
反而後期怪無咁真用

好想知跳舞call出黎嘅怪後期會唔會捉得
強度越高,使用次數越少
聽講強10用得1次?
而且後期一個特大魔法就清場
要捉就要故意唔殺煩自己
由手機版發出
舊 07-28-18, 08:01 PM   #399
ZERO NEKO

引用:
加物攻既野又冇乜

捉咩應該要睇你目標
因為使用次數有限又要對應弱點
冇乜幾多萬用既野
強10既話就各上位職迷宮有古代兵(各屬)
同主線無關既迷宮王都可以捉

其實唔駛連續出幾個POST...

我冇咁高攻唔係太清楚
之前見其他人測試劍奧729攻 BP EATER+永久物攻防上升
打破左防既47XXX
你可以自己試武義奧打破左防既有幾多
我武義 打倒13000x5

舊 07-29-18, 12:18 AM   #400
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
捉肥貓啦
無敵盾9 turns
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放全新NS 八方旅人 octopath traveler wayfarer's edition 美版 限定版 外膠盒不完美 深水歩站交收 PORTABLE 買賣專區 1 11-26-18 11:19 PM
[PS4,XB1] [Steam] Forgotton Anne | SQEX ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 04-12-18 10:32 PM
[PSV] Chaos Rings | SQEX neo2046 手提遊戲機討論版 4 10-10-14 06:01 PM
[PSP] Lord of Arcana [SQEX] romrom2004 手提遊戲機討論版 75 10-08-10 12:10 PM
其實可以諗諗rpg主角crossover咁出隻rpg/ 燎原-火 電視遊戲討論版 1 07-16-04 04:02 PM

現在的時間是 06:00 PM

手機版 | APP版