Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-20-10, 09:26 AM   #376
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Vanux 查看文章
10月25日前開始玩既朋友, 送多三十日game time

http://lodestone.finalfantasyxiv.com...41f0d8c4e88994
俾多半年都未必會玩.....

舊 10-21-10, 11:54 AM   #377
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: ZeroChow 查看文章
個拍賣系統黠用? 冇得search....?
u mean retainer?
sorted by different type of street now
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 01:59 AM   #378
hyakukawa
Senior Gamer
唔想咁樣! 可以點樣

註冊日期: Dec 2001
有冇巴打知點請多個retainer?

舊 10-22-10, 03:19 PM   #379
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
到底點升level? 得8個 quests...慢慢打怪升? 錢又冇, upgrade gear 都唔得...
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 07:08 AM   #380
Gurren

註冊日期: Jun 2008
其實FF14 設計理念同玩法同現時大部份遊戲都好唔同...
唔好直接將舊個套 SUB入去
唔係棧好似 某D人成日踩FF14
Gurren 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 01:43 PM   #381
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
第1次玩N個語言既OLG
玩左個幾月 PARTY過2次甘大把

有無D HK人LINKSHELL可以加 (Figaro)
固定組隊升LV打怪都OK
ONLINE時間 
一至五 21:00-1:00 (大致上日日上)
六、日 不定
可以SKYPE

kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-10, 04:19 PM   #382
hyakukawa
唔想咁樣! 可以點樣

註冊日期: Dec 2001
可以既話收埋我得唔得?

引用:
作者: kanone 查看文章
第1次玩N個語言既OLG
玩左個幾月 PARTY過2次甘大把

有無D HK人LINKSHELL可以加 (Figaro)
固定組隊升LV打怪都OK
ONLINE時間 
一至五 21:00-1:00 (大致上日日上)
六、日 不定
可以SKYPE

舊 10-25-10, 05:07 PM   #383
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
作者: hyakukawa 查看文章
可以既話收埋我得唔得?
玩左咁耐都係一條友係度玩...
好乏
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-10, 08:05 PM   #384
Dolly
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
XBox Live GamertagEfsf
引用:
作者: Gurren 查看文章
其實FF14 設計理念同玩法同現時大部份遊戲都好唔同...
唔好直接將舊個套 SUB入去
唔係棧好似 某D人成日踩FF14

佢有咩理念係唔同呢

先唔講佢個 game contant, 個 UI 個理念我直頭係頂級添啦

Dolly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-10, 09:32 PM   #385
Gurren

淨係UI 都可以講好耐..
至少我用得好舒服
唔係話放晒D野 介面多 就一定好架嘛 你話OLG PC GAME就應該整好D
比人易入手
但我反而覺得呢個係佢特色之一

再講好多REPORT都講 一日得8個任升乜鬼LV
其實根本就唔係叫你狂打機 唔係要你一日上5 6粒鐘為左升LV....

有人話做主線仲辛苦過玩解謎PC GAME
搵個NPC 講野搵成粒鐘 又少指示
我覺得反而真實.. 唔係比你掃任... 加上有防沉迷..

其實我真係感受到FF14同好多MMORPG唔同之處...
雖然好多野都見人見智 至少我見到未到個個都唔鍾意呢D SETTING
講真如果真係咁難頂就拿拿聲停手啦

此篇文章於 10-25-10 09:42 PM 被 Gurren 編輯。
舊 10-25-10, 09:44 PM   #386
Gurren

唔聽我講野都可以睇睇盛大CEO點講

http://ff14.17173.com/content/2010-1...41452810.shtml
舊 10-26-10, 01:40 AM   #387
Dolly
Crazy Gamer

老老實實, FF14 唔係差, 但就係有比較之下, FF14 就係最差

唔知你有幾多玩 MMORPG 經驗, 拎番十年前既 EQ 黎俾仲要比 FF14 好, 咁夠竟係太創新定大倒退?

事基上由 SE 話 extend free trial 到之後既 patch notes 要改既野, 就知到而家既完成度低到邊一度, 全世界都有怨言既時候, 都唔需要再多講, 盛大講野果度睇完就算, 佢點會倒自已米?

我基本上乜鬼狗屎垃圾 MMO 都有試玩過, 數到最廢既 AO, AoC, Shadowbane 呢 d, 都仲有好多野比 FF14 好, sorry, 只怪我不是 FF 飯

舊 10-26-10, 07:17 AM   #388
AMD
Junior Member

註冊日期: Aug 2002
引用:
淨係UI 都可以講好耐..
至少我用得好舒服
唔係話放晒D野 介面多 就一定好架嘛 你話OLG PC GAME就應該整好D
比人易入手
但我反而覺得呢個係佢特色之一

再講好多REPORT都講 一日得8個任升乜鬼LV
其實根本就唔係叫你狂打機 唔係要你一日上5 6粒鐘為左升LV....

有人話做主線仲辛苦過玩解謎PC GAME
搵個NPC 講野搵成粒鐘 又少指示
我覺得反而真實.. 唔係比你掃任... 加上有防沉迷..

其實我真係感受到FF14同好多MMORPG唔同之處...
雖然好多野都見人見智 至少我見到未到個個都唔鍾意呢D SETTING
講真如果真係咁難頂就拿拿聲停手啦
全世界都插緊個ui 得你讚,你真係夠哂反智
AMD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-10, 08:36 AM   #389
Applex
Junior Member

註冊日期: Sep 2009
引用:
作者: Dolly 查看文章
老老實實, FF14 唔係差, 但就係有比較之下, FF14 就係最差

唔知你有幾多玩 MMORPG 經驗, 拎番十年前既 EQ 黎俾仲要比 FF14 好, 咁夠竟係太創新定大倒退?

事基上由 SE 話 extend free trial 到之後既 patch notes 要改既野, 就知到而家既完成度低到邊一度, 全世界都有怨言既時候, 都唔需要再多講, 盛大講野果度睇完就算, 佢點會倒自已米?

我基本上乜鬼狗屎垃圾 MMO 都有試玩過, 數到最廢既 AO, AoC, Shadowbane 呢 d, 都仲有好多野比 FF14 好, sorry, 只怪我不是 FF 飯
完全同意!
Applex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-10, 10:20 AM   #390
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:

呢次唔知蝕多錢.

可能變free game都唔掂
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-10, 12:41 PM   #391
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
完全唔覺隻FF14有幾創新.. 當時FF11就抄EQ, 而家FF14炒返自己隻FF11都算, 畫面之外既野都要比舊作爛,
Free完我應該唔會再入game

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-10, 05:35 PM   #392
Gurren

我都預左好多人係反對架啦
唔緊要 就算係大勢 我仍然存有自己既意見
舊 10-26-10, 06:05 PM   #393
Dolly
Crazy Gamer

其實唔係咩反對唔反對, 玩唔玩都係各玩家自已決定, 不滿係因為 SE 自已搞到隻 Game 咁仲要賣街姐

Pros & Cons 就係永遠係度嫁啦, 而家都係放長雙眼睇下 11, 12 月個 patch 搞成點啦, SE 呢鋪想賺錢既就有 d 難度囉, 一出就倒米, 黎緊仲要 WoW, Star War, 仲要玩高傲政策既就冇人幫到佢

舊 10-26-10, 06:25 PM   #394
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
我係反邪覺得浪費左ff 個名 同人設

舊 10-26-10, 08:54 PM   #395
冬霜之子lucky
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
我都預左好多人係反對架啦
唔緊要 就算係大勢 我仍然存有自己既意見

堅持己見不是不好,但有時都要想想別人的相反意見到底有什麼理由
冬霜之子lucky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-10, 09:19 PM   #396
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
我都覺得如果係自己覺得好玩就冇問題
我都覺得完成度好低 宜家有時返到屋企想入去咪入去玩陣囉
但係想玩既意欲好容易就會俾其他新game取代囉
宜家返到屋企開隻fallout new vegas黎玩既意欲仲高過入ff14 ...
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-10, 01:18 AM   #397
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: Eking 查看文章
我係反邪覺得浪費左ff 個名 同人設
雖然我未玩
不過講到人設其實點解全用FF11
加D新種族都好阿
(although我都只會用hume.. :P)
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-10, 06:22 AM   #398
Vanux
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2004
雖然我好鍾意FFXIV, 就算依家完成度唔高, 當佢係一般RPG咁玩都OK, 點都多野玩過單機game, 但SE既自我作風就真係抵比人鬧, 如果佢肯加返個AH, 整多d幾唔同既quest已經少好多怨氣啦...
Vanux 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-10, 02:32 PM   #399
Dolly
Crazy Gamer

引用:
作者: Vanux 查看文章
雖然我好鍾意FFXIV, 就算依家完成度唔高, 當佢係一般RPG咁玩都OK, 點都多野玩過單機game, 但SE既自我作風就真係抵比人鬧, 如果佢肯加返個AH, 整多d幾唔同既quest已經少好多怨氣啦...

整番好個 UI 同 tune 番好個流暢度先係首要

舊 10-28-10, 04:29 PM   #400
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
而家都係放長雙眼睇下 11, 12 月個 patch 搞成點啦, SE 呢鋪想賺錢既就有 d 難度囉, 一出就倒米, 黎緊仲要 WoW, Star War, 仲要玩高傲政策既就冇人幫到佢
>而家都係放長雙眼睇下 11, 12 月個 patch 搞成點啦

我睇返個 Patch note , 唔覺得會有乜吸引力可以叫返放棄左既人去玩囉, 哈哈

遊戲性同模式都重係迫 player 花時間既情況..

又做唔到一個可以比 Individual Player 可以好容易搵到人玩既 Interface

某程度上, UI 的確係我見咁多隻 MMORPG 中最垃圾既, newbie time 也是最冇感覺的一隻..

但我唔想玩落去既最主要原因係我真係搵唔到有咩樂趣同可以玩落去可言 (開始時我有二十幾個舊game 公會既朋友一齊玩,所以玩果時都有 fixed group..) , 發覺兩個鐘內飛晒三個城 repeat 又 repeat 做完個 36 hours reset quest 後就只係行行企企唔知玩乜好.. 街外打來打去都係果d.. 想hardcore去試高lv zone, 但隻game既 response 同 control 又令人 hardcore唔來..

玩 trade skill ? 隻 game 個 trade skill 既時間浪費同 outcome 根本就令你唔想玩落去.. 除非你係一班人玩有人源源不絕咁供應你 materials 咁你先會認為有價值去頂硬上玩

Cut 左 FF A/C 後 , 見冇玩半年既 WOW 個 4.0 pre-patch 出左, 悶悶地買返點數卡去 login 返隻 char 玩下個新 talent..

頂, e d 先叫正常 game 嘛 .. LoL
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:59 AM

手機版 | APP版