Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後
日本動漫畫討論版>支倉凍砂 「狼と香辛料 XVII Epilogue」7月10日発売決定丨ホロとロレンスの旅、感動の結末とは――。シリーズついに最終巻が登場!
KENSNAKE 09:38 PM 01-09-08
原創少女代替某人比想像中好.無論係配音,人設同加強羅倫斯同村人連系.

不過以第一話來講作畫比想像中差dd.作畫唔好下跌就ok.

ed有童話feel.
weinky 11:24 PM 01-09-08
總覺得動畫版好似少緊啲野,應該係小說個種細膩吧
jamsquare 12:23 AM 01-10-08
2008 年第一套期待作

仲未得閒睇
ben wai 12:29 AM 01-10-08
福山潤好像變不回四月一日了...
總覺得用半魯魯式配法不太妥
亍 ◣ 07:36 AM 01-10-08
呢套真係變左賣萌.....
ed以為聽緊班戟...
relight 10:20 AM 01-10-08
尋晚睇完...隻萌狼完全合格
羅輪斯就爛好人power全開 (其實小說第一本都吾係禁覺佢爛好人,係動畫強調左)

個邪惡農夫變左個美少女....仲好似係中意羅輪斯
希望後面吾好又變到個個都中意左男主角咁老套啦....
Kaede楓 01:48 PM 01-10-08
作者: relight:
尋晚睇完...隻萌狼完全合格
羅輪斯就爛好人power全開 (其實小說第一本都吾係禁覺佢爛好人,係動畫強調左)

個邪惡農夫變左個美少女....仲好似係中意羅輪斯
希望後面吾好又變到個個都中意左男主角咁老套啦....
慎入....

個村女會唔會因愛成恨
之後咪可以更有理由接番小說一卷尾咁好似葉勒出賣佢地
但我諗村女唔會淨係代替左葉勒個位.....咁咪冇得同牧羊女一齊出場
不過咁福山容乜易一拖三又變左後宮旅行團XDDD

婠婠 10:44 AM 01-11-08
作者: Kaede楓:
慎入....

個村女會唔會因愛成恨
之後咪可以更有理由接番小說一卷尾咁好似葉勒出賣佢地
但我諗村女唔會淨係代替左葉勒個位.....咁咪冇得同牧羊女一齊出場
不過咁福山容乜易一拖三又變左後宮旅行團XDDD
如果係咁....

牧羊女第一個俾大狼咬死= =

wyvern 04:40 PM 01-11-08
岩岩睇左某字幕組的廣東語KUSO版
而家要睇返正常字幕版中和返
RPG之鬼 10:41 AM 01-11-08
真係唔錯喎
ed又聽到magic甚麼、is甚麼...
money 01:00 AM 01-16-08

cheerfulming 08:28 PM 01-16-08
動畫不露點,勿看也
尼路 08:30 PM 01-16-08
作者: cheerfulming:
動畫不露點,勿看也
可能是狼所以沒有呢。
chunwai0091 08:34 PM 01-16-08
動畫不露點,勿看也
這時要喊:
DVD! DVD!

代官 08:36 PM 01-16-08
動畫不露點,勿看也
因為是狼 所以沒問題
因為是狼 所以沒問題...(拖)
利撒度 07:01 PM 01-17-08
動畫不露點,勿看也
原作者MODE:
用正常人的角度看
動物露點我相信一定沒人看
何況我筆下的賢狼只是一個有少女樣子的動物而已

本人見解:
披著人皮的狼.因為人沒長耳朵跟尾巴.所以披上了人皮之後
就隱藏不到這兩個部份(笑)

原作未讀一問:
他/她是男/女?
jamsquare 09:12 PM 01-16-08
個故事好有趣

小說有無中文化?
kcf1201 09:20 PM 01-16-08
作者: jamsquare:
個故事好有趣

小說有無中文化?
台角出左1-4
LIGHTTHELIGHT 09:23 PM 01-16-08
其實是她能夠控制頭頭出不出現!
所以叫DVD修正是沒用的!是沒用的!
Einhander 09:33 PM 01-16-08
作者: LIGHTTHELIGHT:
其實是她能夠控制頭頭出不出現!
所以叫DVD修正是沒用的!是沒用的!
但係冇理由連男主角都冇o架嘛
LIGHTTHELIGHT 10:03 PM 01-16-08
作者: Razgriz:
但係冇理由連男主角都冇o架嘛
男人冇頭幾乎係動畫既定律XD
jamsquare 09:26 PM 01-16-08
故事結尾我覺得

唔係狼吞左人
就人狼比人吞左
Kewellma 03:37 AM 01-17-08
ed歌詞..
seven apples on the witch's tree
with seven seeds to plant inside of me
in spring time i grew a magic song
then skipping around and sang the song to everyone
i look at the world through apple eye
and cut myself a slice of sunshine pie
i dance with the peanuts for the flies
till time when they told me to say hello for every goodbye
saw some sugar stars
i'll put them in a jar
and we'll surround the world
oh we'll surround the world
i'm a little wolf inside a cart
you say and off i go from june to may
oh we'll surround the world
yes we'll surround the world
cheerfulming 11:35 AM 01-17-08
睇左頭兩集,好似幾悶咁...

另外我想問下逢星期幾會係日本播...
stcdavidhk 01:37 PM 01-17-08
睇左頭兩集,好似幾悶咁...

另外我想問下逢星期幾會係日本播...
雖然好似冇乜進度(頭2集吹下水都冇乜所謂. . .)
但唔知點解看落去有種幾舒適的感覺. . .心情幾平穩
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後

返回主題版面