Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > H-GAMEの部屋

主題工具 顯示模式
舊 04-20-02, 09:23 PM   #51
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
Originally posted by X-RGB :

係、SM社長、PIL前社長
http://homepage3.nifty.com/anal-f/
323差D做実姉妹的女主角。
下次到邊個做 
問題兒一件...(那時看到他的樣子已經覺得他很...唉...)

今次得罪了leaf嗎...衰什麼?
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-02, 01:36 PM   #52
X-RGB
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
Originally posted by 陸奧 貴志 :
問題兒一件...(那時看到他的樣子已經覺得他很...唉...)
今次得罪了leaf嗎...衰什麼?
不過他已經向Leaf謝罪.可以參考↓Link

http://www2.bbspink.com/test/read.cg...1017213903/1-2
X-RGB 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-02, 01:40 PM   #53
X-RGB

Wink

對應P/ECE的<うたわれるもの>

此篇文章於 04-22-02 01:47 PM 被 X-RGB 編輯。
舊 04-22-02, 02:37 PM   #54
kintaro

註冊日期: Dec 2001
Wink

X-RGB,

你那部P/ECE大概幾錢,還有在哪裡可以訂到?

真係比你引死喇~~

長期目標:打開攝影眼
kintaro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-02, 02:46 PM   #55
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
仲有四日!
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-02, 10:28 PM   #56
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
我對那個日文鍵盤比較有興趣...
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-02, 06:44 AM   #57
X-RGB

Wink

重有三日 

引用:
Originally posted by kintaro :
X-RGB,

你那部P/ECE大概幾錢,還有在哪裡可以訂到?
真係比你引死喇~~
可以試下Here
650蚊部大畫面Pocket station,幾貴下, (不過有開發tool)
買來淨玩就要考慮清楚.
純為うたわれるもの而買就不太値得
(因SLG Part只係占GAME的10-20%,純粹係演出的一Part)

引用:
Originally posted by 陸奧 貴志 :
我對那個日文鍵盤比較有興趣...
Golden商場地庫有售(近扶手電梯果間)

此篇文章於 04-23-02 06:51 AM 被 X-RGB 編輯。
舊 04-23-02, 08:30 AM   #58
kintaro

THX X-RGB,不過650蚊好像真的貴了些(我還以為會對應其他遊戲呢),不過如果在港買不到的話,我就不再想它了,因為不太喜歡在網上買o野...

舊 04-23-02, 10:13 AM   #59
彩子
Moderator
めんどくさいな。

PSN  IDForceAngel
引用:
可以試下Here
650蚊部大畫面Pocket station,幾貴下, (不過有開發tool)
買來淨玩就要考慮清楚.
純為うたわれるもの而買就不太値得
(因SLG Part只係占GAME的10-20%,純粹係演出的一Part)
亦都係因為呢個原因所以我遲遲都未買依然係考慮之中....

Game封面 (from某撩屎菊)

p.s. 收到我個e-mail嗎???
彩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-02, 10:31 AM   #60
X-RGB

引用:
Originally posted by 片桐彩子 :
亦都係因為呢個原因所以我遲遲都未買依然係考慮之中....
Game封面 (from某撩屎菊)

p.s. 收到我個e-mail嗎???
收到
E-mail提及果間SHOP係唔受我地玩的 

Game封面 ハクオロ隻右手手指尾好怪
都係廣告同Banner果幅插畫正D

此篇文章於 04-23-02 10:45 AM 被 X-RGB 編輯。
舊 04-23-02, 10:39 AM   #61
彩子
Moderator
めんどくさいな。

> Originally posted by X-RGB :
> E-mail提及果間SHOP係唔受我地玩的 

噢.... 唔該晒....

> Game封面 ハクオロ隻右手手指尾好怪
> 都係廣告同Banner果幅插畫正D
> http://sakura2.room.ne.jp/~boogie/cg...0419202234.jpg

同感~~!!

此篇文章於 04-24-02 06:01 PM 被 彩子 編輯。
舊 04-24-02, 06:06 PM   #62
彩子
Moderator
めんどくさいな。

仲剩兩日~~!! :cool:
舊 04-27-02, 12:27 AM   #63
T.K.
很黃很暴力

彩子:
收到隻game係度單走聲得嗎?我都訂左隻。唔知幾時有?
舊 04-27-02, 02:11 AM   #64
彩子
Moderator
めんどくさいな。

引用:
Originally posted by T.K. :
彩子:
收到隻game係度單走聲得嗎?我都訂左隻。唔知幾時有?
你去搵邊度訂???
水貨星人???
定係......
舊 04-27-02, 02:12 AM   #65
T.K.
很黃很暴力

引用:

你去搵邊度訂???
水貨星人???
定係......
你之前介紹個網頁。thx
舊 04-27-02, 02:39 AM   #66
彩子
Moderator
めんどくさいな。

一星期....
舊 04-27-02, 08:11 AM   #67
kintaro

Wink

我隻GAME到了啊,可惜自己沒時間去取.....
希望你們那隻可以快快入手吧,很心急聽聽你們對遊戲的感覺呢!

舊 04-27-02, 11:06 AM   #68
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

引用:
Originally posted by kintaro :
我隻GAME到了啊,可惜自己沒時間去取.....
希望你們那隻可以快快入手吧,很心急聽聽你們對遊戲的感覺呢!
TO:金仔

係咪好快呢!
同日本同日出,重要係初回限定版。

舊 04-27-02, 11:44 AM   #69
kintaro

Arrow

嘩....星人....你突然咁問我,我真係唔知點答你?
快就當然快喇,而且價錢非常合理(好似幫你賣廣告咁! ,希望彩子不要介意啊),可惜我真的沒時間過來,所以唯有繼續等下去....

OFF了TOPIC,SORRY!

舊 04-27-02, 10:35 PM   #70
彩子
Moderator
めんどくさいな。

Angry

呵呵~~!! 我唔介意~~!! ;p

其實兩睇啦~~!!
如果齋訂一隻(初回版)
去星人度訂計七算 : 8800 x 0.07 = $616 , 一兩日到
去Quicksoft訂 : [(6400 + 1500) x 5%] x 0.06139 = $509.23 (今日兌換價) ,大約一星期到
但我有時訂game都會訂3~4隻
如果去星人度訂(假設4隻) : $616 x 4 = $2,464 (Sorry呀星人先生~! 唔係好清楚你訂四隻會唔會計平o的,有錯請更正~!)
但係我去Quicksoft訂: (((7200 x 4 ) + 1800 ) x 5% ) x 0.06139 = 1,972.46 (因每件special offer價格不一所以用7200)

如果係急玩買一隻去星人訂一定快囉
但係如果絕對係為錢銀著想唔係o甘急玩(好似我呢o的人o甘)去上網訂係抵o的囉....
舊 04-27-02, 10:41 PM   #71
kintaro

Red face

彩子,

去Quicksoft訂不是計8800 Yen的嗎?為何只計6400 Yen + 1500 Yen的?難道在網上訂原價8800YEN的初回版只收7900 YEN?

另外,你條數計出來好像有點問題的,如果你一次過買四隻GAME的話,價格都一樣是7200 YEN嗎?我相信如果不是的話,那星人的價格亦無理由全部都計8800 YEN一隻,不對嗎?

舊 04-27-02, 10:57 PM   #72
彩子
Moderator
めんどくさいな。

To Kintaro:
QuickSoft看看吧~~!! (新作發売情報 ----> 美少女Game ---> 四月)
因為每隻Game都有Special Offer
所以隻うたわれるもの~限定版便是 6400 Yen

...可能我表達得唔清楚,不如我就直接用實際Item計清楚啦~~!!

假設我去QuickSoft訂以下四隻:
Battle Raper
雪のとける頃に・・・CD-ROM版
うたわれるもの~限定版(先行予約対象)
LOVERS~恋に落ちたら

QuickSoft o既賣價就分別是:
Battle Raper : 6600 Yen
雪のとける頃に・・・CD-ROM版 7200 Yen
うたわれるもの~限定版(先行予約対象) 6400 Yen
LOVERS~恋に落ちたら 6900 Yen

之前我所提及o既1500Yen就係運費(一件),運費可以到呢度參考
5% 就係 Credit Card Charge

因為之前我訂過四隻係1800Yen所以我用1800Yen計:
(6600 + 7200 + 6400 + 6900 + 1800 ) = 28900 Yen
(28900 + 5% charge) x 0.06139 = $1,862.88

o甘樣夠清楚啦~~!!

此篇文章於 04-27-02 11:34 PM 被 彩子 編輯。
舊 04-27-02, 11:42 PM   #73
X-RGB

Quicksoft以外、重有一間接受海外order(有Special Offer的)、就係PlusOne

Re TK、片桐彩子
我都係在Quicksoft訂、已過數、
應該星期一收到.
舊 04-27-02, 11:57 PM   #74
彩子
Moderator
めんどくさいな。

引用:
Quicksoft以外、重有一間接受海外order(有Special Offer的)、就係PlusOne

Re TK、片桐彩子
我都係在Quicksoft訂、已過數、
應該星期一收到.
我之前係PC Angel度都留意到PlusOne呢間o野
但係我比較想知PlusOne同QuickSoft有無關係....
因為兩間都係用 lighthouse 個網兼且個網頁layout好似....

p.s. 果然用Fax訂係快過數......
我係二月尾訂,今日Check過acc都未有動靜....

此篇文章於 04-28-02 12:00 AM 被 彩子 編輯。
舊 04-28-02, 12:17 AM   #75
X-RGB

Angry

引用:
我之前係PC Angel度都留意到PlusOne呢間o野
但係我比較想知PlusOne同QuickSoft有無關係....
因為兩間都係用 lighthouse 個網兼且個網頁layout好似....

p.s. 果然用Fax訂係快過數......
我係二月尾訂,今日Check過acc都未有動靜....
連負責人都係同一人、應該
分兩間公司可以交少DTax.

論壇跳轉

現在的時間是 06:43 AM

手機版 | APP版