Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36  ... 最後
電視遊戲討論版>Street Fighter V 情報區 3 | 已售
鈴蘭 05:39 PM 12-17-18
完全否定左阿隆克服左殺意波動而學成電刃/真昇龍拳既設定
你食屎啦Capcom
赤兵尉SETH 06:16 PM 12-17-18
仲以為會整隻身勝手極意隆黎取代殺意隆
作者: 鈴蘭:
完全否定左阿隆克服左殺意波動而學成電刃/真昇龍拳既設定
你食屎啦Capcom
依家係腦內殺意波動人格分裂左出黎而又動搖唔到阿隆, 算唔算係克服左? a
風間鈴木仁 01:07 AM 12-18-18
https://www.4gamer.net/games/397/G039790/20181217008/

「ストリートファイターV アーケードエディション」の最新シーズンが発表。新キャラクターの“影ナル者”が本日から参戦

カプコンは本日(2018年12月17日),ラスベガスで開催された「Capcom Cup 2018」にて,「ストリートファイターV アーケードエディション」(PC/PS4)の“最新シーズン”を発表した。新シーズンでは,新キャラクターの“影ナル者”が参戦するとともに,既存キャラクターのバランス調整が施されているようだ。

https://game.watch.impress.co.jp/docs/news/1158774.html

有翻譯,有 PV。

「ストV AE」、「CAPCOM CUP 2019」開催決定!新キャラクター「影ナル者」を12月17日に配信
wing 09:57 AM 12-18-18
作者: 赤兵尉SETH:
個236p射程仲短過Dan想點?

所以話故事設定唔係實體化, 得隆, 豪鬼同泰王有中二波動先接收到既意識形態
即係見鬼?
咁如果其他角色同kage打, 係咪即係幻覺?

所以我覺得呢D設定真係多左舊魚....明眼人都知佢個MOVESET係殺意隆, 但D設定扭來扭去格硬話佢唔係殺意隆, 點都整到佢係一個 "新" 角, 都唔知想點.

佢波動拳咁短, 可能唔想俾人話 "又多個shoto". 你知D鬼佬ga la. 好多怨言.
wing 10:07 AM 12-18-18

依家係腦內殺意波動人格分裂左出黎而又動搖唔到阿隆, 算唔算係克服左? a
即係咁, 呢招鳥山明玩過, 就係來到地球的無名娜美星人分裂做笛子大魔王同天神. 不過ryu又唔係身體有重生能力的娜美星人.....可能SF V遲下會有得收隻龍珠, 或者ken識變ken神或者白髮ken
赤兵尉SETH 12:31 PM 12-18-18
作者: wing:
即係見鬼?
咁如果其他角色同kage打, 係咪即係幻覺?

所以我覺得呢D設定真係多左舊魚....明眼人都知佢個MOVESET係殺意隆, 但D設定扭來扭去格硬話佢唔係殺意隆, 點都整到佢係一個 "新" 角, 都唔知想點.

佢波動拳咁短, 可能唔想俾人話 "又多個shoto". 你知D鬼佬ga la. 好多怨言.
因為阿隆個故事上 已經/一定要 克服殺意波動, 個設定已經由ZERO講到依家
SFV第一季故事結尾已經好表明克服左, 如果又再入魔變殺意隆就不如切腹死左佢好過

所以話與其扭設定出殺意隆, 不如設計個新形態取代
即係咁, 呢招鳥山明玩過, 就係來到地球的無名娜美星人分裂做笛子大魔王同天神. 不過ryu又唔係身體有重生能力的娜美星人.....可能SF V遲下會有得收隻龍珠, 或者ken識變ken神或者白髮ken
capcom, snk , namco, arc System一向鐘意放動漫梗入格game
kage真係借天神個大魔王設定都唔奇
鈴蘭 03:29 PM 12-18-18

大家心入面一直認為阿隆已經好似Ryu Final咁其實心中已經睇開晒連呢少少殺意波動都無之餘仲可以正確地運用果份力量
而家佢就同你講佢只係死忍爛忍
wing 03:39 PM 12-18-18
大家心入面一直認為阿隆已經好似Ryu Final咁其實心中已經睇開晒連呢少少殺意波動都無之餘仲可以正確地運用果份力量
即係咁, 司令同nash都唔知死左幾多次, 一樣繼續出. 大家唔介意應該死左的角色會繼續出, 但如果你出一個現有角色, 然後完全改左個設定, 仲要講到見鬼咁樣咁玄幻, 真係好難接受囉.
強化人間ですの~★ 04:40 PM 12-18-18
用3時間點來睇5係咪搞錯左D咩
kage≅殺意之波動
然後kage結局就係講殺意之波動已經控制唔到隆
wing 05:37 PM 12-18-18
作者: 強化人間ですの~★:
用3時間點來睇5係咪搞錯左D咩
kage≅殺意之波動
然後kage結局就係講殺意之波動已經控制唔到隆
官方話kage = 殺意之波動本身
強化人間ですの~★ 06:30 PM 12-18-18
yes
所以話個角色因為人氣高夾硬老作出來無問題
但設定其實無問題
sagat同豪鬼都無當佢係一回事
對住本體最後仲灰飛煙滅左
華倫君島陽平 11:35 PM 12-18-18
呢隻心魔KAGE仲癲過殺意隆,阿修羅閃空竟然無硬直駁招
wing 09:35 AM 12-19-18
作者: 華倫君島陽平:
呢隻心魔KAGE仲癲過殺意隆,阿修羅閃空竟然無硬直駁招
不過普通波動拳仲短過Dan
ComeLOLoh 11:56 AM 12-19-18
抄左Soul Edge咁,Nightmare實體化,唔再需要肉體。
wing 12:08 PM 12-19-18
作者: ComeLOLoh:
抄左Soul Edge咁,Nightmare實體化,唔再需要肉體。
Nightmare又有甲又有soul edge先可以有身體, 呢個kage乜都冇, 所以我覺得佢似笛子魔王多d
赤兵尉SETH 07:11 PM 12-19-18
官方寫殺意之波動係職業
http://www.capcom.co.jp/sfv/chara_kage.html
wing 08:01 PM 12-19-18
官方寫殺意之波動係職業
http://www.capcom.co.jp/sfv/chara_kage.html

性別係咪阿修羅閃空?
Alpha2 07:56 AM 12-20-18

ericwpk 09:37 AM 12-20-18
old man = Gen ?
from final fight = 人妖?
wing 10:09 AM 12-20-18
作者: ericwpk:
old man = Gen ?
from final fight = 人妖?
final fight人物好多選擇, guy又得, sodom 或者 老X土 都有可能.

old就少d, 不過都有得揀, 師傳又得, SF3老神仙又得, 玩下手出春麗老豆都仲得.

soul power 可能係rose
赤兵尉SETH 11:45 PM 12-23-18
season3說好的新story同Gill結果無左影...

見到season4好多弱角復活
阿隆強化到好似軍佬咁, 梅原叔都用返
鈴蘭 01:07 AM 12-24-18
Final Fight出人既話應該Sodom架啦
Old men出剛拳咪得
Gen呢D故事寫到死左 咪出個後生仔同Gen差唔多然後話佢係Gen個孫咁上下又當出左隻新人
wing 09:40 AM 12-24-18
season3說好的新story同Gill結果無左影...
capcom冇講過會出, 只係有D人自己估
wing 09:42 AM 12-24-18
Final Fight出人既話應該Sodom架啦
Old men出剛拳咪得
Gen呢D故事寫到死左 咪出個後生仔同Gen差唔多然後話佢係Gen個孫咁上下又當出左隻新人
如果真係出final fight人物, 我都估係sodom. 呢隻出左咁多zero人物, 而且sodom冇在sf4出過.
ericwpk 12:07 PM 12-24-18
final fight人物好多選擇, guy又得, sodom 或者 老X土 都有可能.

old就少d, 不過都有得揀, 師傳又得, SF3老神仙又得, 玩下手出春麗老豆都仲得.

soul power 可能係rose
出 GUY 好呀
SF4 主要玩 GUY 架
第一 ... 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36  ... 最後

返回主題版面