Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-17-17, 11:53 AM   #4776
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: zeusho 查看文章
孖車都要訂啦!同朋友一齊訂咗 4 隻.
呢D周圍毒人既GAME
我要DL版唔駛成日換帶
方便除時毒人
當然如果個袋一次可以帶多幾張卡都可以唔駛買DL版既
只係個人而家覺得實體唔係特別平/有野送就唔想煩
係街換帶真係唔係咁方便
mouseccy 目前離線  
舊 03-17-17, 11:55 AM   #4777
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
孖車都要訂啦!同朋友一齊訂咗 4 隻.
孖車8應該唔使訂吧?! 唔係炒到上五舊啊?!

依家一對JOY-CON+一個PRO掣,雙打孖車夠了。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 03-17-17, 11:56 AM   #4778
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay

九龍灣HMV

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 03-17-17, 12:04 PM   #4779
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 阿聰 查看文章
恭喜!始終能夠揀顏色係有吸引力。
同埋個紅盒真係好靚

引用:
我嫌TENSO貴,避過一刧。
沒好剋意咁搵其他, 真係唔入呢個版, 都唔知有B&S...

引用:
我原本想扮豪客爭14XXX ZELDA,結果遇到任斯拉。
任斯拉...我禁部機個時, 大戰左4個幾鐘, IPHONE, IPAD 電腦一齊刷

引用:
香港人乜都炒一餐⋯⋯
就係因為呢個原因, 所以我先寧願比多幾舊水買日機好過.....

引用:
作者: patran 查看文章
我都想買返pair 紅藍JC 係驚水貨出事無得整
我個妹想要單邊藍, 我可能去日本個時, 買單邊比她=W+
反正兩個星期後出發...=W+/

老實, 水貨出事買過部算了=W=
行水貨拿去整又怕比人拆件...而且我唔計運, 而家兩部機都係2000蚊....1部正常紅藍機, 1部CUTSOM色 咩都抵啦=W+

舊 03-17-17, 12:12 PM   #4780
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:

其實我唔鐘意係GAME鋪訂野的原因, 係因為舊時試過一次....

個時熱狗個位仲未係熱狗個時, 訂左隻PSP MH, 見POST話有偷跑,
好開心咁唸住走去問下有冇啦, 見到鋪面擺晒出黎, 心唸咦, 今日有得玩喎....

行到埋去, 拿張單出黎 話係咪有得拿GAME, 她話, 而家個D全部都係街貨, 訂貨未到...
心唸: 下, 隻GAME 3百幾, 妳炒緊500, 其他鋪4百幾, 咁我就話退訂啦, 她話唔得.....最後望住人地買GAME自己冇得玩....

隻GAME我等左成個成期先有....從此, 老子以後寧食第一水, 亦不會再訂GAME.
至少比多個1-2百, 我條氣順好多

真係預炒得貴/可能比人掃走晒的, 一係走去阿米阿米/HMV 買好過, 反正我兩個AC都有DISCOUNT

舊 03-17-17, 12:22 PM   #4781
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
其實我唔鐘意係GAME鋪訂野的原因, 係因為舊時試過一次....

個時熱狗個位仲未係熱狗個時, 訂左隻PSP MH, 見POST話有偷跑,
好開心咁唸住走去問下有冇啦, 見到鋪面擺晒出黎, 心唸咦, 今日有得玩喎....

行到埋去, 拿張單出黎 話係咪有得拿GAME, 她話, 而家個D全部都係街貨, 訂貨未到...
心唸: 下, 隻GAME 3百幾, 妳炒緊500, 其他鋪4百幾, 咁我就話退訂啦, 她話唔得.....最後望住人地買GAME自己冇得玩....

隻GAME我等左成個成期先有....從此, 老子以後寧食第一水, 亦不會再訂GAME.

真係預炒得貴/可能比人掃走晒的, 一係走去阿米阿米/HMV 買好過, 反正我兩個AC都有DISCOUNT
無錯最怕呢D
你呢個情況似三國志大戰Ds?
新月 目前離線  
舊 03-17-17, 12:25 PM   #4782
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:

嘩, 呢個情況真心賤
估唔到hotline玩呢啲

呢十幾年買game訂game
我都中過奶過唔少野
所以我而家都只會同真係買到熟晒果一兩間留算
講左要就一定要,留唔到就算

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 03-17-17, 12:26 PM   #4783
zeusho
Junior Member

註冊日期: Nov 2007
Switch 未出時都有人話唔使訂,咁依家又點呢?訂咗無壞,依家商家乜都抄,費時麻煩,做個預備姐. 就算抄唔起都唔會有特別問題,返正都係會買.

引用:

zeusho 目前離線  
舊 03-17-17, 12:30 PM   #4784
zeusho

我大部分遊戲都係係最貴既限定版,訂咗後都係第一日出就有得攞同係正價同攞晒所有贈品,我自己就唔會以單一例子去睇一件事,而係自己多年一直以黎既經驗去處理。各位師兄自己想點做就點做啦,反正遊戲就一定會買。

引用:

zeusho 目前離線  
舊 03-17-17, 12:33 PM   #4785
zeusho

一向實體迷,要有野係手開心實在D,又可以放二手。又係個人喜好啦。

引用:
作者: mouseccy 查看文章
呢D周圍毒人既GAME
我要DL版唔駛成日換帶
方便除時毒人
當然如果個袋一次可以帶多幾張卡都可以唔駛買DL版既
只係個人而家覺得實體唔係特別平/有野送就唔想煩
係街換帶真係唔係咁方便
zeusho 目前離線  
舊 03-17-17, 12:41 PM   #4786
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
一向實體迷,要有野係手開心實在D,又可以放二手。又係個人喜好啦。
買左個hori可放6隻game盒,
其實帶出街玩都唔會換到6隻game
lodoss 目前離線  
舊 03-17-17, 12:45 PM   #4787
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: lodoss 查看文章

幾錢?
遲啲官方實出pokemon, mario 嘅盒仔

DreamyLuigi 目前離線  
舊 03-17-17, 12:46 PM   #4788
DreamyLuigi

註冊日期: Aug 2013
其實wii 同wiiu 隻孖車頭兩日
日版美版都係炒貴200$
amazon 特快實體計埋運費無咁嬲!

DreamyLuigi 目前離線  
舊 03-17-17, 01:00 PM   #4789
天野

註冊日期: Nov 2004
引用:

所以要搵d有信譽既鋪訂就冇問題
Game其實唔訂都得既,只要一出就撲去買
機就一定要訂羅
天野 目前離線  
舊 03-17-17, 01:15 PM   #4790
CCemi

註冊日期: Dec 2003
即使去到呢刻
我依然覺得訂唔訂機或GAME, 係個人喜好
而家入手主機或遊戲有咁多方法, 根本唔一定要依照特定既方向去做
不過當然要自己承擔不同方法的利弊啦

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線  
舊 03-17-17, 01:37 PM   #4791
zeusho

引用:
作者: lodoss 查看文章
就算唔買盒,依家既保護套內都係預設位俾你放遊戲卡,坦白講,出街都唔玩到咁多啦,我個套都放到六遊戲,玩唔玩到咁多都成問題。
zeusho 目前離線  
舊 03-17-17, 01:43 PM   #4792
patran

註冊日期: Mar 2017
引用:
買行啦!我PRO掣都係買行貨算。淘大有$518PRO掣賣就殺了,廢事孖車出咗之後又炒。
行版一樣係紅藍 ?
patran 目前離線  
舊 03-17-17, 01:44 PM   #4793
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
以前我都係
由其PS系實體仲9成9平過DL版幾十到過百
但係由NS出試過一次換帶差D趺左張卡落地之後
我就覺得NS 個盒又大, 屋企又冇地方放, 又唔係真係有咩特別野送
買DL版好似化算D, 雖然DL版其實都仲係貴過實體,
AMAZON/ESHOP買,都係唔夠實體平

題外話
原來實體GAME都可以儲金COIN
舊 03-17-17, 01:48 PM   #4794
patran

註冊日期: Mar 2017
引用:
同埋個紅盒真係好靚

任斯拉...我禁部機個時, 大戰左4個幾鐘, IPHONE, IPAD 電腦一齊刷

就係因為呢個原因, 所以我先寧願比多幾舊水買日機好過.....

我個妹想要單邊藍, 我可能去日本個時, 買單邊比她=W+
反正兩個星期後出發...=W+/

老實, 水貨出事買過部算了=W=
行水貨拿去整又怕比人拆件...而且我唔計運, 而家兩部機都係2000蚊....1部正常紅藍機, 1部CUTSOM色 咩都抵啦=W+
我都諗過, 又買DOCK又買制, 不如等遲啲跌價買部水算
ANYWAY 睇下四月頭行JC咩價位再決定
patran 目前離線  
舊 03-17-17, 01:49 PM   #4795
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
就算唔買盒,依家既保護套內都係預設位俾你放遊戲卡,坦白講,出街都唔玩到咁多啦,我個套都放到六遊戲,玩唔玩到咁多都成問題。
買盒有部份人(我+我FD)係想D GAME拎曬出黎放曬入盒
真係拎出街玩既實體GAME都係放埋係個機套到多
舊 03-17-17, 01:50 PM   #4796
alien1020hk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2017
引用:
作者: mouseccy 查看文章
以前我都係
由其PS系實體仲9成9平過DL版幾十到過百
但係由NS出試過一次換帶差D趺左張卡落地之後
我就覺得NS 個盒又大, 屋企又冇地方放, 又唔係真係有咩特別野送
買DL版好似化算D, 雖然DL版其實都仲係貴過實體,
AMAZON/ESHOP買,都係唔夠實體平

題外話
原來實體GAME都可以儲金COIN
ESHOP買會比實體儲COIN多好多..
但金COIN好似都冇咩優惠
alien1020hk 目前離線  
舊 03-17-17, 01:51 PM   #4797
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
作者: alien1020hk 查看文章
ESHOP買會比實體儲COIN多好多..
但金COIN好似都冇咩優惠
暫時NS 未有金COIN優惠
係美國可以拎D 金COIN換ZELDA MINI GUIDE,
不過唔知係PDF 定係實體書仔
舊 03-17-17, 01:58 PM   #4798
thomthomchan

註冊日期: Aug 2012
每個人都有唔同諗法,

我純粹係打機, 唔係收藏家, 想法好簡單。 Digital 可能將來個 store 摺左無得玩, 掉返轉卡帶損壞咗又係無得玩, 考慮得太長遠根本唔實際, 邊個版本我都唔太 care。

總之 game 鋪炒貴, 我就買 digital;

game 鋪開合理正價, 我就幫襯吓 D 小商戶, 就係咁。

唔會訂 game, 無必要。
thomthomchan 目前離線  
舊 03-17-17, 02:01 PM   #4799
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
同埋個紅盒真係好靚

因為紅色代表老任,加上有得CUSTOM,一見到呢個,已經對普通版失去興趣⋯⋯

B&S,單係一部SWITCH,5磅,自提$120,遠遠平過其他,又唔使被人拆箱,大家都方便。

任斯拉我戰輸,都冇計,好彩3.3睇實補中。埋單計數,約$2350,當個俾多$10有紅白色包裝。
引用:
-SKIP-
我都試過,訂仲慢過人地街貨,要盡快玩就唔訂。
引用:
Switch 未出時都有人話唔使訂,咁依家又點呢?訂咗無壞,依家商家乜都抄,費時麻煩,做個預備姐. 就算抄唔起都唔會有特別問題,返正都係會買.
請查樓上唔訂原因。同埋要訂都係訂主機,GAME就免了。
試過訂一次,遲過人地玩,價又貴過快貨街價,好火,冇下次。
引用:
作者: patran 查看文章
行版一樣係紅藍 ?
行貨JOY-CON係左紅右藍。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218

此篇文章於 03-17-17 02:12 PM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線  
舊 03-17-17, 02:18 PM   #4800
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

好似幾好玩

信長 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5811 今天 04:40 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 10:34 PM

手機版 | APP版