Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-10-05, 09:22 AM   #351
修羅Lemon
Game Master
解毒不能 喪屍咬人

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: Ginkan
雖然話有好多人都唔like turna內既機設, 不過反而係咁多gundam集數之中我最like~
聽閒原本Turn A既原型就係白色既モビルスモー~
之後富野老頭叫西德·米特Sir好歹都加番條天線同嘴~
結果西德·米特Sir就真係加番條天線同嘴, 不過....對天線就係嘴既旁邊..........

此篇文章於 06-10-05 09:28 AM 被 修羅Lemon 編輯。
修羅Lemon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 09:23 AM   #352
月之民 ̄▽ ̄
God of Gamer
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: 修羅Lemon
無錯

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 09:42 AM   #353
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 數碼石頭
但其實成套劇會叫Gundam既人只有哥連一個~
其他人唔係叫佢做white doll就係鬍子
佢係大叫建旦

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 11:36 AM   #354
夢遊
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
モビルスモー

係邊部機?
夢遊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 02:21 PM   #355
疾風雷電
Game Master
停止進化的人類

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 夢遊
モビルスモー

係邊部機?

即係151樓Ginkan 兄貼金色果部

全身↓

疾風雷電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 02:40 PM   #356
Ginkan
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: Robot-12412
唔止,上到宇宙
狄安娜同個兩個紅隊的人
都有提過turn a係gundam

不過我覺得套片叫turn a gundam
所以部主角機先被灌以高達之名

其實真正見過高達的人
應該只有那些長期受冬眠刑的人先知
因為只有呢類人經歷過地球文明被毀之前N時代
其他人就應該以訛傳訛咁先至知
咁呢班人一見到白色的大型mobile suit,就一廂情願話係gundam
[玩野]turn a可能其實係吉姆 [/玩野]
哥連咪見過lor...

睇睇下turna既ova... 發現好似有d新既畫面@@"(雖然好少... 定睇花...)
都好過eva果個返生作ga la(無變 )
Ginkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 02:57 PM   #357
Oruma
Ultimate Gamer
Beware...

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: 修羅Lemon
之後富野老頭叫西德·米特Sir好歹都加番條天線同嘴~
結果西德·米特Sir就真係加番條天線同嘴, 不過....對天線就係嘴既旁邊..........
原型既Turn A

Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 03:03 PM   #358
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
引用:
作者: Daidi
成個肥仔
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 03:04 PM   #359
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
引用:
呢部.............似自護系個面多D

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 03:12 PM   #360
redfish
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
我都係覺得現在的鬍子版本好D﹐呢隻成隻大猩猩咁

舊 06-10-05, 06:27 PM   #361
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
其實turn a同uc/一年戰爭個故事有冇關?(=黑歷史!?)
我看了這個topic之後開始看,現在只到13.
因為我見op有gundam同14話預告有查古,所以想問問.
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 06:56 PM   #362
Robot-12412
Crazy Gamer

引用:
作者: AiStudio
其實turn a同uc/一年戰爭個故事有冇關?(=黑歷史!?)
我看了這個topic之後開始看,現在只到13.
因為我見op有gundam同14話預告有查古,所以想問問.
前幾頁有講
UC+W+X+G = 黑歷史

渣古係遠古時代埋落黎的,用nanoskin保護住
(留意17話,已經唔知埋左幾多千年的舊渣古,出力仍不下於turn a )
Robot-12412 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 08:21 PM   #363
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
(留意17話,已經唔知埋左幾多千年的舊渣古,出力仍不下於turn a )
渣古一向都噤堅

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 10:10 PM   #364
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
前幾頁有講

果時TURN A 未調整過出力勁低,後期拉兩部MS飛起,推戰艦都冇問題.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 11:07 PM   #365
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
睇住部turn a 越來越勁(應該話慢慢回復本來ge性能) 都係turn a 吸引我ge地方~
月球冬眠設施附近推戰艦果幕, 配合配樂, 勁型~

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 11:09 PM   #366
windbreaker
Junior Member

註冊日期: Jan 2005
引用:
very ugly........
turn a is much fitter..
windbreaker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 11:10 PM   #367
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: windbreaker
very ugly........
turn a is much fitter..
我覺得依部幾型喎

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-05, 12:53 AM   #368
主人
Game Master

註冊日期: Apr 2004
有冇人知道高達每個世代之間相隔多少年?
主人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-05, 01:03 AM   #369
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 主人
有冇人知道高達每個世代之間相隔多少年?
前幾版有人post:
http://www.gundam.channel.or.jp/program/
有寫故事年份

唔同曆法(uc.ac, fc...etc)ge冇得計

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-05, 03:03 AM   #370
主人
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 真!DC
前幾版有人post:
http://www.gundam.channel.or.jp/program/
有寫故事年份

唔同曆法(uc.ac, fc...etc)ge冇得計

但是, 不是說過是同一個世界而非平行世界嗎??
而且都是地球曆法, 咁應該是計墝大陽一圈就算是一年吧??

不過我反而有樣野唔明, 就係曆法的轉換係跟據咩呢??
我淨係知道AD轉去UC係因為人類發展到宇宙去.
咁UC轉AC呢?? AC轉FC呢? 又係因為咩??
難道是政府的轉換嗎?
主人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-05, 03:14 AM   #371
Oruma
Beware...

引用:
作者: 主人
但是, 不是說過是同一個世界而非平行世界嗎??
而且都是地球曆法, 咁應該是計墝大陽一圈就算是一年吧??

不過我反而有樣野唔明, 就係曆法的轉換係跟據咩呢??
我淨係知道AD轉去UC係因為人類發展到宇宙去.
咁UC轉AC呢?? AC轉FC呢? 又係因為咩??
難道是政府的轉換嗎?
Yes 通常都係政府話是的

此篇文章於 06-11-05 06:10 AM 被 Daidi 編輯。
舊 06-11-05, 06:16 AM   #372
Oruma
Beware...

引用:
前幾頁有講

其實係因為構造問題...逆A是中空&無內骨架支撐的﹐因此光比"蠻力"不是渣古的對手

舊 06-11-05, 06:19 AM   #373
Oruma
Beware...

整多張...
Turn A Ver.Ka

舊 06-11-05, 11:53 AM   #374
Robot-12412
Crazy Gamer

引用:
其實係因為構造問題...逆A是中空&無內骨架支撐的﹐因此光比"蠻力"不是渣古的對手
其實呢d設定資料邊度睇得到~?
Robot-12412 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-05, 11:55 AM   #375
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
講開又講,無記點解唔買turn A 播ga?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「魔神英雄伝ワタル」BD-BOX 好評発売中 石光 日本動漫畫討論版 248 03-29-24 08:41 PM
[動畫] 「電脳コイル」 BD-BOX化決定 Designer 日本動漫畫討論版 29 05-06-15 04:16 PM
[動畫] 劇場版 機動戦士ガンダム00 -A wakening of the Trailblazer- BD/DVD 発売中 Vol.20 money 日本動漫畫討論版 415 08-19-13 02:53 PM
[動畫] 「CANAAN」 BD BOX 7月18日発売決定 supermanlady 日本動漫畫討論版 284 06-25-12 11:08 PM
[動畫] 学園戦記ムリョウ BD-BOX化決定 money 日本動漫畫討論版 0 11-09-11 11:09 PM

現在的時間是 08:54 AM

手機版 | APP版