Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 40 80 130  ... 最後
日本動漫畫討論版>「仮面ライダーリバイス」第18話「バディの軌跡、炎と氷の奇跡」/Vol.16
leungky1 12:35 PM 09-08-14
作者: the fool:
原來第一集個情景係咁(雖然覺得有d夾硬,但總算埋左個坑)

榴槤叔果然經驗老到,一早就知蕉有唔妥

真係唔明戒斗點解仲要變做Rider,明明唔使用腰帶都可以變到OL

絃汰到今時今日都仲唔明戒斗諗乜,抵俾人叫傻橙

雖然最初應該係想利用戒斗,但聽到桃姐愛的宣言,應該係真心(但好可惜蕉爺心中已有小舞)
(話時話點解今集咁多告白o既?
繼桃姐之後,小舞,戒斗都有愛的宣言(老虛:有名你叫愛的戰士))
Zack會背叛最初真係估唔到(比起自稱智將的栗子好多了)
戒斗應該係想特別顯示自己同紘汰嘅差別吧
一直以嚟佢都係想喺同一個戰場上表現自己最強

正式嘅或者下集lock seed巡禮時會講返
pierrekwok 12:54 PM 09-08-14
原來第一集個情景係咁(雖然覺得有d夾硬,但總算埋左個坑)

榴槤叔果然經驗老到,一早就知蕉有唔妥

真係唔明戒斗點解仲要變做Rider,明明唔使用腰帶都可以變到OL

雖然最初應該係想利用戒斗,但聽到桃姐愛的宣言,應該係真心(但好可惜蕉爺心中已有小舞)
(話時話點解今集咁多告白o既?
繼桃姐之後,小舞,戒斗都有愛的宣言(老虛:有名你叫愛的戰士))
Zack會背叛最初真係估唔到(比起自稱智將的栗子好多了)
阿ZACK反戒斗肯定失敗收場, 今集結尾佢放走傻橙做得太明顯, 希望阿ZACK唔使死啦.
尼路 08:14 PM 09-08-14
我又唔覺今集差過上集,蕉爺依然型到
先變拉打再變ol明讓Round啦
亍 ◣ 08:56 PM 09-08-14
作者: 尼路:
先變拉打再變ol明讓Round啦
但不要忘了佢係常敗將軍

而且佢心態都變了根本唔應該留手
pierrekwok 09:08 PM 09-08-14
作者: 亍 ◣:
但不要忘了佢係常敗將軍

而且佢心態都變了根本唔應該留手
傲蕉始終是一名口硬心軟的嘴炮死中二,肯定最後都係認同儍橙同金髮舞嘅理念而讓賽。
kakajit 12:48 PM 09-09-14
提子應該真係可以笑到最後
axe1292 02:13 PM 09-09-14
作者: kakajit:
提子的終生伴侶是背後靈蜜瓜大哥
pierrekwok 05:14 PM 09-09-14
你指的是儍笑罷?
gingq7 01:27 AM 09-10-14
提子連腰帶都爛埋,要再起的唯一出路係變overlord,不過因為時間既關係,應該都係唔會架啦

其實我都睇唔明戒斗諗乜,
- 如果係想要舞, 點解要毀滅世界整個新世界?
-> 佢都明知舞唔想咁

- 嫌呢個世界唔係佢鍾意既弱肉強食果套?
-> 佢自己隱居去原始森林咪得囉,反正堆無智能的inves同動物都無分別

- 想要黃金果實成為最強?
-> 傻橙都話唔同佢搶送比佢

- 想同傻橙一對一證明自己最強?
-> 約埋傻橙兩個唔變身一對一隻抽吧,傻橙一定接受

- 想要成王?
-> 綠色果隻overlord已證明了統治堆無智力既inves係無樂趣的
pierrekwok 12:36 PM 09-10-14
作者: gingq7:
提子連腰帶都爛埋,要再起的唯一出路係變overlord,不過因為時間既關係,應該都係唔會架啦

其實我都睇唔明戒斗諗乜,
- 如果係想要舞, 點解要毀滅世界整個新世界?
-> 佢都明知舞唔想咁

- 嫌呢個世界唔係佢鍾意既弱肉強食果套?
-> 佢自己隱居去原始森林咪得囉,反正堆無智能的inves同動物都無分別

- 想要黃金果實成為最強?
-> 傻橙都話唔同佢搶送比佢

- 想同傻橙一對一證明自己最強?
-> 約埋傻橙兩個唔變身一對一隻抽吧,傻橙一定接受

- 想要成王?
-> 綠色果隻overlord已證明了統治堆無智力既inves係無樂趣的
我會理解為傲蕉係享受與敵人(最好係實力相當甚至比佢強)鬥爭嘅過程,佢一直視儍橙為對手,當然想打敗佢黎滿足戰鬥欲,毀滅世界/爭蘋果/爭女都係次要。
另一個比較次要嘅理由,可能傲蕉想報復曾經令佢失去童年、家園嘅舊世界,至於點解佢之前會幫手打overlord,應該係佢想親手毀滅呢個由世界樹改造嘅世界。
魔璃 01:06 PM 09-10-14
提子有爛戰極腰帶?
kakajit 01:22 PM 09-10-14
前提係提子已經洗白左

其實提子就算唔變身 , 橙同蕉一定有一個(OR BOTH) 死/離開呢個世界 (雖然橙BYEBYE O既機會大好多)

到底成個世界仲唔係提子 O既
Irwin 01:27 PM 09-10-14
作者: 魔璃:
提子有爛戰極腰帶?
應該無爛,好似只係俾傻橙捨身攬攬果時挍走同整爛佢個黃泉
之後只係蜜瓜二代俾藍檸屈爆
所以應該可以用番提子(玩洗白? 無左舞 -> 傻橙由我來保護! )
Sito 03:04 PM 09-10-14
作者: Irwin:
應該無爛,好似只係俾傻橙捨身攬攬果時挍走同整爛佢個黃泉
之後只係蜜瓜二代俾藍檸屈爆
所以應該可以用番提子(玩洗白? 無左舞 -> 傻橙由我來保護! )
斬月真好似無爛到,定係我記錯?
gingq7 04:52 PM 09-10-14
我更正:
提子條soda腰帶被博士炸了

舊果條腰帶無提過去左邊
魔璃 04:59 PM 09-10-14
創世紀腰帶應該得返一條

SID - 比白王打爆
斬月真 (黑實) - Kill progess
蕉爺 - Kill progess
桃姐 - Kill progess
博士 (強化版創世紀腰帶) - 比桃姐執左

至於戰極腰帶 (今集為止)
傻橙, 蕉爺, 黑實, Zack ..... never give up(?)
ai. 09:33 AM 09-14-14
搞到桃姊咁,真係想打死阿邊個。(自己睇45,唔講太多)
spoiler

咁初頭4件soda都死灑?好心,要派,就連其他riders都派,唔好只係爆lock式

睇過tiger and bunny真人版,原來桃姊有份做dragon kid,但我睇左咁多集gaim都認唔到,可能tb做型後生啲。
mikemike 09:38 AM 09-14-14
tiger and bunny真人版?
舞台劇?
GN00508771 11:27 AM 09-14-14
竟然係佢退場(雖然冇血)
pierrekwok 01:19 PM 09-14-14
作者: GN00508771:
竟然係佢退場(雖然冇血)
阿Zack係唔係死埋?
ai. 02:00 PM 09-14-14
作者: mikemike:
tiger and bunny真人版?
舞台劇?
係,秋葉黃都有份。
作者: pierrekwok:
阿Zack係唔係死埋?
今集之後想佢快啲死
魔璃 05:47 PM 09-14-14
最後黑實只系觀賞用 a
Sito 05:58 PM 09-14-14
到底舞鐘意橙定蕉?如果佢下定決心揀一個其實橙蕉係咪可以唔駛打落去?
♀宮野真守♀ 08:01 PM 09-14-14
今集老虛派便當有D求其...

首先大叔同Zack點解覺得個炸彈可以炸死件OVERLOAD?

桃姐又點解覺得個炸彈可以炸死件OVERLOAD而走去救機?

然後桃姐用果個強化創世紀變左身都可以炸瓜佢好似好格硬

雖然桃姐係炸到飛左落街...
pierrekwok 08:43 PM 09-14-14
作者: ♀宮野真守♀:
今集老虛派便當有D求其...

首先大叔同Zack點解覺得個炸彈可以炸死件OVERLOAD?

桃姐又點解覺得個炸彈可以炸死件OVERLOAD而走去救機?

然後桃姐用果個強化創世紀變左身都可以炸瓜佢好似好格硬

雖然桃姐係炸到飛左落街...
桃姐嘅死因似係飛街跌死喎,其實桃姐唔使死,今次嘅橋段好化學。
第一 ... 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 40 80 130  ... 最後

返回主題版面