Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-30-10, 01:19 AM   #601
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: Viper II 查看文章
有emax T-shirt
*一開始 200冇人理
*之後減到100都係冇人理

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 02:45 AM   #602
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
設計問題啊...咁求其就想呃錢
套戲真係冇咩好講..結局求其,兼用卡中後段怒播-_-一路睇一路想問佢射夠d金屬未-_-係咁炸黎炸去好煩
雜魚flag小隊又影佢射一輪,gundam又射一輪,聯邦軍雜魚又射一輪,冇事做又射一輪
我_ _ _ _
臨尾又無啦啦彈d咁既結局出黎,最頂癮係完左字幕果段-_-想話比少少誠意安撫觀眾咁款,係就唔該你中段整少d兼用卡啦 無謂射擊畫面太多喇..反而個人跑得快過架車果段有少少睇頭
水島...你都係番去拍花丸幼稚園算罷啦 人地みつどもえ好睇過你幾多...

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 02:58 AM   #603
xeno
God of Gamer
○9

註冊日期: Feb 2003
咁人地話哂都1個對絕望既數量呀
基本上都打唔哂

唔通你叫人打1陣
又比d內心戲你施4 5分鐘
邊個頂得順呀

另:
未睇唔好開
真係估佢唔到既超合金剎那

客人是神, 所以他們不是人
唔支持我地既就係愚民
xeno 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 03:18 AM   #604
Viper II
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
引用:
作者: xeno 查看文章
另:
未睇唔好開
真係估佢唔到既超合金剎那
spoil
高達合金剎那: 俺がガンダムだ

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 03:21 AM   #605
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: Kewellma 查看文章
設計問題啊...咁求其就想呃錢
套戲真係冇咩好講..結局求其,兼用卡中後段怒播-_-一路睇一路想問佢射夠d金屬未-_-係咁炸黎炸去好煩
雜魚flag小隊又影佢射一輪,gundam又射一輪,聯邦軍雜魚又射一輪,冇事做又射一輪
我_ _ _ _
臨尾又無啦啦彈d咁既結局出黎,最頂癮係完左字幕果段-_-想話比少少誠意安撫觀眾咁款,係就唔該你中段整少d兼用卡啦 無謂射擊畫面太多喇..反而個人跑得快過架車果段有少少睇頭
水島...你都係番去拍花丸幼稚園算罷啦 人地みつどもえ好睇過你幾多...
安全起見 SPOILER定先
我覺得佢咁做係為突顯出戰力差係10000:1既事實

嘛...受唔受真係各人而異...我自己都叫做接受到

雖然ELS真係多到有D眼花

舊 09-30-10, 09:10 AM   #606
Leaf
我有錯嗎

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: Coquelicot 查看文章
睇完首映
個人對套作品核心主題既發展同結局收貨
劇情都比較似返水島喺第一季本來鋪排想講既嘢
更加覺得第2季真係浪費咗好多時間喺d商業劇情度
令主題鋪排陳述空間不足, 好多位變得好突然
電影版最後都係水島式高開低走, 老土收尾
第一季開頭10多集高達屈人舊式機一樣俾人話seed翻拍

引用:
劉表様はご自分を愛することにかけては最高の色情魔。この中原を遠く離れた土地からあのお方は戦という札をちらつかせるだけで乱世を動かす天下人の気に浸ってこられました。つまり劉表様は天下と性交せずともただ自慰にふけっているだけで恍惚を充分に味わえるお方。ですが袁と曹が天下を争っていた頃であればともかくこれより先は天下と交わろうとなさらないお方に乱世の生き場所はありません。

http://hksan.net/forum/index.php?showtopic=12437
麻雀って楽しいよね
Leaf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 09:20 AM   #607
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
其實會唔會出番個拓笑前傳
魔法少女人器端末VEDAちゃん

1. 以為都出過少女人格的ZOE
2. 未起到高達咁大型項目之前的實驗產品
3. LIBONZ本身都有「地球人」藍本VEDA都可以有 XD

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 09:25 AM   #608
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
.....
我懷疑水島好鐘意食密瓜

此篇文章於 09-30-10 09:52 AM 被 怪盜小G 編輯。
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 09:47 AM   #609
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
結局反而大路ok喎
d戰鬥舖排就真係垃圾
不過節奏都好過tv版架喇

sell果部00q模型先係頭痛

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 09:56 AM   #610
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: sugihara 查看文章
結局反而大路ok喎
d戰鬥舖排就真係垃圾
不過節奏都好過tv版架喇

sell果部00q模型先係頭痛
SELL ZABANYA同HARUTE可能仲好賣

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 10:08 AM   #611
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
名句:請你溫柔點

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 11:03 AM   #612
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
這樣不太好嘛=v=做這種事情...
都係果句,戰鬥鋪排 我接受唔到囉 sosad

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 11:14 AM   #613
GN80667
Banned

註冊日期: Sep 2010
兼用卡係指相同既動畫直接或改少少就重複播放掛?
以ELS個特性又真係只可以射擊為主,埋身既話好容易死人
個結局唔算係大路,我諗普通的戲一般都不會將男女主角搞成甘既局面
可能外星生物係高達系列來講已經好有衝擊性
今次真係覺得好與唔好既人都好多
GN80667 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 02:04 PM   #614
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
整套好感覺有好有唔好,不過都唔算太差,可以收貨
好既地方係有貫穿到成套高達00既重心--溝通同理解先係解決紛爭既方法
而且外星人出現既理由都好合理,特出到套野想傳達既意思
水島玩到咁大但收到科,某程度上都真係成為左傳說www
而且節奏唔錯,成套戲感覺唔到咩悶場,笑位都唔少,至少睇完唔覺得悶。

至於唔掂既呢(有劇透)

睇到出CAST個陣成場靜左,我諗大家都覺得個結局位好突然(雖然係有個X年後既真結局)
睇左成個幾鐘,其實都仲係講係溝通既準備方法,反而無溝通既過程,好似剎那一走入去ELS就受溝咁。係咪有D野漏左講?而且之後去佢地母星既理由又不明不白,感覺斷得太急,打得太多。

而且雙方開戰既理由,細心一諗都有少少搞笑
ELS:「我地黎傾計既咋,諗唔到會嚇親你地。順帶一提,我地母星文化好鐘意撞埋一齊,所以我地黎到地球搵D野黎同你地撞一撞,表示友好。仲有,同我地融合未必一定會死架,仲可能會勁左~」
地球人:「靠!可唔可以早D講!」
戰死的地球人:「那我們豈不是白死了!?」
睇完感覺就係咁,因為一場誤會引發的鬧劇.......雖然表達到溝通好緊要好艱巨,
但個理由可唔可以嚴肅小小.......

D戰鬥位好精彩,不過敵人太多太密,睇得耐會好累,同埋唔知邊個打邊個
另外,好多場面其實都係一個大畫面,然後一部機衝埋黎亂開炮再飛走,然後一堆ELS跟住佢咁

整體黎講都OK既,值得一睇
若果鐘意高00既話一定唔可以唔睇~
不過我就未必會睇第二次~

以下無聊感想反白(結局劇透)
釘宮好萌!
剎那既愛真係好大,就連花都可以(剎那:GN花粉授粉成功!)
剎那:「自從我溝左ELS之後,個人長生不老左,部機勁左,連個人都可以變做高達!計劃Tony!」
請問偽娘既意識係邊度可以download?可唔可以一家一台?
話時話,個幾十年小偽娘咪日日都同剎那一齊?又一個配對?

此篇文章於 09-30-10 02:20 PM 被 仁飛 編輯。
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 07:20 PM   #615
雪代緣
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDyukishi
睇完只有兩個感覺

1.對眼好痛, 可能平時比較少機會長時間睇住咁多銀銀黑黑的東西, 超快咁飛來飛去
(坐正中間偏前, 去果日同人換左張綠色飛入場)

2.好彩唔洗錢...orz
雪代緣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 10:45 PM   #616
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 仁飛 查看文章
整套好感覺有好有唔好,不過都唔算太差,可以收貨
好既地方係有貫穿到成套高達00既重心--溝通同理解先係解決紛爭既方法
而且外星人出現既理由都好合理,特出到套野想傳達既意思
水島玩到咁大但收到科,某程度上都真係成為左傳說www
而且節奏唔錯,成套戲感覺唔到咩悶場,笑位都唔少,至少睇完唔覺得悶。

至於唔掂既呢(有劇透)

睇到出CAST個陣成場靜左,我諗大家都覺得個結局位好突然(雖然係有個X年後既真結局)
睇左成個幾鐘,其實都仲係講係溝通既準備方法,反而無溝通既過程,好似剎那一走入去ELS就受溝咁。係咪有D野漏左講?而且之後去佢地母星既理由又不明不白,感覺斷得太急,打得太多。

而且雙方開戰既理由,細心一諗都有少少搞笑
ELS:「我地黎傾計既咋,諗唔到會嚇親你地。順帶一提,我地母星文化好鐘意撞埋一齊,所以我地黎到地球搵D野黎同你地撞一撞,表示友好。仲有,同我地融合未必一定會死架,仲可能會勁左~」
地球人:「靠!可唔可以早D講!」
戰死的地球人:「那我們豈不是白死了!?」
睇完感覺就係咁,因為一場誤會引發的鬧劇.......雖然表達到溝通好緊要好艱巨,
但個理由可唔可以嚴肅小小.......

D戰鬥位好精彩,不過敵人太多太密,睇得耐會好累,同埋唔知邊個打邊個
另外,好多場面其實都係一個大畫面,然後一部機衝埋黎亂開炮再飛走,然後一堆ELS跟住佢咁

整體黎講都OK既,值得一睇
若果鐘意高00既話一定唔可以唔睇~
不過我就未必會睇第二次~

以下無聊感想反白(結局劇透)
釘宮好萌!
剎那既愛真係好大,就連花都可以(剎那:GN花粉授粉成功!)
剎那:「自從我溝左ELS之後,個人長生不老左,部機勁左,連個人都可以變做高達!計劃Tony!」
請問偽娘既意識係邊度可以download?可唔可以一家一台?
話時話,個幾十年小偽娘咪日日都同剎那一齊?又一個配對?
spoiler講既野
去母星既理由...其實都係互相理解吧www 點解剎那最尾要金屬化-.- 互相理解一定要融合架...?

舊 09-30-10, 11:35 PM   #617
xeno
○9

引用:
作者: GN00508771 查看文章
spoiler講既野
去母星既理由...其實都係互相理解吧www 點解剎那最尾要金屬化-.- 互相理解一定要融合架...?
未睇唔好睇

唔係話d els 係互相融合黎了解人地? 唔知有冇記錯

唔支持我地既就係愚民
舊 09-30-10, 11:43 PM   #618
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: xeno 查看文章
未睇唔好睇

唔係話d els 係互相融合黎了解人地? 唔知有冇記錯
未睇劇場版唔好睇+1
咁剎那都有部OOQ同佢地溝通 理解了吧....我唔係太明白就是啦....

舊 09-30-10, 11:44 PM   #619
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
spoiler講既野
...
可能笨大想把金屬剎那商品化,仲要魂shop限定

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 11:48 PM   #620
xeno
○9

引用:
未睇劇場版唔好睇+1
咁剎那都有部OOQ同佢地溝通 理解了吧....我唔係太明白就是啦....
睇左先好開呀~
你可以咁諗
00G只係用黎幫助溝通既工具
最終溝通都係要佢自己上

唔支持我地既就係愚民
舊 09-30-10, 11:48 PM   #621
Viper II
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
spoil
如果班ELS殺咁Q多人為理解人類
不如話佢地擺明去地球搶野
一係俾個innovator人腦我,一係我剷平你個地球

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-10, 12:35 AM   #622
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
引用:
spoiler講既野
繼續劇透~
但係話人地母星正步入滅亡,咁你仲去人家母星做乜?幫手搬屋定係睇人清拆?
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-10, 09:24 AM   #623
GN80667
Banned

註冊日期: Sep 2010
引用:
作者: Viper II 查看文章
spoil
如果班ELS殺咁Q多人為理解人類
不如話佢地擺明去地球搶野
一係俾個innovator人腦我,一係我剷平你個地球
spoil
記住佢地就係一堆金屬,有時係一舊過,有時係分開好多舊
佢地根本唔知人類係乜野生物同點溝通,應該話佢地整死左人都唔知
佢地只係用平時自己的溝通方法同人類'溝通'
GN80667 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-10, 11:48 AM   #624
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
套野成日話開拓未來 我覺得係隱喻緊高達係要開始新紀元(els)
不過仲有部份人做唔到 所以更加要互相理解(含意係傳達與諒解)
自感係劃時代既作品 劇場版個意義同F91當年一樣
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-10, 12:06 PM   #625
Sei
Senior Gamer
眼鏡少年同人眾

註冊日期: Jul 2006
轉載,劇場版ガンダム00小說結局
Sei 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
11/7 11/8 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2015開催決定!丨梶浦由記総合THREAD Vol.2 神秘過客 日本動漫畫討論版 790 05-31-23 06:40 PM
[動畫] 「魔法少女リリカルなのはThe Movie 2nd A's」好評公開中!丨名古屋上映一週間の全席完売の記録樹立 Vol.4 money 日本動漫畫討論版 1000 07-25-12 10:56 AM
[動畫] hack//G.U. TRILOGY BD/DVD版発売中 money 日本動漫畫討論版 77 08-04-08 03:18 PM
[PS2]GUNSLINGER GIRL Vol.3圖片,8/19發售(動畫DVD同梱 ) 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 06-10-04 10:18 AM

現在的時間是 04:35 AM

手機版 | APP版