Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-17-15, 08:44 PM   #151
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: initial 查看文章
入手, 英文封面。 Game 入面都係中文。

由手機版發出
換個封面 行貨又收多你 幾條

香港代理 真有你的

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 08:48 PM   #152
斯羅
God of Gamer
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
無訂係吾係無1,2集dlc?
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 09:07 PM   #153
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: 斯羅 查看文章
無訂係吾係無1,2集dlc?
訂左都唔係100%有, 因為外置特典咭唔係一跟一嘅。 無訂嘅多數都係無
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 09:23 PM   #154

註冊日期: Nov 2006
引用:
入手, 英文封面。 Game 入面都係中文。

由手機版發出
同你一樣,eng cover, ct sub
Btw你買幾錢?
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 09:23 PM   #155
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
失敗的quest 可以重做嗎?

舊 05-17-15, 09:39 PM   #156
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
有3個問題想問

1. default係咪左鋼劍右銀劍

2. 一開始校光暗之後有冇得再校

3. 有冇得reset skill point
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 11:13 PM   #157
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
1. default係咪左鋼劍右銀劍:係

2. 一開始校光暗之後有冇得再校:應該係option有

3. 有冇得reset skill point:有,不過要自己整魔藥

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 02:37 AM   #158
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: gcwind 查看文章
Ps4 版,一開始動畫完左, load game 讀取中,load 左好耐都入唔到game
引用:
作者: rokuna 查看文章
網上講熄機再開就解決到
我玩XBOX ONE版都遇到類似的Bug,不過就唔係係開場動畫果part,
係玩完一個叫獵捕女巫的任務之後,緊接的一個叫伸手不見五指的任務,
玩到應該第二度傳送門左右之後有個LOADING位,
我見LOAD咗好耐都咁係一個全白的畫面,前後試咗兩次都係咁,
就索性試下關掉主機(長按10秒關機)再試,呢次就無事了…
之後的原來係一段同狂獵有關的劇情過場位嚟,唔知係佢隻GAME的BUG定主機玩得太耐的問題了。

同埋有D副任我懷疑佢受佢個自動SAVE影響,
通常佢D副任都係分幾個STEP做,做啱完成咗會有個剔,
失敗或者MISS咗會有交叉,但有D位我試過係出錯/失敗後再LOAD返之前的手動SAVE,
就算過程KEEP住CHECK到無出錯,到最後完成整個件時之前試過出錯想保夠果個STEP都一樣係照失敗的?唔知係咪過別任務的問題了

我就覺得係自動SAVE方面,已經SAVE低上一次完成事件時個失敗STEP記錄影響,
同埋今次好似無得好似上一集XBOX 360版咁可以按Y制刪除個別SAVE DATA的?

剛剛試個搭船,個速度似快艇多D喎…以古代嚟講。

https://youtu.be/f1C1zt5poZ8

此篇文章於 05-18-15 02:40 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 08:59 AM   #159
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: 19909696 查看文章
同你一樣,eng cover, ct sub
Btw你買幾錢?
$418. 算好啦, 普通版都送10幾首SOUNDTRACK, 又地圖咁.
玩左幾粒鐘, 有好多野都未知點用. 一開始想升LV係百果村附近有咩地方好打?

**中文版封面係台版, 英文封面係港版 (盒底有一細行中文字).

唔好買錯美版, 因為已經有人中招, 係冇中字的.**

對話字幕都OK, 但物品欄果D說明太細了, 仲要黑底...(已經用60吋電視).

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞

此篇文章於 05-18-15 12:49 PM 被 initial 編輯。
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 09:21 AM   #160
sorlohk

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
引用:
$418. 算好啦, 普通版都送10幾首SOUNDTRACK, 又地圖咁.
玩左幾粒鐘, 有好多野都未知點用. 一開始想升LV係百果村附近有咩地方好打?

對話字幕都OK, 但物品欄果D說明太細了, 仲要黑底...(已經用60吋電視).
一開始可以搵 d 問號 有可能係任務 有可能直接升級
不過建議起碼去到第二個 map 先 去到第二個 map 先叫熟個 system 有齊野真正開始玩 同埋可以返去第一個 map 再玩

引用:
作者: wuxu 查看文章

3. 有冇得reset skill point:有,不過要自己整魔藥
睇過場 help 可以同特定商人買

此篇文章於 05-18-15 09:23 AM 被 sorlohk 編輯。
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 10:27 AM   #161
rictws
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2013
Wii U IDrictws
PSN  IDric_tws
大家平時買開啲咩又平又靚嘅嘢食?
戰鬥時食咩食物會回復得快啲呢?

依家喺村就飲水飲牛奶,
戰鬥時就食蘋果,不過都唔係回復好多⋯
rictws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 11:18 AM   #162
Hisashi

註冊日期: Nov 2002
有無人知其他版本可否共用save? Thanks!
Hisashi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 11:19 AM   #163
Hisashi

引用:
作者: rictws 查看文章
大家平時買開啲咩又平又靚嘅嘢食?
戰鬥時食咩食物會回復得快啲呢?

依家喺村就飲水飲牛奶,
戰鬥時就食蘋果,不過都唔係回復好多⋯
用油補最好
舊 05-18-15, 11:31 AM   #164
rictws

引用:
作者: Hisashi 查看文章
用油補最好
油? 第一次玩witcher , 請指教!
舊 05-18-15, 12:01 PM   #165
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
佢背起兩把劍,有無二刀劍?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 12:41 PM   #166
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: Lamsze 查看文章
佢背起兩把劍,有無二刀劍?
故事設定係一把斬人一把斬魔. 應該唔會有二刀流.

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 01:12 PM   #167
Hisashi

引用:
作者: rictws 查看文章
油? 第一次玩witcher , 請指教!
有隻油你可以自己整、英文叫Swallow, 整完有3支、回復時間20秒、如用哂可以meditate就會補充D油
舊 05-18-15, 01:39 PM   #168
rictws

引用:
有隻油你可以自己整、英文叫Swallow, 整完有3支、回復時間20秒、如用哂可以meditate就會補充D油
原來整1次,下次就會免費補充,THANKS!!
好彩你話畀我知!
舊 05-18-15, 01:40 PM   #169
rictws

原來只要打BOSS 前睇一睇個怪物圖鋻,就會易打好多~
舊 05-18-15, 01:45 PM   #170
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
其實呢隻應該係魔藥,油應該係上劍到個d?

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 01:50 PM   #171
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
點打錢好? 玩到第一條村做下D分支任, 而家可以自己整Armor, 但拆料都用晒D錢LOL
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 01:59 PM   #172
無神論者

註冊日期: Apr 2010
引用:

**中文版封面係台版, 英文封面係港版 (盒底有一細行中文字).

唔好買錯美版, 因為已經有人中招, 係冇中字的.**

http://gaforum.org/showthread.php?p=...9#post11130449

無神論者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 02:27 PM   #173
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: 斯羅 查看文章
點打錢好? 玩到第一條村做下D分支任, 而家可以自己整Armor, 但拆料都用晒D錢LOL
初頭只有打任同人型敵人執武器賣錢…要過第一條村後錢先會多

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 02:28 PM   #174
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
請問呢隻GAME系咪好似MH咁玩?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 02:32 PM   #175
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
故事設定係一把斬人一把斬魔. 應該唔會有二刀流.
如果半人魔甘點?
SOR,我認呢句係搞事
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Metroid :Samus Returns (好評發售中) 信長 手提遊戲機討論版 50 12-01-17 01:44 AM
Witcher 2 wing 電視遊戲討論版 149 01-21-16 06:15 PM
[PSV] ハナヤマタよさこいLIVE!l 好評發售中 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 6 11-14-14 12:46 AM
[多機種] Skylanders: Swap Force | 好評發售中 david 電視遊戲討論版 7 02-08-14 10:09 AM
The witcher 巫師 雪舟等楊 PC電腦遊戲討論版 1 02-11-08 09:27 AM

現在的時間是 06:48 AM

手機版 | APP版