Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-28-07, 04:34 PM   #151
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
HK PSstore don't have uncharted demo
and the demo is not able to run on HK version PS3 because it's specific for japanese

download the one in US
it runs on HK version PS3, and it rocks.
其實我都忘了入左去邊個國家,可能真係日本,我因為我只有開hk和jp.

無美國,雖然ps3可以同一個email開幾個a/c,不過唔想再開了,等我朋友下次黎再算.

thanks

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-07, 04:35 PM   #152
王小虎

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: AiStudio 查看文章
講過真實笑話.
昨天我朋友黎戶我屋企,之後佢叫我dl依隻demo比佢玩,
我好似係去左香港的psn度dl,dl完安裝,安完之後一play~出了句英文字出來~
句野係好野黎~係叫我入碟,haha.
我出翻去看看,隻game名後面真係有"demo"一字~再入多次去~都係叫我入碟~
笑左一陣就delete左~
開頭美國果邊出demo時,有個bug,會check部機的region code,只有美版機玩到。後來全世界鬼殺甘嘈,ND立即改左再放上美store。後來港store照搬,但已經冇人理了。故事講完。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-07, 04:38 PM   #153
王小虎

引用:
其實我都忘了入左去邊個國家,可能真係日本,我因為我只有開hk和jp.

無美國,雖然ps3可以同一個email開幾個a/c,不過唔想再開了,等我朋友下次黎再算.

thanks
email... 我打垃圾落去,根本唔使confirm,亦唔會send email比我。
Demo來講,US store同EU store多過快過HK store。又講完。
舊 12-28-07, 04:43 PM   #154
ai.
RELEASED

引用:
作者: 王小虎 查看文章
開頭美國果邊出demo時,有個bug,會check部機的region code,只有美版機玩到。後來全世界鬼殺甘嘈,ND立即改左再放上美store。後來港store照搬,但已經冇人理了。故事講完。
唔明香港store照搬的是甚麼??會check region code的demo?還是將美國有問題的demo放入香港store?
引用:
email... 我打垃圾落去,根本唔使confirm,亦唔會send email比我。
Demo來講,US store同EU store多過快過HK store。又講完。
會send的,我唔知係日本的還是香港的psn有send過email比我話我知我登記左.
不過香港同日本都係同一個email account,不過好似只有一個send過比我.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-07, 04:59 PM   #155
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
唔明香港store照搬的是甚麼??會check region code的demo?還是將美國有問題的demo放入香港store?

會send的,我唔知係日本的還是香港的psn有send過email比我話我知我登記左.
不過香港同日本都係同一個email account,不過好似只有一個send過比我.
1. HK PS store冇Uncharted demo
所以HK Store從來冇照搬過
可能大家有少少的misunderstanding罷了

2. Uncharted Demo冇問題,只不過係有region lock
所以行機玩唔到日版demo係正常的
(US PSstore的 Uncharted demo已經改成region free)

BTW,呢隻野真係值得你花一點點時間去申請一個a/c 試玩下
真係很值得推介

此篇文章於 12-28-07 05:02 PM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-07, 05:05 PM   #156
王小虎

嗯,當時我demo都爆左3次。而家隻game都係打緊第3次。(慢慢打)
舊 12-28-07, 05:09 PM   #157
KUTAR#

引用:
嗯,當時我demo都爆左3次。而家隻game都係打緊第3次。(慢慢打)
我都係
easy, normal, hard都各爆了一次
全61寶物齊,850分

而家玩緊Crushing難度,隻野真係好正
好有挑戰性
爆多一次就可以1000分了

此篇文章於 12-28-07 05:13 PM 被 KUTAR# 編輯。
舊 12-28-07, 05:10 PM   #158
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
講過真實笑話.
昨天我朋友黎戶我屋企,之後佢叫我dl依隻demo比佢玩,
我好似係去左香港的psn度dl,dl完安裝,安完之後一play~出了句英文字出來~
句野係好野黎~係叫我入碟,haha.
我出翻去看看,隻game名後面真係有"demo"一字~再入多次去~都係叫我入碟~
笑左一陣就delete左~
我之前dl都冇問題

舊 12-28-07, 05:15 PM   #159
KUTAR#

引用:
作者: hgckelvin 查看文章
我之前dl都冇問題
如果行機download日版demo就好似話會出error啦
(當時都有版友提及過玩唔到)

BTW,睇你簽名,隻野你賣左?a
舊 12-28-07, 07:15 PM   #160
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
如果行機download日版demo就好似話會出error啦
(當時都有版友提及過玩唔到)

BTW,睇你簽名,隻野你賣左?a
爆左2次bbb
始終我唔太好呢類,爆完就賣左
(不過未買既版友,點都要買黎爆一次先呀bb)

OT:你仲有玩咩有連線對戰既game

此篇文章於 12-28-07 07:18 PM 被 川上双葉 編輯。
川上双葉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-07, 07:17 PM   #161
王小虎

其他網站見到的:
ND Drake

大隻佬Drake

但有少少bug
舊 12-28-07, 07:31 PM   #162
KUTAR#

引用:
作者: hgckelvin 查看文章
OT:你仲有玩咩有連線對戰既game
OT:冇咩online game,打單機多a
而家都係打無雙/monster/Uncharted

遲下會買GT5P,有餘錢就買埋Burnout
睇下到時有冇機會一齊玩
舊 12-29-07, 11:49 PM   #163
alvinclub
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDalvinbetic
XBox Live Gamertagalvinbetic
1000分既大大可唔可以share 個save 出黎?想試下玩無限彈又冇心機儲分

萬二分感激

舊 12-30-07, 01:23 AM   #164
chinsai
Game Master

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDchinsai86
引用:
作者: alvinclub 查看文章
1000分既大大可唔可以share 個save 出黎?想試下玩無限彈又冇心機儲分

萬二分感激
無限彈無乜用, 平時都唔會射到無彈架啦
one shot kill 仲正
chinsai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 01:46 AM   #165
alvinclub
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDalvinbetic
XBox Live Gamertagalvinbetic
引用:
作者: chinsai 查看文章
upload個save黎分享下啦!

舊 12-30-07, 01:58 PM   #166
KUTAR#

引用:
作者: chinsai 查看文章
要無限彈、one shot kill都好高難度下…
一定要爆一次毀滅先……

但我爆左毀滅的話,仲要one shot kill做乜
舊 12-30-07, 08:28 PM   #167
機神GBA
☆The End☆

想問下d 怪 點來? 又係病菌感染?
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 09:13 PM   #168
KUTAR#

引用:
作者: 機神GBA 查看文章
想問下d 怪 點來? 又係病菌感染?
冇詳細講……
我都估係病菌感染,但又可能係咩咩詛咒

只係知棺材內的粉未會令人變怪物
舊 12-31-07, 02:01 AM   #169
yiu1217
Senior Gamer
..........

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDyiu1217
XBox Live Gamertagyiu1217
引用:
作者: pakchi70 查看文章
我都係響呢度hang過,都係第一次hang
係咪隻game有bug呢
哈哈哈,岩岩打到個到
我都hand左-.- 
yiu1217 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-07, 12:36 PM   #170
urislai
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
我想問下..

半蹲下射/用手榴弾 kill ..... 即係點殺?

用槍削hp 後用拳頭....即係點殺?

我打極都打吾出...
urislai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-07, 01:30 PM   #171
Ninstation

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDHupyi
原來在特典內選擇武器中可以用的槍,就已經可以無限補充子彈
只要在武器選開,再不斷控"o",哈!得佐!
Ninstation 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-07, 09:17 PM   #172
KUTAR#

引用:
作者: Ninstation 查看文章
原來在特典內選擇武器中可以用的槍,就已經可以無限補充子彈
只要在武器選開,再不斷控"o",哈!得佐!
好可惜毀滅mode會off哂冇得咁屈

引用:
作者: urislai 查看文章
我想問下..

半蹲下射/用手榴弾 kill ..... 即係點殺?

用槍削hp 後用拳頭....即係點殺?

我打極都打吾出...
1. 半蹲射 = 爬崖/牆邊時射
(崖邊按O)

2. 用槍射下腳,再衝埋去KO佢bbb
舊 12-31-07, 11:29 PM   #173
urislai
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:

1. 半蹲射 = 爬崖/牆邊時射
(崖邊按O)

Anytime i press "o" to hide and target and shoot.... but no bonus, why?

2. 用槍射下腳,再衝埋去KO佢bbb
thanks i will try...
urislai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-07, 11:47 PM   #174
Ninstation

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDHupyi
引用:
都估佢無咁好 ,不過用來開指定槍殺人的獎章就真係好方便
Ninstation 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-08, 01:54 AM   #175
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
HK PSstore don't have uncharted demo
and the demo is not able to run on HK version PS3 because it's specific for japanese
there aren't any problem on the demo

download the one in US
it rocks.
日本有 。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Uncharted: Drake's Fortune(前稱Naughty Dog) [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 474 08-02-11 12:00 PM

現在的時間是 10:52 PM

手機版 | APP版