Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-28-18, 10:23 PM   #301
yipchunyu
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2002
之前玩過beta, 請問每場戰鬥個loading時間有無改快?
yipchunyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-18, 02:10 AM   #302
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
我玩玩下switch版,
發現ABXY變返預設,LR掣冇反應,
後過入去練習Mode,
先知LR掣冇壞同唔係Bug,
可能係我中途唔小心開左個簡易出招功能,
搵過Setting內容,
唔見有得熄左呢個功能,
請問有冇人兄識熄左呢個功能??

引用:
作者: yipchunyu 查看文章
之前玩過beta, 請問每場戰鬥個loading時間有無改快?
beta版只玩左2、3場唔太記得,
不過1.01比1.0感覺好似係快左少少啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-18, 12:28 PM   #303
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: mrk 查看文章
我玩玩下switch版,
發現ABXY變返預設,LR掣冇反應,
後過入去練習Mode,
先知LR掣冇壞同唔係Bug,
可能係我中途唔小心開左個簡易出招功能,
搵過Setting內容,
唔見有得熄左呢個功能,
請問有冇人兄識熄左呢個功能??
響選角色果時可以SET ON同OFF
揀人果時留意一吓就會見到
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-18, 02:55 PM   #304
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
卡我諗得一款,我同樣都係21號
由手機版發出
咁張閃卡係咪純粹用嚟珍藏用?
無甚麼對兌之類的嘢印係上面吧?(懶得開個膠袋…)

舊 09-29-18, 03:51 PM   #305
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
咁張閃卡係咪純粹用嚟珍藏用?
無甚麼對兌之類的嘢印係上面吧?(懶得開個膠袋…)
好似係日本街機用
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-18, 03:11 AM   #306
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: rinxlun 查看文章
響選角色果時可以SET ON同OFF
揀人果時留意一吓就會見到
唔該晒
終於搵到點Off左啦!
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
好似係日本街機用
由手機版發出
Yes!呢張遊戲閃卡只能去日本機舖用,因為香港跟本冇返呢部街機

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 09-30-18, 07:53 AM   #307
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: mrk 查看文章
唔該晒
終於搵到點Off左啦!
Off左好D

尋晚終於都清晒個Story mode
想問吓其實有無必要100%左佢??
依家拎埋人造人21號(善)
應該齊人喇

唔知(惡)會唔會拎到呢?
舊 09-30-18, 02:44 PM   #308
yipchunyu

引用:
Off左好D

尋晚終於都清晒個Story mode
想問吓其實有無必要100%左佢??
依家拎埋人造人21號(善)
應該齊人喇

唔知(惡)會唔會拎到呢?
story mode 會唔會好悶?
舊 09-30-18, 09:42 PM   #309
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: yipchunyu 查看文章
story mode 會唔會好悶?
又唔會好悶既
其實如果唔諗住要100%
只係衝住去打BOSS應該會可以好快就打晒
舊 10-01-18, 09:19 PM   #310
yipchunyu

引用:
又唔會好悶既
其實如果唔諗住要100%
只係衝住去打BOSS應該會可以好快就打晒

謝回覆,
剛買左digital版,係唔係無code dl 人物?
舊 10-02-18, 08:22 PM   #311
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
Switch吸引我唔係隨時打,而係簡化指令
好似我呢dchock波新手就啱,雖則格game仲有
好多野要學,但至少出到招先
如果PS4遲d有更新都有簡化指令,我都偏向
PS4版多
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-18, 12:20 PM   #312
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
印象中隻GAME入面D指令已經淨係得236同214,NS大概驚個細掣好難CHOK先有必要吧。

舊 10-03-18, 01:14 PM   #313
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
已經得236 214 22三個指令仲要有得AAA god架啦sosad

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-18, 05:38 PM   #314
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: Akira 明 查看文章
Switch吸引我唔係隨時打,而係簡化指令
好似我呢dchock波新手就啱,雖則格game仲有
好多野要學,但至少出到招先
如果PS4遲d有更新都有簡化指令,我都偏向
PS4版多
其實好似來來去去都係較易出既
波動拳, 同旋風腳手法(下向前1/4圓, 下向後1/4圓)

感覺易出過Street fighter collection
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-18, 06:49 PM   #315
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
我打緊單機個故事模式,
之前未買PS4 PRO果時用PS4 SLIM玩過BETA版,
宜定玩NS版DRAGON BALL FighterZ,
覺得個畫面都幾唔錯,TV MODE個畫質都接近PS4 SLIM,
係手提MODE時覺得d 中文字字體太細了,如果set返大粒少少會好d。

我玩NS實體卡帶版Loading時間比PS4版慢,
不過仍然係可以接受的水平範圍。

好奇一問,
唔知如果買下載版,
再用100MB/s Read Speed果種Memory Cards去Load會唔會快過實體卡帶呢?

舊 10-04-18, 07:58 PM   #316
AKIRA桑
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
Loading time in Cartridge < SD Card < Internal storage
https://youtu.be/vbItTEmozxw

我從使用 Tapatalk 的 TA-1052 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-18, 06:44 AM   #317
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
PS4『ドラゴンボールファイターズ デラックスエディション』発売決定。ゲームの最新情報も

バーダック、ブロリー、ザマス(合体)、ベジット(SSGSS)孫悟空、ベジータ、クウラ、17号
ファイターズパスと同等の8キャラのDLCが同梱。
1月31日発売 6100円

http://ryokutya2089.com/archives/15488

好像鐵拳7 saofb 開始是咁完全版

此篇文章於 11-17-18 06:47 AM 被 武藤遊戲 編輯。
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-18, 04:43 PM   #318
cosmonova

註冊日期: Feb 2006
XBox Live GamertagCosmoNitro
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
PS4『ドラゴンボールファイターズ デラックスエディション』発売決定。ゲームの最新情報も

バーダック、ブロリー、ザマス(合体)、ベジット(SSGSS)孫悟空、ベジータ、クウラ、17号
ファイターズパスと同等の8キャラのDLCが同梱。
1月31日発売 6100円

http://ryokutya2089.com/archives/15488

好像鐵拳7 saofb 開始是咁完全版
個封面咁頽?!
cosmonova 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-18, 06:57 PM   #319
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: cosmonova 查看文章
個封面咁頽?!
個封面搞到好似the best咁…
舊 12-26-18, 07:17 PM   #320
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
PS1開始已經有遊戲THE BEST版當完全版賣,所以有時我買左THE BEST版會放左隻原版...BTW呢隻我仲等緊NS完全版

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-19, 09:39 AM   #321
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-19, 11:44 AM   #322
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
上網見bandai唔止一次唔比隻game攪比賽或者好多小動作
可以唔洗玩 ...
由手機版發出
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-19, 11:57 AM   #323
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
上網見bandai唔止一次唔比隻game攪比賽或者好多小動作
可以唔洗玩 ...
由手機版發出
玩野果個唔係bandai, 係集英社.

無論大小比賽, 集英社都要收人地一大筆版權費.

舊 01-18-19, 11:33 PM   #324
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-19, 04:07 AM   #325
mrk

引用:
作者: wing 查看文章
玩野果個唔係bandai, 係集英社.

無論大小比賽, 集英社都要收人地一大筆版權費.
原來如此!
唔怪得香港區完全唔見有搞手搞比賽啦!
加上隻Game又唔出街機版!
不過就算會出街機版,香港D機舖都唔會番貨架啦!因為跟本回唔到本!(因為已有家用版(指X1/PS4/Steam/switch)同手提版(指switch)

此篇文章於 01-21-19 04:10 AM 被 mrk 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 情報區 Vol.2 信長 電視遊戲討論版 324 03-15-19 11:24 AM
[多機種] ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》| 2.5D 格鬥/ASW︱Switch版發售預定 安安 電視遊戲討論版 998 06-13-18 11:11 AM
[PS4] [強國產] Hidden Dragon: Legend | 2.5D Action Platformer ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 2 07-11-17 11:07 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM
ドラゴンボール タップバトル Dragon Ball Tap Battle ShanTou 手機平板遊戲討論版 14 04-11-13 08:13 AM

現在的時間是 04:06 PM

手機版 | APP版