Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-10-18, 04:32 PM   #201
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
打左2晚24,5個鐘到白金到
無人機挑戰係好煩
有關隻野停到完場我番幾秒,D點食唔到就要走人追機
炸彈就可以落點前開慢動作瞄落點,省得一秒得一秒
好彩盃唔計

基地有D條件個D65連擊手殘打成個鐘都未必得,得左仲要打得完冇死

仲有D犯罪事件成日一高空落地比D遠程狂扣血
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-18, 05:31 PM   #202
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
其實除左某啲原著野之外係咪全New York實景?
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-18, 05:41 PM   #203
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
作者: Kain 查看文章
其實除左某啲原著野之外係咪全New York實景?
由手機版發出
其實只有曼哈頓區,地形跟現實有少少唔同

舊 09-10-18, 05:50 PM   #204
Kain

引用:
作者: carychow 查看文章
其實只有曼哈頓區,地形跟現實有少少唔同
D樓呢?唔計影相果d
由手機版發出
舊 09-10-18, 07:02 PM   #205
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
隻game ending 有"彩蛋"
好hurt 又好笑
(注,睇100毛)
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-18, 07:26 PM   #206
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: will1223 查看文章
打左2晚24,5個鐘到白金到
無人機挑戰係好煩
有關隻野停到完場我番幾秒,D點食唔到就要走人追機
炸彈就可以落點前開慢動作瞄落點,省得一秒得一秒
好彩盃唔計

基地有D條件個D65連擊手殘打成個鐘都未必得,得左仲要打得完冇死

仲有D犯罪事件成日一高空落地比D遠程狂扣血
呢隻keep combo易過batman, 起碼打空氣唔會甩
兵種對策都算簡單, 係量產喪鞭同中華英雄煩少少

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 09-10-18 07:29 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-18, 04:49 PM   #207
煲機小王子
Game Master

註冊日期: Jun 2005
想問買左DL既豪華版 點解入到去都係冇送果3套戰衣 ?
定係要去邊度拎番送既野 ?

THANKS
煲機小王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-18, 04:58 PM   #208
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
呢隻keep combo易過batman, 起碼打空氣唔會甩
華英雄我真係儲兩格直接秒左佢算 唔比我air又唔比我鎖

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-18, 07:35 PM   #209
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
華英雄我真係儲兩格直接秒左佢算 唔比我air又唔比我鎖
最簡單方法係L1+R1扔野, 或者用電擊系攻擊, 好似全兵種都唔識防
戰衣技我都係用雷光拳

舊 09-11-18, 10:55 PM   #210
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
我反而覺得個SPIDER-MAN太勁,佢設定上好多武裝同招我都無乜用就爆左機

技就4倍攻,空中正方破防腳、空中三角拉,L1R1掉野都夠打到爆機

最大問題係個回血太自由,大大降低左難度
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-18, 02:57 AM   #211
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
中華英雄係??

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-18, 10:36 AM   #212
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: fortel 查看文章
我反而覺得個SPIDER-MAN太勁,佢設定上好多武裝同招我都無乜用就爆左機

技就4倍攻,空中正方破防腳、空中三角拉,L1R1掉野都夠打到爆機

最大問題係個回血太自由,大大降低左難度
咁敵人都唔弱, 起碼有本事3~4下打死Spider-Man
飛踢同三角拉都唔係對全部敵人有用, 係L1R1掉野真係太勁
本身唔預呢類game有難度, 唔係無腦按攻擊製算係咁
引用:
作者: HONDA 查看文章
中華英雄係??
心魔派後期用武俠劍法既卒仔

舊 09-12-18, 01:36 PM   #213
fortel
Game Master

引用:
咁敵人都唔弱, 起碼有本事3~4下打死Spider-Man
飛踢同三角拉都唔係對全部敵人有用, 係L1R1掉野真係太勁
本身唔預呢類game有難度, 唔係無腦按攻擊製算係咁
其實之前果幾集spider-man水準都好高,當中web of shadows我自己好鐘意,好好玩

當然ps3同ps4果2集amazing spider-man就唔好提
舊 09-13-18, 07:55 PM   #214
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
白金了,最後都係卡係全戰衣,之前用左太多解放哂能力同裝置
挑戰建議都係打哂戰鬥同隱密,其次係炸彈,都係唔夠先解會掉手制既無人機挑戰

舊 09-14-18, 09:01 AM   #215
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
琴晚終於爆, 98%, 剩番4個無人機挑戰未清, 其他全部金晒, 哩兩日會白金埋佢
個故事都ok, 結尾幾感人, 挽回不少分數, 唔講太多, 費事劇透
遊戲性就一般, 唔係差, 各方面都做得好高質, 只係冇乜突破
Arkham果時真係好革命性, 我知以前都有出open world超級英雄game, 但係我覺得Arkham系列係第一隻可以將所有支線任務, 好連貫好合理咁融入個世界入面, 而又做得好
我意思收集物件呀同限時挑戰果D, 舊時D game真係整個timer, 冇端端彈個紅圈出黎叫你跳過去就算, Arkham係可以將哩D活動融入個世界入面。
GG俠都有想咁做, 但可惜就擺脫唔到Arkham既影子, 太多元素都係人有我有, 做得唔差但亦都冇乜個性, 冇乜令人印象深刻
潛入部份絕對做得同Arkham差十萬九千里, 太少選擇, 太少進攻方式, 不過你可以話GG俠game應該注重GG俠飛簷走壁既感覺, 而唔係潛入, 所以哩方面隻game做得好好
絕對抵讚就係咁多suit比你unlock, Arkham套套衫都同你玩DLC
利申我係GG俠fans, 由細睇到大, 漫畫/動畫/電影/game, 但不能否認Arkham係更勝一籌, 影響亦都長遠好多, 哩隻7-8分冇比錯

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-18, 10:56 AM   #216
fortel
Game Master

引用:
作者: whassupbun 查看文章
琴晚終於爆, 98%, 剩番4個無人機挑戰未清, 其他全部金晒, 哩兩日會白金埋佢
個故事都ok, 結尾幾感人, 挽回不少分數, 唔講太多, 費事劇透
遊戲性就一般, 唔係差, 各方面都做得好高質, 只係冇乜突破
Arkham果時真係好革命性, 我知以前都有出open world超級英雄game, 但係我覺得Arkham系列係第一隻可以將所有支線任務, 好連貫好合理咁融入個世界入面, 而又做得好
我意思收集物件呀同限時挑戰果D, 舊時D game真係整個timer, 冇端端彈個紅圈出黎叫你跳過去就算, Arkham係可以將哩D活動融入個世界入面。
GG俠都有想咁做, 但可惜就擺脫唔到Arkham既影子, 太多元素都係人有我有, 做得唔差但亦都冇乜個性, 冇乜令人印象深刻
潛入部份絕對做得同Arkham差十萬九千里, 太少選擇, 太少進攻方式, 不過你可以話GG俠game應該注重GG俠飛簷走壁既感覺, 而唔係潛入, 所以哩方面隻game做得好好
絕對抵讚就係咁多suit比你unlock, Arkham套套衫都同你玩DLC
利申我係GG俠fans, 由細睇到大, 漫畫/動畫/電影/game, 但不能否認Arkham係更勝一籌, 影響亦都長遠好多, 哩隻7-8分冇比錯
同感

利申返本身我就好唔鐘意最新MARVEL果套spider-man homecoming入面個spider-man

呢個peter一對比返真係正常好多,不過可能講佢做左咁多年英雄

特別係...(含透)
特別係peter當左dr.oct係老豆之後要開佢波果到真係唔錯,aunt may 仲要死埋,幾感人 話時話dr. oct果句對白而家真係好多人估下集會出superior spider-man
舊 09-15-18, 06:23 PM   #217
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
空中兵點打
冇睇Tips就咁三角飛出去打兩拳俾佢撞返轉頭
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-18, 06:27 PM   #218
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 血之淚 查看文章
空中兵點打
射蜘蛛絲,之後三角抛下地貼地版搞掂

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-18, 07:08 PM   #219
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 血之淚 查看文章
空中兵點打
如果有學一閃迴避嘅話
就避佢射擊然後三角瞬殺佢

後期對付射擊系敵人我都係用哩招
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 07:26 PM   #220
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 野良貓 查看文章
如果有學一閃迴避嘅話
就避佢射擊然後三角瞬殺佢

後期對付射擊系敵人我都係用哩招
防彈on>完美迴避 三角
真的超好用

白金完成\0.0/
DLC幾時出

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-18, 06:26 AM   #221
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
引用:
作者: pet3 查看文章
防彈on>完美迴避 三角
真的超好用

白金完成\0.0/
DLC幾時出
DLC OCT 23, NOV, DEC
https://youtu.be/L4MTPRu9Pr0
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-18, 06:51 AM   #222
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
掛十號風球前打到白金獎盃了~!

原本只係諗住買部Spider-Man特別版主機,
對隻GAME本身無乜期望下玩完又覺得幾啱自己玩喎~!
最鐘意佢可以係NYC咁大個空間入面高速移動同戰鬥。
(有玩過Sunset Overdrive、Assassin's Creed Syndicate、
Batman: Arkham Knight的應該都會鍾意呢隻GAME)

故事方面,主角及負先生果條線其實都幾慘,
E3預告片入面出過的監獄暴動事件,超級罪犯齊集果幕好正,
睇結尾的伏線應該會有續集吧?
定係靠之後果3個收費DLC交代埋呢?

獎盃以外,宜家差影50張Secret Photo同模仿大師堆挑戰未玩晒。

ALL 50 Secret Photo Locations In Marvel's Spider-Man
https://www.youtube.com/watch?v=_SnZ...ature=youtu.be

Spider-Man (PS4) All Bomb Challenges - Gold Ultimate Level Walkthrough
https://www.youtube.com/watch?v=hdFQbxOo2R8

Spider-Man (PS4) All Drone Challenges - Gold Ultimate Level Walkthrough
https://www.youtube.com/watch?v=sZuSKzyU9sE

Spider-Man (PS4) All Combat Challenges - Gold Ultimate Level Walkthrough
https://www.youtube.com/watch?v=N127u2udb_s

Spider-Man (PS4) All Stealth Challenges - Gold Ultimate Level Walkthrough
https://www.youtube.com/watch?v=QAggBv4XnFk

舊 09-17-18, 01:42 PM   #223
tsugumi
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
呢兩日先開始玩⋯
有個拯救市民嘅任務要係架車爆炸之前救起架車隔離嘅男人
畫面顯示要㩒L制,但我唔知要點㩒
試過不停轉個L制都唔得,有冇人可以教下我?m(_ _)m
由手機版發出
tsugumi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-18, 01:44 PM   #224
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: tsugumi 查看文章
呢兩日先開始玩⋯
有個拯救市民嘅任務要係架車爆炸之前救起架車隔離嘅男人
畫面顯示要㩒L制,但我唔知要點㩒
試過不停轉個L制都唔得,有冇人可以教下我?m(_ _)m
由手機版發出
係推左菇吧

推到指定位置射蜘蛛絲扯佢出嚟
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-18, 01:49 PM   #225
Kain

爆機話可以new game繼承
上網serach話早幾日先公佈update會加呢樣野
其實實裝左未?
打到7成都係打黑白佬,仲想話隻game內容會唔會少得滯,點知後面boss rush

此篇文章於 09-17-18 01:51 PM 被 Kain 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Spider-Man: Into the Spider-Verse ︱ 蜘蛛俠:跳入蜘蛛宇宙(2018年12月20日) 信長 電影版 34 07-06-19 10:22 PM
Spider-Man 4 neo 電影版 102 01-14-10 02:39 AM
Spider-man ??? 大懶財 日本動漫畫討論版 8 10-21-06 07:50 AM
Spider Man 2 Yakumo Fujii Neo Entertainment TREND 261 08-29-04 08:18 AM
spider man 2 Raymondz Neo Entertainment TREND 33 07-29-03 11:01 AM

現在的時間是 07:44 AM

手機版 | APP版