Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-07-09, 05:18 PM   #51
Cpato
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDPato-0402
引用:
作者: GR614 查看文章
我上網睇過日本買要九百幾Yen,即係淨係架車都講緊八十幾蚊
咁貴... 真係要諗清楚好唔好買
Cpato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-09, 10:08 PM   #52
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
架ME16...無晒聲氣...a

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-09, 11:11 PM   #53
靈格斯
Crazy Gamer

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
ME好似係月中至月尾先出

新城牛牛(模型)已經出左街
好彩o岩o岩出左糧o者..
靈格斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-09, 01:42 AM   #54
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 靈格斯 查看文章
ME好似係月中至月尾先出

新城牛牛(模型)已經出左街
好彩o岩o岩出左糧o者..
同郭 Sir 講開架城巴 8100, 佢係咁 Promo 叫我買果兩架新城牛年...

咁講真個牛年圖案又真係幾吸引o既, 不過我又冇玩開生肖車...

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-09, 07:07 PM   #55
Cpato

引用:
我等緊
舊 01-08-09, 08:57 PM   #56
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

ME41

ME16...多左8仔...

九牛

2款...係咁以入返d...

此篇文章於 01-08-09 09:13 PM 被 Busconcamp 編輯。
舊 01-08-09, 11:34 PM   #57
靈格斯
Crazy Gamer

今日入左新城牛牛
QC都係一般,其中一架8103個行李架仲要斷開左兩邊

同場見到ME16同九巴牛牛
頂..(QC)同ME41真係完全冇分別 |||
靈格斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-09, 12:18 AM   #58
Cpato

突然間又咁快出既架ME...
舊 01-09-09, 01:44 AM   #59
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: Pato 查看文章
突然間又咁快出既架ME...
已經唔算快啦, 原本預定上年年尾出......

睇相佢似乎已經改左一D原本初版錯左o既地方, 睇落又唔錯咁, 幾吸引咁,
不過 75K, 又唔係舊色......

死啦, 先前我仲咁數落佢, 今日真係口嫌体正直, 口不對心... /\

舊 01-09-09, 10:56 PM   #60
Cpato

頭先去沙田九記CS諗住睇下架ME, 點知聽日先有...
舊 01-09-09, 11:22 PM   #61
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
頭先去沙田九記CS諗住睇下架ME, 點知聽日先有...
80n向來早賣過九巴CS...
所以80n網寫明10/01/09公售(九巴CS公售日期)呀...哥仔

舊 01-09-09, 11:25 PM   #62
Cpato

引用:
80n向來早賣過九巴CS...
所以80n網寫明10/01/09公售(九巴CS公售日期)呀...哥仔
無留意到個日期
平時佢出左先會有幅圖架嘛
舊 01-10-09, 07:19 AM   #63
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
有冇人知呢類車的實際資料? 我想知車廂內裡如何, 謝.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-09, 04:53 PM   #64
Cpato

引用:
作者: 美版之王-天涯浪子 查看文章
有冇人知呢類車的實際資料? 我想知車廂內裡如何, 謝.

呢d要等其他高人解答

今日係九記CS買左架ME, 去到個陣得返唔多貨, 佢擺哂出黎任揀
睇過幾架其實架架都問題唔大, 但總有d瑕疵

另外再加$150入左架舊色jubilant
舊 01-10-09, 06:22 PM   #65
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

註冊日期: Jun 2007
引用:
呢d要等其他高人解答

今日係九記CS買左架ME, 去到個陣得返唔多貨, 佢擺哂出黎任揀

尖碼九記一開就買左
說實的整體都唔差,我2選1
對於我來說少少甩油唔大顯眼就收貨

所以呢,想問銀色油筆(?)係邊度買
其實係咪應該買咩先好?

補償返當年細個未能乘搭+買ME模型的遺憾
----------------------------------------------------------------------
還真是衷心感謝那位「借」我九巴證(?)等我慳左50蚊(?)既哥哥
----------------------------------------------------------------------
我說嘛,我再買埋部70就真係要收手
兩年冇買一下子買成5部真係傷到...
有排先儲得返

此篇文章於 01-10-09 06:24 PM 被 加量熱狗 編輯。
加量熱狗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-09, 06:32 PM   #66
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
呢d要等其他高人解答
咁細架車(2倍普通tomica大小而已)...
想有d咩丫...頂盡咪內有兩排凳...

引用:

美孚...
據知下午隻九牛同ME已經無貨...

舊 01-10-09, 06:56 PM   #67
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

今次真係自我矛盾,
睇到今次架 ME 真係有改善既吸引但係又唔想咁快出手住,
奈何自己對 ME o既執著, 真係心中之苦纏......

舊 01-10-09, 10:05 PM   #68
Cpato

引用:
作者: Super Bus 查看文章
今次真係自我矛盾,
睇到今次架 ME 真係有改善既吸引但係又唔想咁快出手住,
奈何自己對 ME o既執著, 真係心中之苦纏......
今次架ME都有幾個地方改善左, 車頭鬼面罩, 內籠加左扶手, 隻啡色都淺色左少少
舊 01-11-09, 12:30 AM   #69
KV6245_3ASV484
Junior Member

註冊日期: Oct 2008
小執後的299 ATS...... :wink:

加潛望鏡:
KV6245_3ASV484 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-09, 08:52 AM   #70
jackchan321
Junior Member

註冊日期: Oct 2008
改得幾好!
請問係咪3601個車底改加?
jackchan321 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-09, 10:10 AM   #71
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
樓上架299改得好好!我都想自己部299可以咁靚仔。

尋日拎咗九記部牛年巴,QC相當唔錯,我本身要求都係好低,揀咗一部就OK;
但係城記架牛年巴QC真係好差,我唔介意上油水平,但係內籠部部都好似打完十號風球咁
好多架車個行李架都係東歪四倒,D扶手柱打晒風。﹙扶手柱冇打風我已經收貨﹚
之前買66X同新記牛年巴都冇咁離譜,唯有等下次返貨先至再揀。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-09, 12:36 PM   #72
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

想請教要如何屈到D彎位一模一樣

我之前未折車試過扭扶手,我做唔條條彎度一樣,放左棄
我用萬字夾,很爛

我想睇一睇你部299下層樓梯位...
----------------------------------
唔知點解,對比返個ALX500車頭
新巴個堆富豪好似做得自然D咁

當然呢部比968/101那種好多了

舊 01-11-09, 11:27 PM   #73
Cpato

引用:
作者: 加量熱狗 查看文章
想請教要如何屈到D彎位一模一樣

我之前未折車試過扭扶手,我做唔條條彎度一樣,放左棄
我用萬字夾,很爛

我想睇一睇你部299下層樓梯位...
----------------------------------
唔知點解,對比返個ALX500車頭
新巴個堆富豪好似做得自然D咁

當然呢部比968/101那種好多了
我覺得呢部ATS個車頭方左少少
舊 01-11-09, 11:41 PM   #74
Cpato

引用:
作者: 阿聰 查看文章
樓上架299改得好好!我都想自己部299可以咁靚仔。

尋日拎咗九記部牛年巴,QC相當唔錯,我本身要求都係好低,揀咗一部就OK;
但係城記架牛年巴QC真係好差,我唔介意上油水平,但係內籠部部都好似打完十號風球咁
好多架車個行李架都係東歪四倒,D扶手柱打晒風。﹙扶手柱冇打風我已經收貨﹚
之前買66X同新記牛年巴都冇咁離譜,唯有等下次返貨先至再揀。
尋日買ME個陣拎過架牛年黎睇我覺得都算幾好了, 起碼真係架架都唔係太大問題
舊 01-13-09, 04:38 PM   #75
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

點解部70無晒聲氣???

想問下來緊仲會唔會有正車(唔好再黎啦,會死)

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
wifi 城市,wifi巴士,wifi...... 皇家馬爹里 ~清談館~ 19 12-10-08 04:51 PM
九巴70號線巴士7/12起取消 劍路 ~清談館~ 51 12-08-08 05:10 PM
有壓力、要解決?又係巴士?? Irwin ~清談館~ 20 08-13-08 01:48 AM
兩周內揭盅 影響400萬客 5巴車費最高加7% riceball ~清談館~ 11 05-11-08 11:07 AM
巴士鹹豬手掀裙摸大髀 少女啞忍 短片上網公開惡行 雷火武 ~清談館~ 58 09-28-07 10:41 AM

現在的時間是 05:03 PM

手機版 | APP版