Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 09-20-18, 01:09 AM   #1
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
【英劇】Strangers - 黃秋生主演,以香港為舞台

黃秋生主演劇集固然少見,但居然係喺英國ITV嘅劇集度主演就真係好奇想睇吓。仲要係大部份場景喺香港拍攝,睇得相當有親切感。

除咗黃秋生之外,曾經喺哈利波特飾演張秋嘅Katie Leung為另一個熟悉面孔,飾演黃秋生個女。

套劇原本諗住係普通嘅懸疑警匪推理劇,但居然有大量狂抽香港政治水嘅劇情,當中涉及特首選戰同黑警隱藏殺人證據,都抽得應一應。

美中不足嘅係,除咗黃秋生之外,啲華人角色都係英國嘅華裔演員嚟,講廣東話嘅口音仲重過香港啲竹昇仔。

如果閣下英文OK嘅話,只要有英國VPN,同埋去ITV網站免費登記,就可以即刻點播收睇。

呢套劇總共會有8集,所以唔算會太花時間,今個禮拜一已經出第二集。

https://www.itv.com/

再唔係自己上網搵seed同字幕組翻譯啦

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-18, 01:06 PM   #2
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
有無字幕?英文字幕都OK

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Blade Strangers | 格鬥 | PS4, NS 安安 電視遊戲討論版 8 09-04-18 11:53 AM
[英劇] [Pearl] 史前逃龍 Primeval (Season 4 逢星期三晚10:35) W!LL Neo Entertainment TREND 66 01-04-12 11:36 PM
[TVB] [英劇]Survivors (Every Mon, 8:30P.M., Pearl) 雪舟等楊 Neo Entertainment TREND 1 10-05-10 11:59 AM
[英劇] [Pearl] Hotel Babylon 星級酒店 [Season 4: Sept 3 22:30 Start!! ] 雪舟等楊 Neo Entertainment TREND 239 11-09-09 11:32 PM
[TVB] [英劇][Pearl] 超級無敵羊咩咩 - 逢星期日晚8:00 W!LL Neo Entertainment TREND 13 11-05-07 08:47 PM

現在的時間是 05:09 AM

手機版 | APP版