Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-18-10, 03:00 AM   #151
Ammonium
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2008
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
今期GS滿微妙的www
這作在港日台三地的網站的評價還滿高的..
(這款不少網站的玩家都覺得是除了畫面外..可稱這世代中最出色的rpg之一.)
但卻被某編輯因打怪要舉武器的設計而評做平平無奇不玩無妨的作品........囧
(棍...相反共識為地雷的某妖尾反而寫這麼多介紹..)
聽聞首周8萬3了,銷量算是對得起好高吧...

另,終於龜速玩到攞monado嗰度,之後發生乜事大家都知,我心諗︰枉我駛咗咁多錢買咗成套泳裝畀你,今次血本無歸呀...

後來多手click咗spoiler,我又淡定啊

嗰架機械人睇落有啲似櫻戰嘅光武(可能因為有女仔嚟入面啩),不過多得佢冇駕駛艙門,我先睇到咁正嘅一幕...

(我咁唔算劇透啩...)

跟住鍊石save and load咗成晚,感覺就算用主角,連續爆火嘅機率都唔多高,有啲搵笨。

此篇文章於 06-18-10 03:03 AM 被 Ammonium 編輯。 原因: 補充
Ammonium 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 08:14 AM   #152
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: W!LL 查看文章
今期weekly有攻略, 想知道有咩料??
地圖
前部份支線任務表
wang2009hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 09:02 AM   #153
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
想問一下,過了要塞後仲有冇得翻去老家整寶石……依家全部都是靠完成COLLECTION先得到LV III寶石用...

舊 06-18-10, 09:26 AM   #154
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
想問一下,過了要塞後仲有冇得翻去老家整寶石……依家全部都是靠完成COLLECTION先得到LV III寶石用...
我未到要塞 唔知過唔過得番去
不過c9 ジェム爺有任務解携帯型エーテル高炉就唔使下下走番去整石

d 特定天氣條件uni 怪好麻煩 係咁轉時間洗天氣
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 09:41 AM   #155
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
你用lv3料咪heat到lv4囉
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 11:31 AM   #156
MO

註冊日期: Aug 2005
啱啱先得閒開黎玩, 玩咗個幾鍾,
而家先LV9,

想問接咗幾QUEST有無時限,
係咪接咗可以遲啲返去都有得玩返?
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 11:36 AM   #157
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: MO 查看文章
啱啱先得閒開黎玩, 玩咗個幾鍾,
而家先LV9,

想問接咗幾QUEST有無時限,
係咪接咗可以遲啲返去都有得玩返?
有時限的
在 ! 旁會有時鐘圖案

基本上除了那些有時限圖案的外
所有任務都可以遲點做

但建議還是看到就順手接下來
因這遊戲的任務..大部份都很方便
大部份收集東西只要收集好了就直接完成任務
不用回去找委託人
(部份例外)
而且很多任務要收集的東西平時探索打怪時就自然收集好了..
wang2009hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 11:42 AM   #158
nick

琴晚追劇情追到監獄島~唔係要返工都唔小睡片刻呀

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 01:15 PM   #159
Ammonium
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2008
發現load存檔後,party gauge會變返一格都冇。

另,party gauge三格時發動連携技,原本以為同色先連到,點知乜都連得到,但係遊戲內的help話可以循環連,最多連到15次,請問連幾多次係機率問題,定係同顏色有關?
Ammonium 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 02:50 PM   #160
Gashapon™

雪山個三大賢者の頂點跳過去?成日跳左都係落左上面個水池度
舊 06-18-10, 03:23 PM   #161
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
作者: nick 查看文章
琴晚追劇情追到監獄島~唔係要返工都唔小睡片刻呀
琴晚打到好早
唔覺唔覺解下任追下劇情又4點幾5點
今日番工好易釣魚

每次劇情去到咁上下又出vision吊癮搞到唔想停
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 03:40 PM   #162
CardGameDan
Ultimate Gamer
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: Ammonium 查看文章
發現load存檔後,party gauge會變返一格都冇。

另,party gauge三格時發動連携技,原本以為同色先連到,點知乜都連得到,但係遊戲內的help話可以循環連,最多連到15次,請問連幾多次係機率問題,定係同顏色有關?
講真我都唔係好識呢個系統,點先有機會連4次以上...(頭3野紅都唔比我連)
見到3格我寧願換未來/救人算

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 03:44 PM   #163
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: Gashapon™ 查看文章
雪山個三大賢者の頂點跳過去?成日跳左都係落左上面個水池度
跳果下唔駛跳上頂(應該話係根本跳唔到..),跳埋去撞落塊牆度就ok....
原來可以爬上去

btw...我用王女跳左十幾次都撞唔到牆...........
用英雄就一take搞掂

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 03:49 PM   #164
Gashapon™

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
跳果下唔駛跳上頂(應該話係根本跳唔到..),跳埋去撞落塊牆度就ok....
原來可以爬上去

btw...我用王女跳左十幾次都撞唔到牆...........
用英雄就一take搞掂
我都係用王女...好明顯人既問題
諗住勇者輕d可能跳高d點知都係一樣
舊 06-18-10, 03:57 PM   #165
~ViVi~

唔知移動速度up有冇用,我果時係裝埋俾英雄先跳
我都跳左半粒鐘先過到去架

btw,之後雪山下層有個同伴talk位我唔知點去....你之後搵到路話我知

舊 06-18-10, 04:13 PM   #166
Gashapon™

引用:
唔知移動速度up有冇用,我果時係裝埋俾英雄先跳
我都跳左半粒鐘先過到去架

btw,之後雪山下層有個同伴talk位我唔知點去....你之後搵到路話我知
試完,移動速度up跳遠好多,唔裝一定過唔到
舊 06-18-10, 04:20 PM   #167
~ViVi~

不過果度應該又做係爆機後ge隱藏map,有排等

舊 06-18-10, 04:30 PM   #168
Gashapon™

依d位有路入去都應該成堆8,90lv
舊 06-18-10, 04:41 PM   #169
~ViVi~

但你搵唔搵到位?我兩層行哂都搵唔到

舊 06-18-10, 04:48 PM   #170
Gashapon™

無揾呀,唔想行雪山,d高低位好煩
舊 06-18-10, 05:30 PM   #171
~ViVi~

ハイエンター墓所:第二宝物庫
邊度有d咁野...?封印左果對門入面?

舊 06-18-10, 05:41 PM   #172
Gashapon™

引用:
ハイエンター墓所:第二宝物庫
邊度有d咁野...?封印左果對門入面?
試煉の塔個landmark後面條路左右都有幾個凹位有敵人,其中一個後面有路,其他後面都係白光黎
舊 06-18-10, 07:07 PM   #173
~ViVi~

thx...去搵下先

舊 06-18-10, 07:19 PM   #174
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
入手啦~

等我今晚爆埋242星 先開始玩。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 07:41 PM   #175
RPG之鬼

原來可以從選單中的地圖回到殖民區6號……
終於整了很多寶石!

不過有d唔係好明點整,以下是我理解得到的
1.選材料時只能夠選擇同rank
2.相同能力的數值會累積,當超過100%或以上便一定要去煉成
3.選擇不同人物在煉成時有不同效果

問題
1.煉成時,果條棒同數字是甚麼意思?
2.條棒不同顏色又代表甚麼?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 白騎士物語-古之鼓動討論區 Vol 5(排除萬難, 奇蹟就會出現, 續編已開發中) martinyau1979 攻略及心得交流區 1001 02-09-10 04:54 PM
電擊頭部戒網癮 IamO ~清談館~ 71 09-06-09 01:38 PM
輕小說相關討論區 (頭post新增8月角川+東立書單) 不死身的出木杉 日本動漫畫討論版 999 07-22-08 02:17 PM

現在的時間是 04:54 PM

手機版 | APP版