Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-08-04, 09:34 PM   #1
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
有冇人有玩開total war系列?

我發現香港冇乜人玩,甚至聽過

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-04, 11:18 PM   #2
小明
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
呢隻正野係香港跟本無人識,個個都唔知係乜.....
玩過mtw,想玩rome,但諗部pc玩唔掂,p4 1.6g, ati7500, 512 ram ,唔知買唔買好.....
小明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-04, 02:08 AM   #3
b_boy
↘呆~

Rome我都係等下先,睇下中文版出唔出得成

淯底可保一世平安
舊 10-09-04, 10:21 AM   #4
Samng
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: b_boy
Rome我都係等下先,睇下中文版出唔出得成
台灣好似話10月中/尾 出中文版

舊 10-09-04, 10:23 AM   #5
Samng
Game Master

引用:
作者: 小明
呢隻正野係香港跟本無人識,個個都唔知係乜.....
玩過mtw,想玩rome,但諗部pc玩唔掂,p4 1.6g, ati7500, 512 ram ,唔知買唔買好.....
我用PIII 866 512ram ati 9700 都玩到 你可能要upgrade 一下張display, 幾千人對幾千人都幾係野

舊 10-09-04, 10:29 AM   #6
Samng
Game Master

引用:
我發現香港冇乜人玩,甚至聽過
我有玩 依家d人鍾意玩d 賺錢升lv 既on9 game, 依隻正game可能比較難上手所以少人玩...

舊 10-09-04, 11:14 AM   #7
cinimod

註冊日期: Dec 2001
我始終唔係好鐘意即時戰略式既game,寧願玩番回合制既Heroes甚至三國志
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-04, 12:22 PM   #8
Samng
Game Master

引用:
作者: cinimod
我始終唔係好鐘意即時戰略式既game,寧願玩番回合制既Heroes甚至三國志
我都唔係好鐘意即時戰略, 不過如果你有玩過total war, 你就會明白戰爭中 利用天時地利, 行軍佈陣既巧妙, heros 同三國志都係我既至愛, 不過玩total war完全係另一種既享受

舊 10-09-04, 02:54 PM   #9
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
有冇 site /圖片睇下 ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-04, 02:56 PM   #10
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
http://www.totalwar.com/game/

字.. ||
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-04, 03:03 PM   #11
小明

引用:
作者: Samng
我都唔係好鐘意即時戰略, 不過如果你有玩過total war, 你就會明白戰爭中 利用天時地利, 行軍佈陣既巧妙, heros 同三國志都係我既至愛, 不過玩total war完全係另一種既享受
講得好,呢隻同三國志呢o的真係無得比,有人居然話似天下創世既羅馬版.....
剩係講士氣己經完全唔同,仲有地形,方向,兵種.....邊有一隻game可以及得上total war

我部係notebook,相信upgrade唔到喇.....

都想玩中文版,但係驚有patch時要有排等,記得civilization3中文版係咁俾人狂轟...
舊 10-09-04, 03:49 PM   #12
b_boy
↘呆~

引用:
講得好,呢隻同三國志呢o的真係無得比,有人居然話似天下創世既羅馬版.....
剩係講士氣己經完全唔同,仲有地形,方向,兵種.....邊有一隻game可以及得上total war

我部係notebook,相信upgrade唔到喇.....

都想玩中文版,但係驚有patch時要有排等,記得civilization3中文版係咁俾人狂轟...

冇錯,天下創世我都有玩過,but d 人 Rome話似天下創世既羅馬版就好明顯冇玩個tw系列

我鍾意tw果戰爭夠真實,你試下用天下果幾招屈機打法去打,你就會知天下d al真係...
but我仲未玩過online對戰,次次都入唔到

淯底可保一世平安
舊 10-09-04, 03:51 PM   #13
b_boy
↘呆~

引用:
tw大地圖都好好玩

淯底可保一世平安
舊 10-09-04, 03:53 PM   #14
b_boy
↘呆~

引用:
我有玩 依家d人鍾意玩d 賺錢升lv 既on9 game, 依隻正game可能比較難上手所以少人玩...
yes,當年我剛買幕府果陣都摸0左3,4日先完全摸熟
我d fd根本冇個有耐性去摸

淯底可保一世平安
舊 10-10-04, 01:05 AM   #15
小明

引用:
冇錯,天下創世我都有玩過,but d 人 Rome話似天下創世既羅馬版就好明顯冇玩個tw系列

我鍾意tw果戰爭夠真實,你試下用天下果幾招屈機打法去打,你就會知天下d al真係...
but我仲未玩過online對戰,次次都入唔到
天下呢o的唔好題啦,屈機搞掂,total war次次打仗都唔同,唔似得aom, warcraft呢o的,所謂"策略"黎黎去去都係先發制人,人海戰術呢o的唔駛用腦既"策略",我以前介紹俾朋友玩之後,佢就鄙視aom之類,對aom呢o的game,就好似玩winning同fifa既咁,乜呢o的野都叫"即時戰略"呀....
online都只係對過幾次,未遇過香港人,台灣都只係兩次咁多,不過好玩好多既

引用:
yes,當年我剛買幕府果陣都摸0左3,4日先完全摸熟
我d fd根本冇個有耐性去摸
幕府玩左成個星期先叫基本掂(老番),好彩到mtw玩兩三日就ok(第一次玩game要一路玩一路睇住本說明書)

此篇文章於 10-10-04 08:31 AM 被 小明 編輯。
舊 10-10-04, 01:18 AM   #16
春雞
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
有~~~
我total war :shogun開始玩~~不過果陣某d兵種幾屈機........剩輕騎就玩晒......
而家隻新板就真係考戰略....難玩勁多

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
春雞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-04, 01:45 AM   #17
鎖鏈怪
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
玩過MTW..好難
鎖鏈怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-04, 08:34 AM   #18
小明

引用:
作者: 春雞
有~~~
我total war :shogun開始玩~~不過果陣某d兵種幾屈機........剩輕騎就玩晒......
而家隻新板就真係考戰略....難玩勁多
輕騎?係咪重騎呀?輕騎長槍兵搞得掂喎,重騎就真係頭痛,一係重騎對付,唔係就大量長槍擋住,再加大量火槍狂射先得
舊 10-10-04, 02:13 PM   #19
b_boy
↘呆~

引用:
輕騎?係咪重騎呀?輕騎長槍兵搞得掂喎,重騎就真係頭痛,一係重騎對付,唔係就大量長槍擋住,再加大量火槍狂射先得
重騎用2隊長槍就可以輕易ko(相同軍威),反而係全僧兵先難打

淯底可保一世平安
舊 10-10-04, 02:14 PM   #20
b_boy
↘呆~

而家玩緊mtw,土耳其重步兵好強

淯底可保一世平安
舊 10-10-04, 09:40 PM   #21
春雞
Crazy Gamer

引用:
我全輕騎.沿路不停upgrade~
用包圍陣法係咁淹~淹到佢士氣低晒搞到佢走佬~咁就win~
長槍都照淹

重騎效果無咁好.....攻城戰先用佢~

舊 10-10-04, 09:41 PM   #22
春雞
Crazy Gamer

你地有無試過就快統一果陣比人用忍者暗殺........??
我試過幾次都係咁........好鬼黑人憎-_-

舊 10-10-04, 09:53 PM   #23
b_boy
↘呆~

引用:
作者: 春雞
你地有無試過就快統一果陣比人用忍者暗殺........??
我試過幾次都係咁........好鬼黑人憎-_-
忍者就好少,我塊塊地都有邊界要塞,好難埋我身
反而試過避藝妓,d將軍係咁走佬

淯底可保一世平安
舊 10-10-04, 11:17 PM   #24
小明

引用:
我都試過,打到最後一塊地,移晒o的兵作最後一戰
第一次俾藝妓殺左,無繼承人.....load過
第二次俾我打仗先,但諗住人多勢眾輕敵輪左,出返黎又俾藝妓殺左.....load過
跟住load左幾次都係俾藝妓殺左先.......係咁load
搞左好耐先打嬴場仗,跟住爆機
(o個時我唔知邊界要塞呢o的可以防忍者藝妓,搞到o的人成日俾人殺)
舊 10-10-04, 11:55 PM   #25
春雞
Crazy Gamer

引用:
YES.....女人來的...我當佢係忍者
初頭唔識防佢成日打到最後比佢殺左........真係火都來.......

論壇跳轉

現在的時間是 06:27 AM

手機版 | APP版