Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 24 64 114  ... 最後
電視遊戲討論版>PlayStation 5討論區
C.K.F. 06:00 AM 06-12-20
PS5個樣果然好驚艷
安安 06:01 AM 06-12-20
https://www.ign.com/articles/ps5-rev...nced-all-games
PS5 Reveal Event: Everything Announced at the Show
Heaven 06:44 AM 06-12-20
今次造型扮router呃到人
由手機版發出
STRIFE 07:08 AM 06-12-20
好少量遊戲啱我玩,隻太空人+小女孩有興趣,但冇咁快
好唔好為隻蜘蛛仔出機
mrk 07:17 AM 06-12-20
PS5主機改左直立做標配!!
咁「打橫放」咪焗著要買配件??(因為見到2側都唔平!)

PS:基本上地平線2邊日出,個日就係我出PS5之日!
westpat 07:46 AM 06-12-20
睇官方website有橫放圖

好似同ps3 60g咁既size
J+1 09:07 AM 06-12-20
Pspgo行前了10年ww

流行tag突然上了頭ww

https://twitter.com/search?q=PSPgo&s=09
由手機版發出
aquarius 09:07 AM 06-12-20
第一眼個外形睇落怪怪地(似係D 1st round concept圖)
RPG之鬼 09:28 AM 06-12-20
希望同ps4一樣大細……搵位放真麻煩
darkvolver 09:31 AM 06-12-20
作者: RPG之鬼:
我睇佢張相個高度應該有最小3個PS4手掣較高。你可以諗有幾大部
wsx360 09:43 AM 06-12-20
作者: RPG之鬼:
應該同元袓PS3差唔多大

IDGAF 09:55 AM 06-12-20
大家真係捱得咁早起身睇直播~!

睇完PS5主機造型,
第一個感覺是似Router,
但設計充滿未來感,幾型~!,
好過Xbox Series X似空氣清新機先。

不過,睇比較圖Size有大,
唔知散熱方面點?

PS5 Hardware Reveal Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=RkC0l4iekYo
Alpha2 10:07 AM 06-12-20
諗起當年買部元祖ps3 番屋企, 好似拎住兩包大米一樣!
シェンムー 10:18 AM 06-12-20
正常個digital ver最多都係平50usd
如果sony有心焗多啲人買DL版平夠100usd
我都買digital ver算
還掂已經好少新game買實體
IDGAF 10:34 AM 06-12-20
作者: シェンムー:
正常個digital ver最多都係平50usd
如果sony有心焗多啲人買DL版平夠100usd
我都買digital ver算
還掂已經好少新game買實體
如果PS5 Digital Edition最終定價平過市場上其他同類產品的話,
都會考慮先買PS5 Digital Edition,
再等佢出PS5 PRO先買返連光碟機的標準版(如有)

PS4我有SLIM同PRO嚟讀碟版game應該唔會咁快壞吧,
(唔多需要用PS5玩返PS4碟版Game)
而且後期的PS4 GAME多數都係買下載版,
到轉去PS5時應該方便d。

4K電影、片源,我多數經iTunes買數碼版係Apple TV 4K睇,
同經Netflix果類串流平台租借,
暫時對個Ultra HD Blu-ray興奮不大。
野良猫 10:35 AM 06-12-20
我又覺得兩部一樣定價

雖然好想買數碼版但實體game會偷跑...
billlam 10:42 AM 06-12-20
我知個設計想代表PS5個V字...但個入碟口真係好礙眼
不如出個USB EXTERNAL DRIVE比我地選擇好麻~
darkvolver 10:47 AM 06-12-20
作者: billlam:
我知個設計想代表PS5個V字...但個入碟口真係好礙眼
不如出個USB EXTERNAL DRIVE比我地選擇好麻~
入碟口其實好難攪好......因為要同黑色部份夾好.....不協調都係設計美學的一部份..
シェンムー 10:53 AM 06-12-20
今代佢無得再用AV PLAYER做賣點
4kuhd bd都出到頹頹地 , 出左咁耐我都係買左十隻八隻左右
睇戲都係Netflix算懶再入碟
真!DC 11:06 AM 06-12-20
有實碟版安全d
隻game過唔倒審查都仲有水貨碟玩
由手機版發出
qwe 11:32 AM 06-12-20
就咁睇橫放都要架,個架應該跟機包埋?

隻Kena,Little Devil Inside同Destruction AllStars幾吸引
其他大路game都ok

想知隻Stray貓點玩

另下用耳筒聽,音樂感覺上係好左?對跟機個耳機有啲興趣(又因為而家mon個喇叭垃圾)
ComeLOLoh 11:46 AM 06-12-20

根Xbox出Digital版,開左呢條線…就會有批用戶,一定只會買digital版。
變相殺死更多game shop…唔只香港…係全世界…
雖然你可以話一向都可以e-shop PSN買野…

但我驚d game 鋪更入少貨…
唔知會唔會遲d出個外置碟機補完呢?
neo2046 12:02 PM 06-12-20
老老實實,最後十零分鐘介紹D遊戲D畫面係靚,
但係真係冇咗之前幾代嗰種 "wow" 嘅感覺
我老喇,已經冇咗小朋友時嗰種熱情,得閒有得玩下手機game就好好
longlung 12:06 PM 06-12-20
部機個樣我覺得幾前衛
個DESIGN無咩直線
好似之前師兄講好未來感覺
不過遊戲陣容好似一般般咁.....
IDGAF 12:12 PM 06-12-20
作者: 真!DC:
有實碟版安全d
隻game過唔倒審查都仲有水貨碟玩
由手機版發出
如果強制更新鎖返咪一樣…
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 24 64 114  ... 最後

返回主題版面