Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-22-07, 04:27 PM   #1
浮雲下的星星
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2002
有沒有人厭倦左香港d生活同生活模式

唔知點解個人厭倦左......我自己有d想去俄羅斯,南美,中亞也好, 去其他國家試下其他生活

其實如果我真係走左,大家覺得有乜好處同壞處呢

你地又有乜意見呢
浮雲下的星星 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-07, 04:32 PM   #2
碧克
God of Gamer

註冊日期: Aug 2003
覺得自己有本錢轉換環境,咪試下咯.
唔好學人磨爛蓆就得

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-07, 04:34 PM   #3
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
你所講果3個地方
我相信你全唔夠一個星期就喊住要返黎香港(如果未比人溶左的話 )

要生活梗係去歐洲啦

舊 07-22-07, 04:41 PM   #4
浮雲下的星星

引用:
作者: 神京 查看文章
你所講果3個地方
我相信你全唔夠一個星期就喊住要返黎香港(如果未比人溶左的話 )

要生活梗係去歐洲啦

驚佢咩

歐洲,唔係咁易去
舊 07-22-07, 04:43 PM   #5
浮雲下的星星

仲有,我唔係怕悶d人來的,無乜所謂吧......
舊 07-22-07, 04:43 PM   #6
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
講治安~ 香港真係算係咁...
你出到去~ 唔係話1 句驚佢咩就無事~

雖然香港個政府係咩d... 又雖然社會個步伐係急d~

不過我覺得可以係香港出世係香港大~ 都算係咁~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-07, 04:45 PM   #7
碧克

引用:
作者: 浮雲下的星星 查看文章
驚佢咩

歐洲,唔係咁易去
覺得唔驚咪報個團去行下先咯,感受下風土人情先決定係咪落腳.
改變現狀,都要諗諗改變完都唔滿意後夠唔夠本錢返轉頭

\  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
舊 07-22-07, 04:51 PM   #8
碧克

引用:
作者: 基路亞 查看文章
講治安~ 香港真係算係咁...
你出到去~ 唔係話1 句驚佢咩就無事~

雖然香港個政府係咩d... 又雖然社會個步伐係急d~

不過我覺得可以係香港出世係香港大~ 都算係咁~
就係在香港大先唔知香港好.
報紙成日話香港生活指數全球排名幾位,跌左幾多名,
淨係比治安,香港已經好過好多國際大城市.

\  /

舊 07-22-07, 04:56 PM   #9
NTBOY
Game Master
神貓特攻隊

註冊日期: Jun 2004
引用:

唔知點解個人厭倦左......我自己有d想去俄羅斯,南美,中亞也好, 去其他國家試下其他生活

你地又有乜意見呢
去埋d 犯罪率高的地方
個度有d乜野吸引你...

舊 07-22-07, 04:59 PM   #10
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: 碧克 查看文章
就係在香港大先唔知香港好.
報紙成日話香港生活指數全球排名幾位,跌左幾多名,
淨係比治安,香港已經好過好多國際大城市.
其實睇得新聞多都知架啦~~~
起碼香港唔係個個陀住支槍出街先啦~

所以都話可能係緊張d~ 係急速d~
不過起碼好多野都比其他的地方好~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-07, 05:14 PM   #11
浮雲下的星星

引用:
作者: NTBOY 查看文章
去埋d 犯罪率高的地方
個度有d乜野吸引你...

我成日覺得歐洲,日本,韓國呢d,好難去

咪退而次之,講呢d LOR
舊 07-22-07, 05:17 PM   #12
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:

去比較落後嘅地區對城市人黎講無可能適應到
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-07, 05:19 PM   #13
碧克

引用:

退而求其次的話,應該留在香港
去果D地方係降格

你有錢就報個團去行下先啦,乜都唔知就話轉換環境,小心後悔

\  /

舊 07-22-07, 05:22 PM   #14
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
有時d 野你睇我好我睇你好嫁姐,
不如掉轉重新諗下香港本身既好處

惜就是福耶

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-07, 05:31 PM   #15
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:

你地又有乜意見呢
不如講吓你自己的做人態度先啦~否則去冰度都一樣!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-07, 05:37 PM   #16
[KIT]

註冊日期: Sep 2002
引用:
仲有,我唔係怕悶d人來的,無乜所謂吧......
唔怕悶 但厭倦左香港?

[KIT] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-07, 05:38 PM   #17
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
多口問句,你幾大?
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-07, 05:43 PM   #18
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
韓國應該唔太難...

唔講南美
去中亞同rossia我相信唔係一個香港人頂得順...
& 去馬交我相信都滿足到你

舊 07-22-07, 05:46 PM   #19
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
香港無地震 , 又無火山 , 治安都算不錯 , 都算民主
為何還不珍惜
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-07, 06:15 PM   #20
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 碧克 查看文章
退而求其次的話,應該留在香港
去果D地方係降格

你有錢就報個團去行下先啦,乜都唔知就話轉換環境,小心後悔
鴨仔/豪華團, 體驗到既咩 ?

不過樓主真係相當有趣, 南美,中亞除左 D 旅遊熱門地方, 真係連搵飛機都難 (架機去唔去到/準唔準時/有無事又係另一問題 ), 比歐洲,日本,韓國易去 ?? 單計消費可能低好多既, 隨時連超級市場都唔係咁常見.

未知閣下離開過香港幾多時間 ??
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-07, 06:23 PM   #21
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
有自身足夠條件既話...
揹住背囊去體驗下人地國家既生活...
都係巧既...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-07, 06:26 PM   #22
西野村中一條河
Game Master

註冊日期: May 2002
個個人都有壓力架啦....

你去其他國家只會令你失望而回

舊 07-22-07, 07:09 PM   #23
Crazy Gamer
☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻

註冊日期: Feb 2004
引用:

你地又有乜意見呢
我也有點厭倦...... 節奏太快了,還有空氣污染......
如果可以,我想去日韓英法意希臘......
可惜我無銀"

舊 07-22-07, 07:31 PM   #24
袓哥
Ultimate Gamer

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
香港無地震 , 又無火山 , 治安都算不錯 , 都算民主
為何還不珍惜
超級同意!!香港除左打風冇天災,福地一塊
袓哥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-07, 07:35 PM   #25
leoglas18

註冊日期: Mar 2003
若果真係想轉換環境,咪試下work holiday visa!
現時香港同新西蘭、澳洲同愛爾蘭都有owrk holiday visa既相互協定!
你可以去到果邊一邊旅行,感受人地日常生活。又可一邊工作 ,賺下旅費(當然搵唔搵到同做唔做,好睇你個人 )
當你去過外地,就會覺得香港係好好!
leoglas18 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:14 PM

手機版 | APP版