Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 11-01-18, 02:57 PM   #1
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
屍殺片場(大橋應該係小有前無古人電影)

https://www.youtube.com/watch?v=w_dI6I-adSA

有試影觀眾反應!!

呢套真心正.希望多D人睇!!

(蛇頭龍尾既電影,好似無咩邊幾套,

虎頭蛇尾就大Q把!!)
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-18, 06:32 PM   #2
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
睇左
幾有趣
因為之前睇評語話劇情後面意想不到,有左預警
睇左十幾分鐘見到導演對鏡頭叫唔好cut同鏡頭抹血估到d佢想玩乜

唔覺得係蛇頭
開頭三十幾分鐘一鏡拍好強
反而中間覺得有d悶,但後面解迷(?)好正
話說出偽staff roll時見有人想起身
由手機版發出

此篇文章於 11-03-18 06:34 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-18, 07:15 PM   #3
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
睇左
幾有趣
因為之前睇評語話劇情後面意想不到,有左預警
睇左十幾分鐘見到導演對鏡頭叫唔好cut同鏡頭抹血估到d佢想玩乜

唔覺得係蛇頭
開頭三十幾分鐘一鏡拍好強
反而中間覺得有d悶,但後面解迷(?)好正
話說出偽staff roll時見有人想起身
由手機版發出
冇睇影評, 只係睇咗百記個劇情簡介b
一心諗住睇喪屍, 同樣睇到嗰個位開始覺得唔對路

我睇嗰場有人走咗, 都冇留意有冇返嚟, 解迷實在
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-18, 02:00 AM   #4
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
諗起條橋邊度睇過了
涼宮

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 09:11 AM   #5
david
The One

註冊日期: Mar 2002
其實後半(齋睇網上劇透,鬼頭區無得睇)同呢個有O的異曲同弓之處:https://www.youtube.com/watch?v=BKorP55Aqvg

而呢個短片亦都差唔多係我O係鬼頭區打工O既寫照...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 07:30 PM   #6
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
睇完.............

導演辛苦了

太太抛斧頭

後半解釋返前半犯駁位原因堅好笑

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 08:24 PM   #7
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
【東京直擊】《屍殺片場》導演獨家專訪 「賣座靠觀眾保守秘密」
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 09:10 PM   #8
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
rottentomatoes 吾知有無參考價值.
佢對呢套評分真係估佢吾到!!

https://www.rottentomatoes.com/m/one_cut_of_the_dead/
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 11:45 PM   #9
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: 真!DC 查看文章
諗起條橋邊度睇過了
涼宮

係喎,真係。
但呢套超級好笑!

舊 12-06-18, 03:54 PM   #10
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
...
片場先係重點..
一take只係gimmick..
不過玩得唔够喪..

pre-pro嗰part重好睇

此篇文章於 12-06-18 03:57 PM 被 aquarius 編輯。
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-18, 05:23 PM   #11
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: aquarius 查看文章
...
片場先係重點..
一take只係gimmick..
不過玩得唔够喪..

pre-pro嗰part重好睇
一take其實係重點, 如果冇一take.....根本唔會有中後段的 "劇情"
依家好多戲甚至電視(火速救兵)/遊戲(GOW)都講話一鏡直落或者一個鏡頭有幾長, 我覺得呢套戲都係一個諷刺.

最初好似係<大事件>一開頭有個長鏡頭就話新鮮, 之後birdman果個我已經唔識欣賞

此篇文章於 12-07-18 05:26 PM 被 wing 編輯。
wing 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-19, 07:00 PM   #12
david
The One

註冊日期: Mar 2002
O係飛機上估唔到有得睇,開頭廿分鐘我差O的就悶到瞓著...

後半O既,幾本上就係我O係鬼頭區鬼頭公司做大打雜O既每日寫照,腦細或者頭頭諗埋O的食塞米屎Q,我呢O的做細O既就點都要死掂佢,最後領功O既當然唔係我啦...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-22, 10:57 PM   #13
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
《屍殺片場》(カメラをとめるな!)

見免費電視台播先睇呢套《屍殺片場》(カメラをとめるな!),
頭三十幾分鐘一鏡過式完場,出製作名單…?!

完全無諗過可以係一套約90幾分鐘的電影內,
睇晒主片、籌備過程、製作特輯、彩蛋,
頭30分鐘畫質、劇情咁鬼差,
邊諗到原來背後有咁多原因,
越睇越好笑,結尾仲有點感動添~!

套戲係拍比鐘意電影業的人睇的。

https://www.imdb.com/title/tt7914416/

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E4...88%B0%E5%BA%95

論壇跳轉

現在的時間是 12:53 PM

手機版 | APP版