Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-01-19, 03:01 PM   #376
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
引用:
作者: HM 查看文章
其實2個主角極限黎
再多佢地處理唔到

alpha2話就話4個主角
大部分劇情差唔多,主角可以有大部分關卡係一兩句對白甚至無對白
alpha3先有嘗試增加主角存在感,但做既事都係一樣

Z1雙主角就真係玩緊兩個故事
玩alpha2真實女Ibis,我又唔覺佢少對白,可能因為早期佢自閉緊,太多煩惱,有時候靜少少做旁觀者都正常。
而且佢同其他角色的互動都多,Ibis試過同大隊鬧翻,同佢助手哭訴,內心的掙扎寫得都好入肉,之後中段護送隊友升空,成班隊友同佢表白心聲又係玩到勁感動。

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-19, 03:54 PM   #377
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 團子~o~ 查看文章
玩alpha2真實女Ibis,我又唔覺佢少對白,可能因為早期佢自閉緊,太多煩惱,有時候靜少少做旁觀者都正常。
而且佢同其他角色的互動都多,Ibis試過同大隊鬧翻,同佢助手哭訴,內心的掙扎寫得都好入肉,之後中段護送隊友升空,成班隊友同佢表白心聲又係玩到勁感動。
艾比斯呢個名倉親生女擺明係名倉偏心,俾特別多對白同戲份佢
你玩另外三條線再對比感覺就好明顯

另外我最不滿既係楠葉線
因為GR被抽起而成個故仔支離破碎
(龍虎王應該同BF團有好深關係)
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-19, 07:56 PM   #378
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:

因為GR被抽起而成個故仔支離破碎
(龍虎王應該同BF團有好深關係)
唉無左Giant Robot超超超可惜

十傑集打使徒
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-19, 08:50 PM   #379
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
重點係呢套野正常唔會諗佢入機戰
比當年宇宙騎士更不可思議

但望番設定同故事又出奇地夾
我信係寺田開聲入
今次個list係參考祖國 問卷然後再由T另一個負責人諗
我覺得寺田去到V T X已經無主力參與
V雖然係賣到50萬,
但係搬出大和號,魔神ZERO + 首次中文化版權作先係2018補返比佢
X已經跌哂VOLT
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-19, 09:39 PM   #380
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
G巾似UC條友定FMP條友?
D偷格位好似FMP條友D做法 但無理由FMP條友進步左咁多

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-19, 09:42 PM   #381
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: シェンムー 查看文章
Alpha外傳我記得都難,隱藏路線難打

Sent from my iPhone using Gaforum
Alpha外傳梗係難 你用果班全部都半殘廢,唔好講空S,連空A都無幾多個
然後對面個個都援防援防援防,果時又無直擊
仲要你玩越高難度囉D機越殘廢

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-19, 11:10 PM   #382
Adieu0510
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDAdieu0510
XBox Live GamertagAdieu0510
很神的機戰同人動畫
https://www.youtube.com/watch?v=lpFH...ature=youtu.be
http://tieba.baidu.com/p/5994357476

此篇文章於 01-01-19 11:13 PM 被 Adieu0510 編輯。
Adieu0510 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-19, 03:40 AM   #383
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
痴L線
分分鐘仲靚過機戰T 入面果隻(有既話)
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-19, 08:27 AM   #384
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: HakiK 查看文章
今次個list係參考祖國 問卷然後再由T另一個負責人諗
我覺得寺田去到V T X已經無主力參與
V雖然係賣到50萬,
但係搬出大和號,魔神ZERO + 首次中文化版權作先係2018補返比佢
X已經跌哂VOLT
同埋寺田暗示過T呢個字母佢唔會隨便用,好易聯想到てらだ既T
引用:
痴L線
寺田要考慮請佢

BTW機戰要整一批唔係整一部
戰鬥畫面好多時都係錢同開發週期問題
笨大唔咁縮骨兼逼人趕鴨子上架幾靚都得
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-19, 10:14 AM   #385
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
痴L線
機戰T個百裂拳(第一身視點+幾個拳風效果...完)

舊 01-02-19, 10:29 AM   #386
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:

BTW機戰要整一批唔係整一部
戰鬥畫面好多時都係錢同開發週期問題
笨大唔咁縮骨兼逼人趕鴨子上架幾靚都得
Yep
呢個年頭大家都用到所謂「做野用」的程式工具
好多時真係睇你願意放幾多時間落去
由手機版發出
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-19, 10:45 AM   #387
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
人地整一部機但機戰製作組要有限時間整百幾幾百部機直接比較又唔公平既

而家畫面係仔細華麗左
但除左アリオスの人好多戰鬥畫面節奏感都唔多得
超級系有得跟番動畫原本分鏡還好
Real係果d好多都感覺冗長冇重點
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-19, 11:32 AM   #388
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: Sar8 查看文章
機戰T個百裂拳(第一身視點+幾個拳風效果...完)
呢個畫面咩來

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-19, 01:04 PM   #389
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
段片正到傻
不過今次T又係MX咁無閃光.....好失望

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 01-02-19, 01:11 PM   #390
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
Lightbulb

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
呢個畫面咩來
IMG
呢種畫面真係最慳皮

舊 01-02-19, 01:18 PM   #391
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
我buy V大和號咁嘅進化,再來就係分鏡節奏好唔好睇

機戰睇過雜誌話都係外判俾細廠做
PS主要系列由Z到依家呢間一直都覺得只係做得平平

另一間OG就做得最精緻, 3DS BX分鏡就最有驚喜
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-19, 01:39 PM   #392
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
3ds成本比較低所以能做動作這麼好,og是很華麗但動作太多看多了會很煩厭的(個人來說)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-19, 02:00 PM   #393
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我好討厭射幾槍中一槍果d畫面演出
你同我講寶爺打雜兵會miss?
另外招表寫劍但畫面表現係射幾槍再亂舞一輪先斬都好唔鐘意
覺得細招就精簡d留番d精力做大招仲好吧
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-19, 02:08 PM   #394
yorkyork

註冊日期: May 2010
話事權我諗都仲有少少既,
笨大咁愛dlc,
但係og可以冇dlc咁好
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-19, 02:37 PM   #395
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
由手機版發出
無錯,浪費時間嘅演出,不過已經好過g gen⋯⋯⋯
真實系大招⋯⋯Hi-new上次大炮我都收貨嘅⋯⋯
只喺X系真喺夠頹廢⋯⋯

不過我好滿意戰艦門嘅演出(上次同上上次大和號)
至於其他,做得好唔好大家都會玩架啦
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-19, 03:23 PM   #396
Eternal Wind
Game Master

3DS Friend Code1521 7330 2785
V大和號流暢度同cut-in數明顯比其他作品演出唔同級數

希望加返好似MX果種MAP演出,宜家直接用原作畫面...

https://youtu.be/fMTgWU7y4NA?t=677

184 944 730 H執行 H光迦梨 H覺光埃 H覺劉備 H紅奧
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-19, 03:31 PM   #397
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
其實要數God gundam 故事做得最長最好係咪已經要數到機戰64?

舊 01-02-19, 04:13 PM   #398
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
即係咁
純影片乜限制都無,你淨睇呢段片畫面都好過大多數惡魔城架

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-19, 04:25 PM   #399
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 真!DC 查看文章
由手機版發出
寶爺既Hinu射miss,跟住射爆一粒唔知乜野爆炸炸中敵人呢個動畫真係最侮辱寶爺既智障動畫
一個寧願用普通BR+BZK既效率廚點會用呢種戰法

以前玩Ggen portable 新加入堆seed機特別多EN...因為D射擊戰鬥動畫開3,4鎗先中一鎗

此篇文章於 01-02-19 04:35 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-19, 04:41 PM   #400
鐵之侍

引用:
作者: シェンムー 查看文章
其實要數God gundam 故事做得最長最好係咪已經要數到機戰64?

沒玩故事怎樣不知道,出場機體是機戰中最多肯定的

連宙斯高達都出場做敵人了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] スーパーロボット大戦 X | PS4,PSV | 發售中 chow263 電視遊戲討論版 521 04-19-18 12:04 AM
[多機種] Birthdays the Beginning︱PS4/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 9 01-09-18 07:32 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 04:17 PM

手機版 | APP版