Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-30-18, 09:39 PM   #1176
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
老實講唔勁 只係佢變左"無咁浪費行動數"
同埋佢修左女神騎士搭召喚個bug先有偈傾
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-18, 09:47 PM   #1177
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
@@ 已經凸左了 仲賣左3把垃圾先夠12粒石凸爆 @@ 技12都未凸爆 XD

可能配雷耐DOWN OR 物理耐DOWN會好D﹖

凸爆左之後打共鬥大力左超多 @@ 同埋原來女神BUFF都長左正好多,同埋好似用火召好過巴哈,女神BUFF會上雷屬

此篇文章於 06-30-18 10:04 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-18, 11:36 PM   #1178
ShinDou

奶挺終於洗左3個攻108了,應該大力番好多,如果用得既話遲D凸爆埋佢試下先,試下搵D凸爆奶挺冇洗攻108既FD比較下睇下凸爆技2扣多幾多先 XD
舊 07-03-18, 09:27 AM   #1179
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
https://www.youtube.com/watch?v=M-gsaGASmp4

攻擊力等等數字可以睇哩到,

我睇 其實技1技2 以哩個年代黎講係弱,
佢EX 又加多個女神buff +攻20%, 加埋對雷弱就係幾勁.
對普通應該一般, 不過哩期d boss 好似全部都雷弱,
等幾日睇下下個event boss 仲用唔用到佢.

-----
星期四可能tifa EX wor....
又係要靠EX武黎 甲硬buff番

此篇文章於 07-03-18 09:34 AM 被 Gustavi 編輯。
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-18, 09:55 AM   #1180
ShinDou

而家女神BUFF會上雷屬麻,基本上唔係驚雷都唔出得奶挺啦,呢方面所有屬性打手都係咁,因為帶屬性既招會SET得低攻好多

而家主流召都係用巴哈打,用得巴哈都唔會用屬性打手啦,不過而家EX共鬥我用火召,又唔會俾人HP攻唔駛驚俾人扣血減攻,用火召大力好多係咁BREAK好爽

TIFA而家都已經勁過有EX既ZELL啦 XD
舊 07-04-18, 10:44 PM   #1181
ShinDou

終於知點解之前成日預期通信ERROR了,原來省電MODE有BUG,而家用番通常MODE好正常,又LOAD得快好多

仲以為個暗召EX好易,是但用奶挺舞女黑鬼再火召去打,原來係LV100黎難過以前果D召EX好多 @@ 過到但因為冇人識補血俾佢係咁扣血屈到唔齊MISSION要打多次

換走舞女換入貓就搞掂,47ACT十萬分 XD

此篇文章於 07-04-18 10:58 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-05-18, 09:19 AM   #1182
Gustavi
Crazy Gamer

唔會難啦而家. 只係你太是但je

話說用silent 可以lock 佢"係咁扣血"個招添

---------------
今日バレット 似乎冇特別咁...
淨係賣tifa ex 的話, 唔夠超勁可能全skip
舊 07-05-18, 09:26 AM   #1183
ShinDou

性騎我冇EX呀

已經講左係TIFA出EX﹖會唔會係肥佬EX﹖

之前斷章黑魔周回其實幾勁,射晒30幾張飛得把相性,最少要有專先夠用 @@

而家得番3萬石
舊 07-05-18, 09:51 AM   #1184
Gustavi
Crazy Gamer

尋晚條片見到tifa EX 個招喇其實,

剛剛出埋片
2hit brv+hp 150%突破 打飛 .
舊 07-05-18, 09:53 AM   #1185
ShinDou

TIFA有冇上修舊果兩招﹖唔上修既話仲廢過ZELL喎 @@

不過肥佬好似有固有全體BUFF,類似貓果D咁,仲有階段,可能勁喎
舊 07-05-18, 10:02 AM   #1186
Gustavi
Crazy Gamer

睇片似乎加攻加好多好多咁
數字就等人試lo
舊 07-05-18, 02:42 PM   #1187
ShinDou

是但出奶挺貓黑鬼 1TAKE COMPLETE左肥佬EX,15萬分80ACT

都有D危差唔多玩晒D技 @@ 應該要出番D勁人打先可以高分D,要打19萬分
舊 07-05-18, 03:03 PM   #1188
Gustavi
Crazy Gamer

初見 lightning + FFT 兩人 , 帶 巴哈 FFT騎 51 action 23萬
個silent 真係好用
舊 07-05-18, 03:14 PM   #1189
ShinDou

FFT真係咁勁咩﹖不過我冇EX冇得上沉默@@

係咁縮龜殼上34萬BRAVE都好煩,牌王封佢BRAVE應該都冇用,佢縮龜殼前會解異常

岩岩轉用AURON同VINCENT反而殺唔切,打剩1隻龜半血,就咁睇奶挺同黑鬼都唔差 @@
舊 07-05-18, 03:19 PM   #1190
Gustavi
Crazy Gamer

牌王冇用的, 佢一縮就冇左個鎖brv debuff

佢行動又唔快, 上3萬brv 會自己移後.
佢又弱物理, 要break 番唔難.
舊 07-05-18, 03:42 PM   #1191
ShinDou

打到佢半血有招5萬BRAVE但唔退後好快郁得,呢招殺唔切

頭先換入REM反而火力仲低好多,打呢隻野要全推物理BUFF人先得,應該 @@ 第1次打咁易過到可能因為黑鬼勁 XD

唔怪得瑪莉亞係特角啦,不過我冇專,諗緊射唔射肥佬好

有冇人用過肥佬勁唔勁﹖
舊 07-05-18, 03:58 PM   #1192
Gustavi
Crazy Gamer

升緊, 不過成個pool冇抽過.
---------------
tidus EX 有冇?

冇的話... 我估你 lightning + 貓 + lock? 定 雪糕? 之類物理EX 角應該ok
frd 試下帶FFT 騎
舊 07-05-18, 04:03 PM   #1193
ShinDou

冇TIDUS EX

雪糕應該好快玩晒D技喎,我奶挺都差唔多玩得晒

落古我0凸EX XD

我之前奶挺貓黑鬼得15萬分

見ALTEMA落舞女,我試下睇下會唔會好D先,不過佢雙性騎有得係咁沉默
舊 07-05-18, 04:15 PM   #1194
Gustavi
Crazy Gamer

佢一縮就清debuff, 用dnc 不如用番貓.

雪糕我估前面要留技.

雷貓auron 呢?
auron 同雷 EX 都有得推後.
舊 07-05-18, 04:53 PM   #1195
ShinDou

試過AURON郁得太慢唔掂,重力冇試因為佢魔法人應該廢好多

跟ALTEMA咁打真係唔得,主要係我冇得屈沉默

而家發覺奶挺係幾勁,我用其他人1唔出奶挺就扣唔切BRAVE打唔到 XD

試多次第1次打果隊先 @@
舊 07-05-18, 05:04 PM   #1196
Gustavi
Crazy Gamer

其實我估用lock 都得... 夠快
不過你好似未投資落去
舊 07-05-18, 05:15 PM   #1197
ShinDou

係呀落古0凸

FD用性騎仲慢左,FD應該都係重力推同BUFF黎打最快

試下黑鬼換落古先

用落古過到但得13萬分93ACT XD

諗諗下我奶挺得EX凸爆,如果凸爆埋技12可能都夠分,不過都係唔凸住了,可能射肥佬 @@

此篇文章於 07-05-18 05:39 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-05-18, 05:40 PM   #1198
Gustavi
Crazy Gamer

我見有人話雷 dnc lock 打19萬wor

frd 係召巴哈個時用,
用技1加左max brv, 再用ex 兩隻打四萬.

召喚係兩隻都同時加到3萬brv 個時.
舊 07-05-18, 06:09 PM   #1199
ShinDou

落古我0凸邊招都扣好少,好似打少個咁 XD

舞女削唔到BRAVE,重力又魔又削唔到,得隻落古夠咩﹖落古都冇奶挺咁快同打到咁多

性騎用1次技1定用3次BUFF盡先EX打到4萬﹖

不過兩隻4萬夾埋都係8萬,重力係咁推會唔會計落仲多﹖

我打左好多次,都好少兩隻龜1齊3萬BRAVE,唔知係咪有隻俾我奶挺係咁推後既關係 @@

用過FD TIFA超大力喎,3掌每下都9999,凸破HP,如果有升應該易好多,之前我好似有晒TIFA相性專,好似抽到凸爆添,但果陣覺得廢得濟好似未升爆就賣鬼晒 XD

唔知ZELL會唔會都係咁大力呢﹖多段物理可能扣好多,1陣試下先,仲要16下2連技1/2,我又有EX

此篇文章於 07-05-18 06:13 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-05-18, 06:26 PM   #1200
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
舞女+奶挺+風紀 61T fd重力 19萬收工
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 02:13 PM

手機版 | APP版