Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-11-14, 11:51 AM   #126
飛機王
Ultimate Gamer
フィーナ~大好き~

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: traveller 查看文章
四月一家三口坐完快運, 走左轉福岡, 感覺良好, 坐位闊度適中, 無delay, 番香港仲早左DD, 無咩big6人, 空姐又nice...
去程試左個$60芝士什菜通粉, 回程又試左個$70點心拼盤, 評語係...下次都係去太興買碗面上機食, 橫豎差唔多錢...(講下啫...)
或者我上次果部細機掛,坐我隔離果個次次行出去都要起身俾佢行,但或者坐得近,同隔離個唔識既阿姐TALK左半程

我都望過個餐單,都放得落口既 ww (但我想問點俾錢@@?)
飛機王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 11:58 AM   #127
isaacma
Senior Gamer
gb.fantasy

註冊日期: Dec 2005
第一次o係度問野

一家四口, 4個大人去北海道(8月尾), 有無人有酒店介紹?

可以兩房, or好似hitomi上個topic度share過既呢種和式:
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=862

諗緊要平就 2人洋房
又或者唔太貴又ok既4人和室
4人大房全洋式我諗就未必考慮...

好似話想去睇 洞爺湖 果d, 唔洗exactly o係附近, 但唔好遠到o係另一個尖端就得

平時多數去日本都係関東o係人地屋企住, 唔多識呢方面既野
多多包涵

此篇文章於 06-11-14 01:22 PM 被 isaacma 編輯。
isaacma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 01:20 PM   #128
Hunter
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
11月中未算深紅,通常月尾先最紅
IC, 希望一個星期紅枼唔會差太遠

引用:
作者: Hitomi 查看文章
如果兩邊走你應該BOOK OPEN JAW......
11月中一定要去近郊先有野睇~~

詳細分享下呢次搶機票情況~~我都出左ERROR~~CONFIRMATION EMAIL落左雜件箱
電話CONFIRM了無問題
http://hitomi-kong.blogspot.hk/2014/...g-post_11.html

我用HOTMAIL就正常去左收件匣
我用中文網站買機票, 點知EMAIL入面原來我打果D 中文字出唔到
連行李既中文都出唔到, 寫住??20kg??

其實剩係想睇秋記新RADIO館
宜家比之前計劃多左一日, 所以先諗住去埋東京

同埋人老左, 唔想搭HK EXPRESS東京凌晨機

今日JALAN 睇過11月酒店比我想像中貴(旺季?)
比我上年4月睇櫻花時貴左20%左右
原本成個行程諗住用一萬二/三, 東京要再諗諗了

此篇文章於 06-11-14 01:23 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 01:20 PM   #129
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 飛機王 查看文章
或者我上次果部細機掛,坐我隔離果個次次行出去都要起身俾佢行,但或者坐得近,同隔離個唔識既阿姐TALK左半程

我都望過個餐單,都放得落口既 ww (但我想問點俾錢@@?)
現金visa都都可以, 同空姐order完佢會過黎收.
可能我地3個人啱啱坐晒3格, 所以唔覺迫...

舊 06-11-14, 02:00 PM   #130
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:
作者: 飛機王 查看文章

HK Express d 位已經闊過爛桃了,爛桃既話,直頭膝頭貼住前面椅背。

舊 06-11-14, 02:31 PM   #131
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
見平Book左12月11至25
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 06:13 PM   #132
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011

☆乘Peach啟航 HAPPY SALE☆

★國際航線★
【發售日期】2014年6月12日00:00 ~6月17日23:59 (香港時間)
【有效出發日期】2014年9月2日-2014年10月26日
航線 特惠票價(單程)
香港─大阪(關西) 港幣 698元起

★日本國內航線特惠票價(單程)★
大阪(關西)─仙台、東京(成田)、松山、福岡、長崎、鹿兒島;沖繩(那霸)-石垣

【發售期間】2014年6月12日23:00 ~6月17日22:59 (香港時間)
【適用出發期間】2014年6月23日-2014年8月7日(不同航線出發期間有所不同,敬請留意)※詳情請參閱活動網頁

航線 特惠票價(單程)
大阪(關西)-仙台 日幣2,480圓起

大阪(關西)─東京(成田) 日幣3,180圓起

大阪(關西)─福岡 日幣2,980圓起

大阪(關西)─松山 日幣980圓起

大阪(關西)─長崎 日幣1,980圓起

大阪(關西)─鹿兒島 日幣2,980圓起

沖繩(那霸)─石垣 日幣980圓起

‧以上票價為每位乘客單程之Happy Peach Promo票價。
‧活動票價和一般票價使用相同訂票系統。活動票價售完的航班將顯示一般票價金額。
‧不另收取燃油費(燃油特別附加費用)。
‧須另加機場稅等費用。
‧行李託運和預選座位皆須另外付費。
‧透過客服中心或在機場櫃檯訂購機票時須另付開票手續費。
‧活動優惠價機位數量有限,售完為止。
‧依航班與日期不同亦有可能會出現未設定優惠票價的情況。
‧票價及適用條件有可能未經公告逕行更改或增修。
‧相關內容正申請政府核可中。

舊 06-11-14, 06:13 PM   #133
BOYBOYBOY

引用:
作者: mkmonkey 查看文章
HK Express d 位已經闊過爛桃了,爛桃既話,直頭膝頭貼住前面椅背。
樂桃無乜人買了

舊 06-11-14, 11:17 PM   #134
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
大家睇黎會失望
唔係北海道

UO1655 HKG1020-NGO1510 週四
UO1655 HKG1025-NGO1515 週日
UO1655 HKG1305-NGO1755 週一/五/六
UO1655 HKG1330-NGO1810 週二

UO1656 NGO1630-HKG1935 週四
UO1656 NGO1630-HKG2000 週日
UO1656 NGO1840-HKG2145 週一/二/五/六
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 11:20 PM   #135
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: isaacma 查看文章
第一次o係度問野

一家四口, 4個大人去北海道(8月尾), 有無人有酒店介紹?

可以兩房, or好似hitomi上個topic度share過既呢種和式:
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=862

諗緊要平就 2人洋房
又或者唔太貴又ok既4人和室
4人大房全洋式我諗就未必考慮...

好似話想去睇 洞爺湖 果d, 唔洗exactly o係附近, 但唔好遠到o係另一個尖端就得

平時多數去日本都係関東o係人地屋企住, 唔多識呢方面既野
多多包涵
北海道咁大...你唔講邊區好難介紹wo....

另~~我share 出黎果隻係溫泉酒店的房間~~不是平時市中心果d酒店

引用:
作者: Hunter 查看文章
IC, 希望一個星期紅枼唔會差太遠

我用HOTMAIL就正常去左收件匣
我用中文網站買機票, 點知EMAIL入面原來我打果D 中文字出唔到
連行李既中文都出唔到, 寫住??20kg??

其實剩係想睇秋記新RADIO館
宜家比之前計劃多左一日, 所以先諗住去埋東京

同埋人老左, 唔想搭HK EXPRESS東京凌晨機

今日JALAN 睇過11月酒店比我想像中貴(旺季?)
比我上年4月睇櫻花時貴左20%左右
原本成個行程諗住用一萬二/三, 東京要再諗諗了
印象我都出唔到中文未~~是但~反正電話都double confirm左

莫講話11月~~6月同7月d價錢已經唔同左~~市中心貴over 10%以上

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 11:24 PM   #136
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: xxxxxx 查看文章
大家睇黎會失望
唔係北海道

UO1656 NGO1840-HKG2145 週一/二/五/六
今日下午見到有人爆出黎名古屋

如果以CX情況睇~
fanfare情況係價錢中幾個日本航線中最平是名古屋(overall黎講啦)~
最慢滿額又是名古屋~最容易訂頭尾8日亦是名古屋~

到底呢條名古屋線好唔好做架

不過佢個出發同回程時間都幾理想wo

舊 06-11-14, 11:28 PM   #137
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
反正電話都double confirm左
新手一問,HK Express的話電話一般出發前幾耐會打黎CONFIRM?同埋如果訂時冇選特定位係咪CHECK IN時至劃位?

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)

此篇文章於 06-11-14 11:34 PM 被 stcdavidhk 編輯。
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 11:43 PM   #138
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
新手一問,HK Express的話電話一般出發前幾耐會打黎CONFIRM?同埋如果訂時冇選特定位係咪CHECK IN時至劃位?
我只係訂完頁面彈error所以先自己打過去confirm

CHECK IN時至劃位是的

舊 06-11-14, 11:58 PM   #139
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: xxxxxx 查看文章
大家睇黎會失望
唔係北海道

開名古屋都好
方便我去飛騨高山

舊 06-11-14, 11:59 PM   #140
BOYBOYBOY

引用:
作者: traveller 查看文章
四月一家三口坐完快運, 走左轉福岡, 感覺良好, 坐位闊度適中, 無delay, 番香港仲早左DD, 無咩big6人, 空姐又nice...
去程試左個$60芝士什菜通粉, 回程又試左個$70點心拼盤, 評語係...下次都係去太興買碗面上機食, 橫豎差唔多錢...(講下啫...)
大家樂買隻燸米雞啦21蚊~

舊 06-12-14, 12:00 AM   #141
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
http://starscreek.pixnet.net/blog/po...89%B9%E6%80%A5

我又想坐島風

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 12:02 AM   #142
BOYBOYBOY

名古屋唔差,佢可以單程名古屋入大阪或者東京走,計過先開,無死錯人既
個時國泰平機票好多人都係名古屋入,一樣好玩

舊 06-12-14, 08:40 AM   #143
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
機場中

快運又臨時改閘口+9:10改9:30

唔知趕唔趕到搭新安蕉

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 10:06 AM   #144
rorimoe
Crazy Gamer

六月尾去沖縄
見上面有石垣特價機票

有冇大大去過石垣?值唔值得去?
由手機版發出
舊 06-12-14, 11:55 AM   #145
isaacma
Senior Gamer
gb.fantasy

引用:
北海道咁大...你唔講邊區好難介紹wo....

另~~我share 出黎果隻係溫泉酒店的房間~~不是平時市中心果d酒店
就係自己都未決定好
而家連関東<->北海道既transport都未定好.

ya, 知道你果隻唔係平時果d酒店

睇黎決定好睇乜景點先知住邊好...
屋企人又講去洞爺玩, 又講想去富良野
兩個地點相差鬼咁遠

堅求大家北海道適合8月底既景點推介 / 3-4日既行程share
一家人去 & 想睇大自然/花草多.
isaacma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 12:31 PM   #146
rorimoe
Crazy Gamer

上年冬天去北海道
住札幌
去左小樽,函館同登別

住左一晚登別温泉酒店(洋室,~12000yen/人包晚餐)
和室要貴2000/3000yen
由手機版發出
舊 06-12-14, 01:22 PM   #147
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
HK Express 名古屋入
PEACH 大阪走

咁應該係最抵玩?

舊 06-12-14, 04:55 PM   #148
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
HK Express”名古屋”新航線開賣啦!9月25日正式開航!

佢地推出左限時4天開航震撼優惠

香港飛名古屋來回只需$110,連稅$813

價錢創新低,勁平!手快有手慢無!

出發日期由9月25日至明年3月28日

舊 06-12-14, 05:01 PM   #149
BOYBOYBOY

平到跳樓......台灣都唔止1千
已經比人秒殺左

舊 06-12-14, 05:04 PM   #150
BOYBOYBOY

引用:
作者: rorimoe 查看文章
六月尾去沖縄
見上面有石垣特價機票

有冇大大去過石垣?值唔值得去?
由手機版發出
石垣窮得只剩下風景
基本上真係度假先入去

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.6 Hitomi ~清談館~ 1001 05-25-14 10:46 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 02:01 AM

手機版 | APP版