Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18 58  ... 最後
手機平板遊戲討論版>[IOS][AN]DISSIDIA FINAL FANTASY OPERAOMNIA(ディシディア ファイナルファンタジー オペラオムニア)
ShinDou 02:19 PM 03-04-17
我D人得30幾40LV,覺醒得十幾至廿幾 XD

全5星武改爆﹖

試下跟你打法先

跟你打法半血秒左,不過都冇點加分,應該係唔夠力所以殺唔得快,真係要乖乖升下LV同覺先,唔知幾時先會復刻火召,當佢1個月出1隻召活動,最快都要半年

打左1個鐘藍石,岩岩打左次12501,爭5百分,都係90ACTION度半血秒左,應該關力事
daihamlop 10:13 PM 03-04-17
比你參考
我第一次打就complete咗6,
用嘅係50雪糕佬,50雲哥,32雲妮
覺醒係36至39,全五星專武LV18,

打龜,重點係佢缩入龜甲嗰回合,
全員HP攻擊,之後全BRV攻擊,
地震完之後,每人大約有2200BRV,
無視佢break有幾高全部打HP,
應該夠殺死佢,慳番三四action。

之後嗰D正常甘打,留技

奇米拉就正常咁打,雲哥可以用兇斬麻痹佢,
麻解咗之後就再兇斬,唔洗就住用,
招画龍就喺放火召全員出完HP之後用。
雪糕佬技可以任用,每招留一次比火召用。
雲妮就放減攻防同消效,得閒幫手扣吓BRV同HP就ok.

咁打一定夠分
ShinDou 08:20 AM 03-05-17
我打法同你差唔多,不過係LV得30幾同覺得20幾,應該真係要去升下先得,低LV細力BRAVE又低 XD

其實會唔會因為我帶左FD所以扣分﹖XD 下次試下唔帶先

終於COMPLETE到 XD 原來帶FD扣好多分,1唔帶FD就13593 XD

仲要呢次打得差過以前好多,90ACTION,受HP攻6005,俾人BREAK左4次,因為掛住殺快D冇睇到俾人打 XD

EXTRA就真係堅唔夠LV打,打剩5分1血度,費事爆石了,換得5張飛,我覺得單抽飛中5星機率低過11連好多

而家打錢50都COMPLETE到了,不過又係唔帶FD先夠分,帶左殺快左但扣左2千幾分
Gustavi 10:19 AM 03-06-17
佢都剛剛話左帶frd 扣分係bug,
應該遲D 會改番.
ShinDou 01:30 PM 03-06-17
wakka都勁喎,有3下1turn盲
daihamlop 01:54 PM 03-06-17
隻game嘅舊角色五星專防係諗住叫人由四星上?
佢好似完全無意思加番舊角五星專防咁
ShinDou 03:17 PM 03-06-17
定係會遲d開個防具pool放落去引人抽?

不過5星防好似唔係特別高防?係cp多
Gustavi 03:29 PM 03-06-17
佢好似上次生放送有提過將來活動會加原有角既5星防

---------
今次10抽中曬3把 lol
ShinDou 04:22 PM 03-06-17
11連0 5星

原來我本身3隻都有5星武,只係唔係專,其實唔駛抽,都係儲夠石有勁野先1次過射算,得3千幾石
Hawk 05:26 PM 03-06-17
抽哂儲落既卷同石, 10卷+4次10連都冇空賊5*武, 好黑啊…
我覺得佢吸人地強化真係好賊囉…
ShinDou 05:34 PM 03-06-17
不過好似唔係必定吸到?
Hawk 05:45 PM 03-06-17
兩招技都係中確率
ShinDou 10:06 PM 03-06-17
唔用特角岩岩過到40但爭幾十分先夠分COMPLETE

睇黎50唔用特角應該過唔到,應該都要乖乖升特角 XD
ShinDou 10:21 PM 03-09-17
懶得升人,爆2次石過埋5算 XD

而家諗住主力用WAKKA CLOUD 雲尼拿 XD

原來盲左唔係1定打唔中人,咁冇用了 XD

岩岩用FD隻比比,咁高攻既﹖開火召,用儲氣,之後火燒扣成4千幾咁多,冇留意係咪WEAK,如果唔WEAK都2千幾都好勁喎
Hawk 10:01 AM 03-10-17
打覺醒5太哂時間, 又冇咩新嘢玩, 開始登入算了....
Gustavi 03:37 PM 03-13-17
星期三有event 喇...

hint 19
バッツ&イダ
オニオンナイト&キング
ウォーリアオブライト&ビビ

第一個 ff5 + ff14 = 19?
第三個 ff1 ff9
第二個未諗到..

但係第3個係首抽必中5個下既其中兩個, 之前ifrit 又pickup過, 唔會pickup 又哩兩個掛..
ShinDou 03:43 PM 03-13-17
pickup 6個?咁咪大毒池?之前又話出冰召,仲以為接住火召出
Gustavi 03:48 PM 03-13-17
唔係6個.
佢每次新角event 都 twitter 出quiz 叫人估pick 邊d
今次エーコevent
hint 係 19 , 估以下邊組係pickup
1 : バッツ&イダ
2 : オニオンナイト&キング
3 : ウォーリアオブライト&ビビ

Hawk 05:28 PM 03-13-17
斷估係1啦!

仲唔開冰召冇人玩架喇...
cat722 05:28 PM 03-15-17
今次boss聖屬弱點...lv50唔夠力打,2隻卒復活太快......
由手機版發出
ShinDou 10:33 PM 03-15-17
5抽中FF9騎把野,冇乜用

3次11連得1把5星PICKUP拳,想抽HP REGEN又冇,求其打下算

活動條女好似幾勁喎第2招,聖屬魔扣人幾多BRAVE加晒全體,開完召之後出咪好屈﹖

COMPLETE埋4,聽日先試打5,不過4都打到有D危,雖然冇死人

用緊拳妹LV19,BARTZ LV38,杖妹LV12,覺20-30度 XD
ShinDou 08:23 AM 03-16-17
今次好似易過之前?第1次打都打左佢4分3血,忙得濟唔升人了,爆1次石過埋佢算
Gustavi 10:04 AM 03-16-17
聽講エーコ唔勁, 第二招80%攻擊

今次我用 lv40 ff12 搶, lv2 ff14 拳, lv50 cloud 一次complete 曬唔洗石
打完曬ff14 拳先到lv15
Hawk 03:40 PM 03-24-17
仲有冇人.....

過哂冰召5, 全complete, 抽哂啲卷+1次10連, 0五星....
Gustavi 04:50 PM 03-24-17
作者: Hawk:
仲有冇人.....

過哂冰召5, 全complete, 抽哂啲卷+1次10連, 0五星....
之前冇event 嘛 z_z

我諗緊抽唔抽... 淨係將個brv 轉冰屬又唔多吸引
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18 58  ... 最後

返回主題版面