Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30 70 120  ... 最後
收藏品討論版>BB戦士討論串. 拾 (MGSD | SD gundam World heros )
martinnitram 01:50 PM 12-28-13
作者: 大覺屋師真:
應該都會有拆出來賣嘅, 始終唔係個個客都買set. 但數量一定唔多
諗諗下又可能會係

2 full set
2x2 a/b set
咁就有 6 隻孤兒仔隻了...
亍 ◣ 09:44 PM 12-29-13
2隻鐵球入手
CONVERGE 13 已出,,,,,,零食未見....
================

next 19

大覺屋師真 12:09 AM 12-30-13
ジェスタ呀 要量產!!

好喇, 個dx next base又唔透明, 姐係每次都係同一款模出一次普通再出一次透明嗎? 今次幾大都等透明先量產喇
martinnitram 01:48 PM 12-30-13
ジェスタ呀 要量產!!

好喇, 個dx next base又唔透明, 姐係每次都係同一款模出一次普通再出一次透明嗎? 今次幾大都等透明先量產喇
Next 17 個 DX Base 係磨沙唔係全透明?

Next 19 咁出法都唔知係爆機者天堂定地獄...
如果有 AB set 會係紅綠獨角定隻卒機?
martinnitram 01:49 PM 12-30-13
作者: 亍 ◣:
2隻鐵球入手
CONVERGE 13 已出,,,,,,零食未見....
================

next 19

CONVERGE 13 睇下買唔買到隻 S-Gundam 就算
J+1 03:28 PM 12-30-13
作者: martinnitram:
半透明...

由手機版發出
大覺屋師真 03:53 PM 12-30-13
鐵球出面散買幾錢?

Next 19 咁出法都唔知係爆機者天堂定地獄...
如果有 AB set 會係紅綠獨角定隻卒機?
我估跟17咁純粹部份變色果隻做 abset, 即紅綠獨角
卒機就比大家一個量產嘅希望啦
大覺屋師真 11:36 PM 01-03-14
之前premium1果D透明base即刻無晒價值

叫左熟鋪幫我班多十隻鐵球返來, 希望有
亍 ◣ 12:44 AM 01-04-14
要咁多座做咩?
大覺屋師真 08:48 AM 01-04-14
display用嘛
martinnitram 09:38 AM 01-04-14
做 display 透明 base 唔係好過半透明 base? 定係 DX base 可動o的

SP03, 隻色果然好奇怪
http://www.gashapon.jp/sp/products/d...4&prodid=14028

大覺屋師真 10:29 AM 01-04-14
做 display 透明 base 唔係好過半透明 base? 定係 DX base 可動o的

SP03, 隻色果然好奇怪
http://www.gashapon.jp/sp/products/d...4&prodid=14028

premium1果時跟果隻只係普通base, 同DX base隻靈活性比無得比啦

SP3官圖比之前更貼近現實
白色位變黑沈沈嘅金屬色 之前扮晒閃令令嘅銀色呃人
williamsiusuper 06:26 PM 01-04-14
作者: bbdaishogun:
勇者X就是DX,雖然一D都唔似,但有2條鬚......

最後....

______調教________
女僕------------>女友
_____可食用______
我想問吓依隻喺咪另一個世界
細個睇別册COCO好似用佢做主角,好似叫騎士高達聖傳,不斷轉職,係咪佢黎因為當年出出下停咗
亍 ◣ 06:29 PM 01-04-14
作者: williamsiusuper:
細個睇別册COCO好似用佢做主角,好似叫騎士高達聖傳,不斷轉職,係咪佢黎因為當年出出下停咗
左上不是就有logo嗎?

故事唔好問我/
williamsiusuper 06:37 PM 01-04-14
左上不是就有logo嗎?

故事唔好問我/
SORRY 眼大睇過龍,
我以為大家有留意故仔,因為當年睇到轉職做鬥士X,就冇買COCO
bbdaishogun 09:29 PM 01-04-14
作者: williamsiusuper:
是聖傳主角高達X最終形狀,鎧闘神PART3以騎士X先行出場

因為part4被CUT,冇說到他是誰,其後在聖傳出場(劍士->闘士->魔法師->勇者)
不過聖傳CARD都難尾,只出了PART1劍士PART2闘士......
新版鎧闘神PART4正式命名為啟士騎士X,解釋是超越之龍在古代神影響不到スダ・ドアカ・ワールド的未來 (リオン・カー) 召喚來的

Ultimate Battle 以召喚帥出場(騎士UNICORN出現所引發之戰)

在新約中,卻說新世界是新神SUN BORN把黃金神世界スダ・ドアカ・ワールド和古代神世界リオン・カー融合,那和鎧闘神PART4未來世界設定有沖突(?)......

所以新約有不少聖傳的物品, 如轉職那些石(?)

martinnitram 09:21 AM 01-05-14
premium1果時跟果隻只係普通base, 同DX base隻靈活性比無得比啦

SP3官圖比之前更貼近現實
白色位變黑沈沈嘅金屬色 之前扮晒閃令令嘅銀色呃人
總之 SP o的白色金屬色後都係唔多得
btw 如果想量產今 set 鐵球, 見 y 拍有原價出售了
亍 ◣ 11:39 AM 01-05-14
連天都已經有人改造出來....應該用之前100yen o個隻改吧..

http://nov.2chan.net/y/res/2990186.htm

睇完真係覺得要自己重新上過色先得...
大覺屋師真 08:37 PM 01-05-14
連天都已經有人改造出來....應該用之前100yen o個隻改吧..
http://nov.2chan.net/y/res/2990186.htm
睇完真係覺得要自己重新上過色先得...
有D真係改到好勁

我記得見過最正係依個:
http://blogs.yahoo.co.jp/ogizy9753/folder/1517343.html
不過佢next好少, full color果D真係大改得好勁

我就繼續補色算了

stike d翼真係太細喇死笨大.... 冇能力改, 唯有忍受
大覺屋師真 12:00 AM 01-08-14
量產完了

綾小路雷太 02:39 AM 01-08-14
量產完了
本來想問你仲收唔收添
鳳熾魂 08:08 AM 01-08-14
量產完了
大大好神,星一號作戰
大覺屋師真 09:01 AM 01-08-14
作者: 綾小路雷太:
本來想問你仲收唔收添
暫時夠皮喇
等下轉透明base先再量產多少少
小嘉 09:16 AM 01-08-14
師真有幾愛波魯
martinnitram 11:46 AM 01-08-14
量產完了
好有愛, 好利害
標籤:BB戦士, SDガンダム, 元祖, 戰犯H
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30 70 120  ... 最後

返回主題版面