Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-14-18, 03:52 PM   #151
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
益埋中國?益左中國 d 乜野丫睇過?
由手機版發出
以後認侵侵係老豆,厲害了就唔駛養佢啦,又贏
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 09:20 PM   #152
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
侵侵表示 我叫日本同南韓同中國養佢丫嘛 關我咩事

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 10:24 PM   #153
歌絲˙暮斯
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
揸車時諗左陣...

如北韓真係放棄核武, 同時進行類似中國 80 年代既改革開放, 成為另一個世界工廠, 中國血汗工廠現時剩餘既外國公司訂單, 會進一步轉移去北韓, 中國會更加唔穩定.

情況就會同當年美國拉攏中國圍堵蘇聯 exactly 一樣. 當時既結局就係蘇聯瓦解, 呢次就到中國瓦解.

歷史係會重複.

唔同既係, 根據聯合聲明美國會保障北韓安全, 一係直接駐軍, or 有乜事自衛隊/駐日韓美軍介入 (當然駐韓美軍會易同快 d 處理到).

This imply 北韓呢個新世界工廠係可受控制既, 避免日後步上太空強國既後路 (64, 同之後大家見到既一切).

分別係, 蘇聯既時代仲有入侵阿富汗去擴張同埋練下兵. e+ 中國無能力發動實際既戰爭, 改用一帶一路侵略, 但呢條路亦都會隨住審查何志平而受阻, 睇怕亦玩唔到幾耐.

中國無左北韓呢隻狗, 如唔想步蘇聯後塵, 最後就得一個聖帝可以投靠.

1)資格論:沒幹過就沒有資格評論.2)中國人論:問你是不是中國人,即便你不是,祖輩裡總會有中國人的血.3)別人也這麼幹:大家都這麼幹,自然這件事情就很正確.4)模糊焦點:大陸人會不停變換討論焦點,最後都不知道在辯論什麼.5)編照不存在的論據:例如貝克漢姆和維多利亞的孩子在香港街頭上拉屎拉尿,香港人必定喝彩.6)如果什麼:大陸人最喜歡假設一個東西,然後自己腦補,然後就得出結論.7)歧視心態:怎麼指出他不足之處他都會覺得你歧視,說你裝高貴,以為自己素質很高.8)仇富論:覺得別人嫉妒他有錢才會故意為難他.9)恩主心態:覺得中國人拯救了世界,要不是中國你們完蛋了.10)威脅:都很有煽動性但根本做不到的事,罷買日貨罷去香港炸平日本打死香港人斷水斷糧
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 10:42 PM   #154
david

註冊日期: Mar 2002
TRUMP係生意人,無長遠利益O既O野正常係唔會勞師動眾去做,唔係班ALT-LEFT一味得把口成班拍丸HIGH曬咁發癲喪插但就乜Q都做唔到。

BvS: DoJ  SW:Ep VII-TFA  GB

NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 10:57 PM   #155
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

睇到呢度我自己都跌眼鏡,
一直以來只係見美朝兩國都係針鋒相對,
自針針上台之後佢地嘅咀炮戰就更加越演越烈,
金仔話要炸關島咩, 針針就楊言會徹底催毁北韓,
真係估唔到依家竟然可以來一個金針會,
或者針針真係已經有滿肚密圈我地呢啲局外人真係唔知...

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 11:21 PM   #156
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDjisJajjjp
由始至終你只需要將侵侵係一個商家佬看待就咩事都解得通

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 11:36 PM   #157
歌絲˙暮斯
一擊格神

得,最簡單。

中國呢間廠 d 野太貴兼且唔多聽話,接多左訂單就起度阿之阿左,搞我 d fd,又偷埋我 d 技術,仲話想同我爭霸主寶座?

同我搵過間平 d 又聽話既。
由手機版發出

此篇文章於 06-15-18 06:52 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 06-15-18, 12:40 AM   #158
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Super Bus 查看文章
一直以來只係見美朝兩國都係針鋒相對,
自針針上台之後佢地嘅咀炮戰就更加越演越烈,
金仔話要炸關島咩, 針針就楊言會徹底催毁北韓,
真係估唔到依家竟然可以來一個金針會,
或者針針真係已經有滿肚密圈我地呢啲局外人真係唔知...
我覺得侵侵就係呢一點最勝過obama呢類左膠總統
只有侵侵呢類肯強硬既人先可以逼金仔(或者應該話比個好既藉口)去行上談判呢一步
你咁紳士咁淨係隔著個海吠,佢又交下戲就有人送錢比佢駛,佢點解要談判?

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-18, 07:59 AM   #159
歌絲˙暮斯
一擊格神

引用:
Putin invites North Korea's Kim Jong Un to visit Russia in September

Russian President Vladimir Putin asked North Korean official Kim Yong Nam at their meeting on Thursday to pass an invitation to visit Russia in September to North Korean leader Kim Jong Un.

https://www.cnbc.com/2018/06/14/puti...to-russia.html
細佬,我地一齊飛甩個仲玩緊馬烈毛既鄉下顛佬咯,你話好唔好?
由手機版發出

此篇文章於 06-15-18 08:03 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 06-15-18, 11:06 AM   #160
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我覺得侵侵就係呢一點最勝過obama呢類左膠總統
只有侵侵呢類肯強硬既人先可以逼金仔(或者應該話比個好既藉口)去行上談判呢一步
你咁紳士咁淨係隔著個海吠,佢又交下戲就有人送錢比佢駛,佢點解要談判?
覺得侵侵同金仔真係要攞和平獎
一大班人玩咗咁多年都係咁,侵侵同金金一上都變格局
的確思想同泊碼頭是兩回事,邊個對自己好就親邊個
馬後砲咁講,金金上台就清晒班老臣,依家會更有講判能力

當然歷史係有提到,神人變魔王是很簡單。

RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-18, 12:52 PM   #161
david

引用:
作者: Super Bus 查看文章
一直以來只係見美朝兩國都係針鋒