Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 03-20-03, 09:38 AM   #1
爸爸
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2002
問關於vga box 同 tv box

係唔係tv box 先有p-scan???

有p-scan 的話係唔係打機畫面靚d..

因為我部電腦冇可能有天線.. 所以tv box 真係冇咩用..
但聽聞.. tv box 的畫面都靚好多.. 打機唔會出狗牙..
唔知係唔係呢..????
爸爸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-03, 11:49 AM   #2
達比
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
乜原來tv box要駁天線ka?
咁得條天線係電視,咁咪個tv box無用? ;o
達比 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-03, 12:14 PM   #3
小雨

註冊日期: Jul 2002
VGA BOX 都會有 p-scan 的...
要睇番咩機種同咩 GAME...

TV BOX 會比老翻既 VGA BOX 畫面靚 D ...
但係始終都唔會太靚..
最好係用 X-RGB / 原裝既 VGA CABLE ...

舊 03-20-03, 12:22 PM   #4
爸爸
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2002
我要來打ps2 的.. X-RGB 可以用嗎..
係咩來的..
爸爸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-03, 01:22 PM   #5
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
Originally posted by 小雨 :
VGA BOX 都會有 p-scan 的...
要睇番咩機種同咩 GAME...

TV BOX 會比老翻既 VGA BOX 畫面靚 D ...
但係始終都唔會太靚..
最好係用 X-RGB / 原裝既 VGA CABLE ...
tv box都要睇下你用邊隻, 倍線王唔錯, 2代仲可以駁色差線添

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-03, 02:27 PM   #6
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
我想問下LCD TV會比vga box 或 tv box好嗎?
另外同普通電視會差幾多?(好D?差D?)

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
D端子 對應 - tv box mkman 電視遊戲討論版 2 12-28-03 08:00 PM
劉鑾雄與王穎妤曾苦戀6年 Busconcamp Neo Entertainment TREND 21 12-05-03 09:37 PM
TV box and TV 卡可以連接I cable 解碼器ma? majicman 手機資訊/電腦軟硬討論 8 04-11-03 01:08 PM

現在的時間是 06:51 AM

手機版 | APP版