Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-08-18, 01:48 PM   #1101
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
今次堆總算有吸引力
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 02:11 PM   #1102
風間鈴木仁
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://asia.playstation.com/cht-hk/...180208-psncny/

PlayStation™Network 狗年新春優惠 
160款精選遊戲低至3折發售 
輸入優惠碼全單額外9折

【香港‧2018年2月8日】狗年新春將至,Sony Interactive Entertainment Hong Kong Limited (SIEH) 為各位PlayStation™Network (PSN)會員精選多項新春賀年優惠,讓大家與親朋好友玩PS4™遊戲度過一個歡樂新年﹗由2月8日起推出,多達160款精選遊戲將於PlayStation™Store(PS Store) 以低至3折發售,PS Plus會員更可享部份遊戲額外9折優惠。2月8日至14日期間購買任何遊戲#並輸入優惠代碼「NAGDJCCBA4」可享全單額外9折優惠﹗另購買12個月PS Plus會籍將額外多送3個月會籍;成為PS Plus會員更可於優惠期內免費下載兩款大熱遊戲PS4《Evolve》及PS3/PS4《Mighty No.9》。

https://asia.playstation.com/cht-hk/...180208-golfff/
在《新・全民高爾夫》可乘坐“陸行鳥”!
PS4™專用遊戲 《新・全民高爾夫》
《FINAL FANTASY 30週年紀念》合作活動詳情介紹!

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 02-08-18 03:40 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 02:49 PM   #1103
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
好多正價已買的GAME特價

人龍極2咁快特價

舊 02-08-18, 04:27 PM   #1104
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
EVIL ARTS既game電子版真係插得好快
16年titanfall 2中過伏之後同自己講evil arts 既game唔低過60% off 都唔考慮
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 05:41 PM   #1105
hkfaker
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
引用:
作者: X&Y 查看文章
EVIL ARTS既game電子版真係插得好快
16年titanfall 2中過伏之後同自己講evil arts 既game唔低過60% off 都唔考慮
hkfaker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 09:59 PM   #1106
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
人地個8折月頭已經有...我仲係度唸做咩我們呢邊沒....
OIC⋯
算啦費時搞「移民」直接係香港網店買算。

最後買咗,
勇者鬥惡龍XI 尋覓逝去的時光 (中文版) $280.8
KINGDOM HEARTS HD -1.5+2.5 ReMIX- (英文版) $202.8
DOOM (中日英文版) $70.2
用埋個九折code一共$498.42,啱啱一張$500預付卡搞掂。

隻KINGDOM HEARTS HD仲有一個幾靚的PS4用Theme送添,
啱知2月15日開始的第二波特價會有乜game呢?

我部1TB 主機買咗一年多終於都裝滿晒自己比錢買的下載版遊戲,
如果想買個外置HDD放玩完的下載版遊戲,
唔直接由外置HDD運行,讀取速度要求唔高,
有邊牌子同型號的外置HDD推介?

定留返d錢買多部PS4 PRO 1TB升級,當原有的Slim機係另一個儲存空間咁用好?

此篇文章於 02-08-18 10:05 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 10:50 PM   #1107
sendme
Junior Member

註冊日期: Jan 2018
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
OIC⋯

最後買咗,
KINGDOM HEARTS HD -1.5+2.5 ReMIX- (英文版) $202.8
用埋個九折code一共$498.42,啱啱一張$500預付卡搞掂。

隻KINGDOM HEARTS HD仲有一個幾靚的PS4用Theme送添,

我部1TB 主機買咗一年多終於都裝滿晒自己比錢買的下載版遊戲,

定留返d錢買多部PS4 PRO 1TB升級,當原有的Slim機係另一個儲存空間咁用好?
想平就買可以買隻firecuda, SSD就比較貴.
sendme 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 11:18 PM   #1108
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

https://www.facebook.com/myTVgames/p...77103712550370

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 11:18 PM   #1109
IDGAF
The One

引用:
作者: sendme 查看文章
想平就買可以買隻firecuda, SSD就比較貴.
呢隻?
https://www.seagate.com/cn/zh/intern.../hdd/firecuda/

但我想保留PS4原有的HDD,唔想浪費咗佢。
另外買駁USB就過到資料果種外置HDD嚟放暫時唔玩的下載版遊戲。

舊 02-09-18, 12:01 AM   #1110
sendme
Junior Member

註冊日期: Jan 2018
引用:
呢隻?
https://www.seagate.com/cn/zh/intern.../hdd/firecuda/

另外買駁USB就過到資料果種外置HDD嚟放暫時唔玩的下載版遊戲。
買個外置盒就ok
sendme 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 02:41 AM   #1111
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
換左SSD打MHW完全覺得買得值

舊 02-09-18, 09:06 AM   #1112
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Rance 查看文章
我換左pro機玩MHW都覺得值得買
後悔之前冇訂MHW版pro機
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 12:06 PM   #1113
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
OIC⋯

最後買咗,

你係slim機, 咁一定係買外置usb3.0 hdd...
我用開Buffalo...貪佢有7200轉....
就算買5400轉, 都快過slim機個hdd....
另外最好4TB或以上...PS4最大SUPPORT 8TB~

買PRO版唔低...除非你有兩頭家, 或換左4K電視HDR...
PRO機基本上係比第一次買機或壞左機既CHING買~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 12:09 PM   #1114
charcsc2000
J神哥

引用:
呢隻?

唔想搞咁多就買外置HDD...
touch wood講句..你轉PRO版都可以用得返....
firecuda我覺得用係PRO值D~
舊 02-09-18, 01:46 PM   #1115
IDGAF
The One

唔該晒幾位,
我之前部XBOX ONE唔夠位放game時,
買咗HGST Touro S 1TB用,
都係行USB 3.0同有7200RPM 的。
直接由USB拎電唔駛另外用火牛,同埋個盒細細個易收藏。

不過隔咗咁耐無留意,唔知宜家流行用邊一款同市價,所以問問先。

www.touropro.com/tw/product/touro-s/index.html

舊 02-09-18, 02:31 PM   #1116
charcsc2000
J神哥

引用:
唔該晒幾位,
我之前部XBOX ONE唔夠位放game時,
買咗HGST Touro S 1TB用,
都係行USB 3.0同有7200RPM 的。
直接由USB拎電唔駛另外用火牛,同埋個盒細細個易收藏。

不過隔咗咁耐無留意,唔知宜家流行用邊一款同市價,所以問問先。

www.touropro.com/tw/product/touro-s/index.html
唔知HGST仲有沒出...
要買始終係行3.5低玩d....
我用開buffalo...
要平應該係創見...
舊 02-09-18, 02:44 PM   #1117
IDGAF
The One

引用:
你係slim機, 咁一定係買外置usb3.0 hdd...
我用開Buffalo...貪佢有7200轉....
就算買5400轉, 都快過slim機個hdd....
另外最好4TB或以上...PS4最大SUPPORT 8TB~

買PRO版唔低...除非你有兩頭家, 或換左4K電視HDR...
PRO機基本上係比第一次買機或壞左機既CHING買~
其實我都係16年尾先買PS4 Slim,當時有4K電視,但未有HDR。

本來諗住到FF XV出就買PS4 PRO機,但果期炒到癲晒,
最後買咗FF XV特別版PS4 Slim機,
估唔到PRO機可以一路炒到17年3月尾NS首發先回落返。

好彩當時無等,唔係miss咗17年PS Plus果堆正game,

其實用落Slim機都算平靚正的,
可能我16年先做機主,
當時都係主力玩返16年前出XBOX ONE果邊無的日系遊戲及PS Plus送的作品,
對機能需求無咁勁唔會有乜大問題,
同埋到換咗4K HDR TV時Slim機都更新到支援HDR,算有少少新賣點。

宜家見自己個遊戲庫開始豐富,又換咗4K HDR TV先再諗換PS4 PRO,
係無過諗芒亨出咗連普通版PRO機都有得炒返起。

宜家出咗XBOX ONE X,
PS4 PRO都無咗最強機能遊戲機的光環都仲炒得起⋯
真係估唔到,希望等下會等到Pro機維持原本售價但加大主機容量的型號啦!

舊 02-09-18, 02:46 PM   #1118
IDGAF
The One

引用:
唔知HGST仲有沒出...
要買始終係行3.5低玩d....
我用開buffalo...
要平應該係創見...
Buffalo的外置HDD我都有用,不過用咗係XBOX 360度,當時500GB已經好夠用。

舊 02-09-18, 02:48 PM   #1119
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
其實我都係16年尾先買PS4 Slim,當時有4K電視,但未有HDR。

本來諗住到FF XV出就買PS4 PRO機,但果期炒到癲晒,

好彩當時無等,唔係miss咗17年PS Plus果堆正game,

可能我16年先做機主,
當時都係主力玩返16年前出XBOX ONE果邊無的日系遊戲及PS Plus送的作品,
同埋到換咗4K HDR TV時Slim機都更新到支援HDR,算有少少新賣點。

宜家見自己個遊戲庫開始豐富,又換咗4K HDR TV先再諗換PS4 PRO,

真係估唔到,希望等下會等到Pro機維持原本售價但加大主機容量的型號啦!
XBOX1X 根本冇咩人當佢遊戲機啦
BD機+NETFLIX PLAYER + 電腦遊戲平台

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 02:51 PM   #1120
charcsc2000
J神哥

引用:

可能我16年先做機主,

咁樣更加唔駛買pro...你比我情願將pro錢買其他野...如ns機或18/19年game...話哂都3千蚊...
除非你有部好正既大電視玩4k...否則沒理由有slim唔用..買部pro...
真無8係一個special例子...佢可以slim出得勁lag....明顯係以pro版做藍本寫game...
舊 02-09-18, 02:53 PM   #1121
charcsc2000
J神哥

引用:
Buffalo的外置HDD我都有用,不過用咗係XBOX 360度,當時500GB已經好夠用。
Buffalo唔差...外置3.5吋靚仔又可自行加fan...
今時今日一定要買4tb...(最好8tb, 但性價比低..)
我本身有2tb+pro內置1tb都完全唔夠用....

此篇文章於 02-09-18 02:56 PM 被 charcsc2000 編輯。
舊 02-09-18, 02:54 PM   #1122
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
沒game呀....講真玩食雞我會用pc玩...
情願買Gaming Laptops....
仲可玩埋其他steam game...
舊 02-09-18, 03:09 PM   #1123
IDGAF
The One

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
4K Blu-ray播放機能,
買咗Apple TV 4K之後覺得可有可無,
始終iTunes 一套影片的定價吸引過實體碟,
就算實體碟提供到的畫質及音質係最高,
但本身部遊戲機的播放質素只有正式4K碟機中階機質素,
同串流睇片個分別都唔會好明顯啦。

Netflix本身部電視有App睇,都唔需要同時開兩個裝置去做一件事。

遊戲陣容,我覺得XBOX去到16年隻Gears of war 4之後就無乜獨佔作吸引到我開機玩了。

反而我覺得佢可以免費係XBOX ONE主機,玩返部分XBOX 360 game呢個功能真係好正,
玩起嚟有時會比原版流暢,又可cap下圖及片咁,呢d原本XBOX 360做唔到。

之前有傳PS4加可直接運行PS2 Game功能,唔知最終會點呢。

同埋要玩4K HDR Game,XBOX ONE X宜家應該係最平,
電腦果邊好似比班礦工炒貴晒d卡⋯

唔知到年尾RDR2出的時候情況會點,
會唔會仲有PS4 PRO的改良版出呢?
呢排玩Star Wars Battlefront II,就覺得亞洲始終多人玩PS4搵場都快d先!

此篇文章於 02-09-18 03:27 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 03:10 PM   #1124
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: Rance 查看文章
引用:
作者: 天野 查看文章
我換左pro機玩MHW都覺得值得買
後悔之前冇訂MHW版pro機
買左MHW Pro機都覺得抵
但見到個洗珠bug後悔無換ssd, 而家del返算好少少

但ssd真係太貴⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 03:11 PM   #1125
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
專登換左pro黎玩mhw 都完全覺得值囉
新firmware 1080p都有得加強就算無4k電視都應該買pro

此篇文章於 02-09-18 03:13 PM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PS4, PS4討論

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SONY] PS3/PS VitaのPS Storeにて、CERO:Zのゲーム本編が購入不可へ。一部支払い方法終了に際して 安安 電視遊戲討論版 166 10-05-21 10:50 PM
[PS4] PlayStation 4 情報總合 02 → ? neo 電視遊戲討論版 12442 07-04-17 10:37 AM
港鐵搶客...2日,25/03~26/03...成人享小童特惠車費,其他乘客一律每程$1 Busconcamp ~清談館~ 1 03-15-16 01:13 PM
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #10 題目: 「明調」 (2006.03.01-2006.03.24) Winner: KKH 「石竹」 KKH 照相館 40 04-01-06 12:04 AM

現在的時間是 04:14 PM

手機版 | APP版