Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-31-07, 03:18 PM   #276
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: Dawn 查看文章
什麼是正義 ? 他們只是將自己想法強加在別人身上,比起尼亞L米洛這些人更自私
想法沒錯,路走錯了
我都想月死嘅 正好N所講, 月只係一個變態連環殺手
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-08, 02:00 PM   #277
上大仁
Crazy Gamer
Riccian

註冊日期: Oct 2004
3DS Friend Code1075 0689 4521
XBox Live Gamertagmilkin2007
引用:
作者: 91 查看文章
唔關佢寫早寫遲1分鐘事...
係由佢羅本筆記出黎寫果1刻...已經比n發現原來,魅上收埋本真筆記~
佢只是寫早 1 分鐘有好大影響 , 如果寫早 10 分鐘或更多, 月就會發現'未上'私自行動了。至於發現真筆記, 算是意外收穫, 也成為了最終必殺條件。
上大仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-08, 05:18 PM   #278
nelson888
Banned

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: izumo 查看文章
我唔係好覺
佢只係利用尼姆對海砂的感情
L 就算再聰明都冇可能防到
根本果時L點都贏唔到月架啦,就算月冇左海砂同雷姆就會迫住換死神之眼搞掂L,冇左海砂月反而唔駛搞咁多野,起碼唔駛自己自願囚禁同比本筆記火口又要同L合作捉第3奇拿啦。
nelson888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-08, 07:35 PM   #279
NEAR
Ultimate Gamer
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
引用:
作者: nelson888 查看文章
根本果時L點都贏唔到月架啦,就算月冇左海砂同雷姆就會迫住換死神之眼搞掂L,冇左海砂月反而唔駛搞咁多野,起碼唔駛自己自願囚禁同比本筆記火口又要同L合作捉第3奇拿啦。
以月既性格佢係唔會用自己半條命黎換死神之眼@_@
NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-08, 03:52 PM   #280
cloud
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
http://hk.youtube.com/watch?v=RuM1DVmit-E
你個腦裝屎ga

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-08, 11:06 PM   #281
sqling

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: cloud 查看文章
一剎那間可以射得咁準

點解唔去參加奧運呀
sqling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-08, 01:24 AM   #282
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
問准左 miniforum 的joan427而轉貼
死亡筆記借題四格漫畫共37個
原貼 http://www.miniforum.org/showpost.fc...age=1&tempid=2
引用:
作者: joan427

尚有三十三個四格漫畫於http://nonjoan.blogspot.com/
(懶貼同太長了!!)

是我畫的,歡迎留下意見!謝謝!!
[BAR]內容最後更改於 2008-01-04 22:49:12[BAR]
係咪好正呢~
先申報,我係完全唔識佢o既
響Rainbow gala度我只係白睇佢本'同人界爛gag書',
亦唔打算識佢
但不論係佢RG本書還是blog的內容,都顯出佢好有才華
我上次冇買佢本書係一損失

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-08, 08:10 PM   #283
nelson888
Banned

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: NEAR 查看文章
以月既性格佢係唔會用自己半條命黎換死神之眼@_@
死到臨頭都唔到佢唔換啦
nelson888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-08, 09:45 PM   #284
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
我今日行賣物王個陣…
我真的見到傳說中的vol.14....
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-08, 06:38 PM   #285
scania
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: izumo 查看文章
佢唔殺偽L 冇戲做

L真係死得好冤枉
佢唔係被月用計謀贏左而被殺
而係被雷姆雙殺而死
佢冇輸到俾阿月 只係輸左俾死神
你唔好唔記得,阿月一開始收埋本比彌海沙本死亡筆記,就係知道彌海沙會唔記得L既名,然後就會再同流克換死神眼,縮短壽命,然後萊姆為左救彌海沙,自然會聽聽話話去殺L,然後月就可以順手解決埋萊姆

個人理想中既結局
N唔知道有假筆記呢樣野,一樣做返M死之前既計劃
相信可以即時指證月係Kira,為保萬無一失,玩攬炒雙殺,好似電影版既L咁
魅上就好似上面講咁,為保安全,專登寫月個名寫漏一筆
然後N夠鐘都冇死,以為魅上個本係假
之後,係爭執中,唔小心幫魅上補埋個筆………

此篇文章於 01-14-08 07:12 PM 被 scania 編輯。
scania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-08, 10:49 PM   #286
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
2月9日発売のジャンプ11号に「デスノート」読み切り掲載
「デスノート」は大場つぐみさん原作、小畑健さん作画の大人気漫画だ。
その続編の読み切りが2月9日発売の少年ジャンプ11号に掲載されるようだ。
ジャンプスクエア3月号で告知されているようだ。
「夜神月亡き後の世界」を舞台にした内容になっているもよう。

舊 02-03-08, 10:51 PM   #287
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: money 查看文章
2月9日発売のジャンプ11号に「デスノート」読み切り掲載
「デスノート」は大場つぐみさん原作、小畑健さん作画の大人気漫画だ。
その続編の読み切りが2月9日発売の少年ジャンプ11号に掲載されるようだ。
ジャンプスクエア3月号で告知されているようだ。
「夜神月亡き後の世界」を舞台にした内容になっているもよう。

唔會係為左套電影呀化
Qe1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-08, 10:55 PM   #288
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
一直都好想月贏,但可惜,如果佢可以整個 another story 俾月贏個神算就好啦。個人最愛某同人結局,月係死神界前往挑戰死神大王

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-08, 10:56 PM   #289
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
奇拿大人
sor....原來係死後世界....,可能講流克又番o黎玩野....
死小孩一定要死!!

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-08, 11:29 AM   #290
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
我比較想小畑由第二部開始重寫
Qe1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-08, 11:44 AM   #291
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
都話唔係小畑作格咯
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-08, 11:48 AM   #292
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
記住果個粉樣叫做大場

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-08, 11:49 AM   #293
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
引用:
作者: Kain 查看文章
都話唔係小畑作格咯
小畑只係負責畫?

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-08, 01:26 PM   #294
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 02-04-08, 03:05 PM   #295
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
特別篇...應該唔會太長

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-08, 07:45 PM   #296
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: KUSANAGI 草薙 查看文章
特別篇...應該唔會太長
title同張圖有寫44P
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-08, 08:49 PM   #297
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
個L個樣好似唔同左咁...-_-''

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-08, 09:03 PM   #298
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
係咪n黎架....定係O...

舊 02-04-08, 09:14 PM   #299
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 爽神 查看文章
title同張圖有寫44P
我指連載回數

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-08, 11:01 PM   #300
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
個L個樣好似唔同左咁...-_-''
呢個係L第一次露面個樣
(成班警察上去佢基地個次)
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:34 PM

手機版 | APP版