Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-30-07, 02:26 AM   #226
爽神
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: mudhole金剛鑽 查看文章
下......有vol.13架咩?邊度搵到?
vol.13係character book黎
用文字交代左misa既下場
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 02:26 AM   #227
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: mudhole金剛鑽 查看文章
下......有vol.13架咩?邊度搵到?
公式Guide Book
DEATH NOTE 13
HOW TO READ「真相」
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 02:26 AM   #228
nelson888
Banned

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 幻影V-Slasher 查看文章
魅上...月...
死左
佢地死時感覺好似n年前睇包青天睇住d壞人比包拯用狗頭鍘死咁開心
nelson888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 02:28 AM   #229
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 爽神 查看文章
我之前就係買返成套漫....但就係冇呢本
而家仲買唔買得返?
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 02:34 AM   #230
noris
Game Master

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2406 5097 6934
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
如果N要屈月一樣可以咁屈法……
不過佢TV版冇松田講出o黎,真係唔會諗到有可能係N做手腳
對n o黎講, 最穩陣都係用筆記屈死o左佢2個先.
只要到yb 倉o個陣見到死神 & 無人比夜神事先控制...基本上就無可能會輸

而且重可以肯定做到係L 想得到o既結局....

舊 12-30-07, 03:05 AM   #231
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: noris 查看文章
對n o黎講, 最穩陣都係用筆記屈死o左佢2個先.
只要到yb 倉o個陣見到死神 & 無人比夜神事先控制...基本上就無可能會輸

而且重可以肯定做到係L 想得到o既結局....
n執著要勝利絕唔會用筆記,
一個高自尊心ge人唔會容許自己咁做

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 03:07 AM   #232
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
唔明為何"未上"寫早1分鐘係破案關鍵?

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 03:15 AM   #233
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: KIM 查看文章
佢本身一星期只去一次保險庫
但佢以為神行動不能走去幫佢殺高田,暴露左真筆記既收藏點
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 04:03 AM   #234
noris
Game Master

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2406 5097 6934
引用:
作者: 真!DC 查看文章
n執著要勝利絕唔會用筆記,
一個高自尊心ge人唔會容許自己咁做
我反而覺得會咁做..
其一就係一向小心o既魅上無lala 行為咁疏忽!
其二係既然從魅上度發現拎到o既筆記. 如果唔係真既, 寫o左都無所謂, 如果係真既, 咁魅上一定同奇拿有關. 寫月o個部份可以注明佢會說出自己同筆記o既秘密, 唔係直接屈佢. 但係如果係怕殺錯夜神月的話, 只寫魅上都可以...以n 善於引人講秘密o既能力都可以做到大約o既效果吧(記憶中好似唔知邊話有講過N 善於呢樣O野, 唔知有無記錯 )

如果係漫畫牌就更加可疑...
不過...都係自己估下姐, 始終呢套卡通結尾都要自行腦內補原....

舊 12-30-07, 06:28 AM   #235
虛空使者
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
DN呢套野真係教壞細路

為左世界,正義既人偏偏死左
好似魅上咁,佢由細個到而家都係一個極有正義感既人,細個又肯幫被人欺凌既同學出頭,又有一顆改進人類既心,最後竟然落得如此下場

相反,個自私自利,只顧追求破案快感,不以人類福祉為依歸而且對人毫無禮貌既尼亞竟然會做左贏家

真係無天理
虛空使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 08:35 AM   #236
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 爽神 查看文章
海砂死左亦都代表
d死神真係好鬼死懶
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 08:37 AM   #237
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 虛空使者 查看文章
DN呢套野真係教壞細路

好似魅上咁,佢由細個到而家都係一個極有正義感既人,細個又肯幫被人欺凌既同學出頭,又有一顆改進人類既心,最後竟然落得如此下場

相反,個自私自利,只顧追求破案快感,不以人類福祉為依歸而且對人毫無禮貌既尼亞竟然會做左贏家

真係無天理
如果阿月唔係 係第26集用矛招屈死左L
我會支持佢
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 09:45 AM   #238
秘銀
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
我覺得結局冇漫畫咁好

漫畫松田同伊出最後段對話好有意思

夜神死得優雅左....
果d野係應該交代o既,
但我覺得用「人死不能復生」做總結o黎收尾真係
用阿月一路死一路回想過去真係好好多

everything that matters to me matters in this world
秘銀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 10:20 AM   #239
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 91 查看文章
夜神月唔係第一次...你睇翻南空直美死果段~
雷彭巴都算
夜神月鐘意係人死之前表明自己身份
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 10:34 AM   #240
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 極真 查看文章
雷彭巴都算
夜神月鐘意係人死之前表明自己身份
月失敗嘅證明

又要做偉大嘅人,又要做歷史上有名嘅人
從來呢兩個野唔可以共存
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 12:12 PM   #241
REFF~
Crazy Gamer
~z任天迷z~

註冊日期: Apr 2005
XBox Live GamertagoREFFo
引用:
作者: 虛空使者 查看文章
DN呢套野真係教壞細路

真係無天理
我諗勇者系列較適合你
REFF~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 12:20 PM   #242
nelson888
Banned

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: REFF~ 查看文章
我諗勇者系列較適合你
完全代入唔到比奇拿殺果d罪犯係抵死,有沒人覺得係咁?
nelson888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 12:23 PM   #243
sqling

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
月失敗嘅證明

又要做偉大嘅人,又要做歷史上有名嘅人
從來呢兩個野唔可以共存
如果佢果時好大聲笑出黎的話

我會直頭覺得佢係八神
sqling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 12:25 PM   #244
鎖鏈怪
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: sqling 查看文章
如果佢果時好大聲笑出黎的話

我會直頭覺得佢係八神
比人踢爆個時喪笑都幾似丫
鎖鏈怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 01:28 PM   #245
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
問: 米洛點解要捉高田? 就係要證明紙碎都可以殺人?
martinnitram 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 01:37 PM   #246
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: martinnitram 查看文章
問: 米洛點解要捉高田? 就係要證明紙碎都可以殺人?
迫人用真筆記殺佢
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 01:42 PM   #247
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: KIM 查看文章
唔關佢寫早寫遲1分鐘事...
係由佢羅本筆記出黎寫果1刻...已經比n發現原來,魅上收埋本真筆記~

舊 12-30-07, 03:46 PM   #248
石光

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
女朋友問...."其實點解要做到米洛要俾個樣俾高田睇姐,佢根本可以唔駛死"
我....." ???"
石光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 03:53 PM   #249
爽神

引用:
作者: izumo 查看文章
海砂死左亦都代表
d死神真係好鬼死懶
唔關事...
有筆記果刻已經隨時影響緊個壽命,有條rule有寫,所以幾長命都冇用
舊 12-30-07, 04:02 PM   #250
爽神

引用:
作者: noris 查看文章
我反而覺得會咁做..
其一就係一向小心o既魅上無lala 行為咁疏忽!
其二係既然從魅上度發現拎到o既筆記. 如果唔係真既, 寫o左都無所謂, 如果係真既, 咁魅上一定同奇拿有關. 寫月o個部份可以注明佢會說出自己同筆記o既秘密, 唔係直接屈佢. 但係如果係怕殺錯夜神月的話, 只寫魅上都可以...以n 善於引人講秘密o既能力都可以做到大約o既效果吧(記憶中好似唔知邊話有講過N 善於呢樣O野, 唔知有無記錯 )

如果係漫畫牌就更加可疑...
不過...都係自己估下姐, 始終呢套卡通結尾都要自行腦內補原....
其二果堆其實基本上Near起事前已經肯定哂,仲有魅上保險庫果本筆記唔洗驗都幾乎係真...
仲有...N係殺唔到月,未見過個樣又點殺? (當然要查應該會查到...)
同埋最尾都好明顯係流克殺佢喇...
所以其實由頭到尾都係推測緊殺魅上與否...

此篇文章於 12-30-07 04:04 PM 被 爽神 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 05:28 AM

手機版 | APP版