Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-10-16, 01:04 PM   #2351
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
如果自己有武士道/白卡, 3珠夠打200後的, 用白卡+武士道+修理機+sr12妹+拳ssr一台+自殺補給機, 開始c機放補給後自殺, 之後第一wave就咁打, 中boss出必殺時拉後就會打空, 第2 wave沒特別, 第3wave白卡魂+2次必殺, 之後就武士道夠珠就必殺, boss剩1秒出必殺時拉後武士道避, 其他機頂住唔比boss衝上去順便自殺送珠, 打完仲有30-50秒剩

cost計過最低有66就夠, 不過大前題係自己一定要有一台特效機

另外我是lv193突滿的, 之前打了幾隻別人的lv200+出了r和sr搞定

此篇文章於 03-10-16 01:07 PM 被 ryvius123 編輯。
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 06:32 PM   #2352
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
殺左149隻,排3千幾,應該好多人棄左

冇記錯果次沙殺比打左百零隻都排6千
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 06:40 PM   #2353
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
202-204跌咗R之後, 205-208都變番肥....
之後209跌R, 210終於跌SR下, 一隻都冇多剛好夠數畢業~~~~~
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 06:47 PM   #2354
Crazy Gamer

引用:
作者: ShinDou 查看文章

我依家210隻排6百幾, 上次強創我204結果一千頭
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 06:50 PM   #2355
yorkyork

註冊日期: May 2010
無課烏冬3日多左差唔多50粒石

3月7:http://dengekionline.com/elem/000/001/233/1233789/
7石
3月10:http://dengekionline.com/elem/000/001/235/1235880/
54石

此篇文章於 03-10-16 06:57 PM 被 yorkyork 編輯。
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 06:59 PM   #2356
Crazy Gamer

引用:
作者: yorkyork 查看文章
新第一章紅關總共可以回收60石
舊 03-10-16, 07:05 PM   #2357
yorkyork

我一早收返晒,
佢日日玩依家先收,
好奇怪姐
舊 03-10-16, 07:07 PM   #2358
Crazy Gamer

引用:
我一早收返晒,
佢日日玩依家先收,
好奇怪姐
有幾奇, 我夠打咗一關ONLY.
舊 03-10-16, 07:17 PM   #2359
yorkyork

佢今日張圖先係第十話挑戰,
得返30耐咁快打到,
一關十耐喎,
佢清晒個200耐邊度黎,
我當佢每關一次過拎2粒石
舊 03-10-16, 07:24 PM   #2360
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: ShinDou 查看文章

原本聖誕新年o個段時間有番d歉意.....點知唔夠一個月就回復原狀

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 07:24 PM   #2361
clie

引用:
作者: VTMaldini 查看文章
anyway, 我會keep住放d打剩2,30萬既201+關出黎. 希望幫到大家
傳聞幫人打有運行,我岩岩爆粒鑽幫手打人地隻171, 得個吉
自己175已經係6粒珠,其實3粒珠=1鑽,冇乜時間剩之下與其等過半鐘回復,爆一粒鑽直接再打大佬快好多
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 07:32 PM   #2362
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
佢今日張圖先係第十話挑戰,
得返30耐咁快打到,
一關十耐喎,
佢清晒個200耐邊度黎,
我當佢每關一次過拎2粒石
小弟唔系好確定,有錯請見諒

貌似呢d writer系會得到公司資助去課金
小弟響好幾個日本スマホゲー攻略網站d求人corner裡面
都見到待遇會寫明資助佢地課金寫攻略
所以佢本人或者真系冇課過,只系公司(bandai、sega或者電擊?)課比佢啦

舊 03-10-16, 07:34 PM   #2363
yorkyork

引用:
作者: fufufu123456 查看文章
小弟唔系好確定,有錯請見諒

貌似呢d writer系會得到公司資助去課金
小弟響好幾個日本スマホゲー攻略網站d求人corner裡面
都見到待遇會寫明資助佢地課金寫攻略
所以佢本人或者真系冇課過,只系公司(bandai、sega或者電擊?)課比佢啦
我明白呢D人係有資助,
佢寫攻略我唔會話佢比人資助我唔睇,
但係佢唔好話自己冇課金囉
舊 03-10-16, 07:40 PM   #2364
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
創性果陣都感覺到係有番D誠意,之後又250萬DL送咁多石,但咁快再出難版強敵趕客

其實呢隻機戰最大敗筆係組合變化少,係睇下抽到邊D拳機用

唔同CC咁多野玩,戰隊,騎隊,騎弓,歌舞之類

版又少,派野又少又廢,又冇探索賭場果D,平時冇活動淨係可以打曜日,但打打下好快都升爆晒啦,結果淨係入去每日R 1石1戒,同CC比真係冇得比
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 08:08 PM   #2365
Crazy Gamer

引用:
作者: clie 查看文章
傳聞幫人打有運行,我岩岩爆粒鑽幫手打人地隻171, 得個吉
自己175已經係6粒珠,其實3粒珠=1鑽,冇乜時間剩之下與其等過半鐘回復,爆一粒鑽直接再打大佬快好多
要爆打200打後嗰啲, 我今期極黑200打到210都出咗1SR5R
舊 03-10-16, 08:50 PM   #2366
Crazy Gamer

引用:
我明白呢D人係有資助,
佢寫攻略我唔會話佢比人資助我唔睇,
但係佢唔好話自己冇課金囉
公平啲, 自己計下AP:
4分鐘1AP, 1小時15AP, 1日360AP.
第一章紅關1版10AP, 1日可以打36版.
三日打晒有乜問題?
佢講明邊打紅關邊等回BP打BOSS.
而且三日前CAP落唔得?
同埋睇佢啲RANK EXP比打到最新210隻BOSS時係少咗上萬, 明顯係隔咗有一段時間.
響呢度我揾唔到破綻.

反而佢個倉開到450格重比較可疑啲

此篇文章於 03-10-16 08:57 PM 被 LordofNightmare 編輯。
舊 03-10-16, 09:04 PM   #2367
yorkyork

個ev開左7日烏冬出篇文,7日就7x48=336BP
佢話160開始3BP而家打到210夾埋用左160+3*50=310BP
只係蝕左26BP, 一日最多蝕4,等於訓5個鐘又要玩,
啫係佢較鬧鐘半夜起身玩?唔係咪又要用石買BP水
同埋我唔係想鬧佢,只係佢疑點實在太多

此篇文章於 03-10-16 09:06 PM 被 yorkyork 編輯。
舊 03-10-16, 09:06 PM   #2368
Crazy Gamer

引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
要爆打200打後嗰啲, 我今期極黑200打到210都出咗1SR5R
好!小弟相信你,試下衝埋佢

依家小弟啱啱好200隻啱啱好3凸
足足差16隻R or 4隻SR,扣埋slp time仲有10hrs左右,盡力啦

舊 03-10-16, 09:11 PM   #2369
yorkyork

引用:
作者: fufufu123456 查看文章
好!小弟相信你,試下衝埋佢

依家小弟啱啱好200隻啱啱好3凸
足足差16隻R or 4隻SR,扣埋slp time仲有10hrs左右,盡力啦
爆BP水啦,過200真係好跌D,
雖然都係睇運
舊 03-10-16, 11:29 PM   #2370
Crazy Gamer

引用:
個ev開左7日烏冬出篇文,7日就7x48=336BP
佢話160開始3BP而家打到210夾埋用左160+3*50=310BP
只係蝕左26BP, 一日最多蝕4,等於訓5個鐘又要玩,
啫係佢較鬧鐘半夜起身玩?唔係咪又要用石買BP水
同埋我唔係想鬧佢,只係佢疑點實在太多
我就係每兩粒鐘起身清氣冇用bp水打到上10號朝早打到200隻。除咗190lv要6珠嗰場就用咗一支。
我就150開始三氣。
反而過咗200之後見跌得多反而爆咗幾支追埋佢畢業。
舊 03-10-16, 11:48 PM   #2371
元首KFC
Senior Gamer
炸鷄好吃

註冊日期: Oct 2015
超HEA打浪費了好多AP/BP, 於是買了10支BP水衝到199場,

差1隻R畢業
元首KFC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-16, 12:34 AM   #2372
元首KFC
Senior Gamer
炸鷄好吃

註冊日期: Oct 2015
201層畢業, 計過數10000改造資絕對不值得花bp水去打, 清完皇室衝突的寶箱後就可安心去睡了

ssr巴垃圾 + r主角+ ssr突爆莎莎+ssr阿花 +ssr突一維納斯 + sr藤堂 + 好友無事做

正常普通地打就可輕鬆3珠過200之後
元首KFC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-16, 02:33 AM   #2373
Crazy Gamer

引用:
爆BP水啦,過200真係好跌D,
雖然都係睇運
真系好跌好多,208正式畢業,估唔到咁hea都搞得掂
起初半放棄,依家望下望下又覺得好彩冇全放棄XD

引用:
作者: 元首KFC 查看文章
清完皇室衝突的寶箱後就可安心去睡了
小弟都要清clash royale寶箱

舊 03-11-16, 10:57 AM   #2374
clie

恭喜咁多位,最廢係我,184仲差2R先2凸到,何必偏偏選中我。。。。
190又無R,即係話唯有衝到200張SR先2凸,其他人已經講緊4凸,足足差8張SR
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-16, 01:24 PM   #2375
Crazy Gamer

引用:
作者: clie 查看文章
恭喜咁多位,最廢係我,184仲差2R先2凸到,何必偏偏選中我。。。。
190又無R,即係話唯有衝到200張SR先2凸,其他人已經講緊4凸,足足差8張SR
我啱啱放咗隻221,打剩9萬,睇下幫唔幫到你。

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 05:05 AM

手機版 | APP版