Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-27-05, 11:36 PM   #1
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
分享 : 1/1 櫻姬 完成 ~~

櫻姬完成~~

此篇文章於 08-23-05 02:16 PM 被 kog 編輯。
kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-05, 11:47 PM   #2
elmond
God of Gamer
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
利害~~
近排被貧窮神附身,未玩得新首辦住

舊 04-27-05, 11:47 PM   #3
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
1/1.....
it's...gotta...be pretty huge...

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-05, 12:00 AM   #4
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: PTX-003C
1/1.....
it's...gotta...be pretty huge...
只有 普通人型既 1/5~1/6 咁大 ~~

舊 04-28-05, 12:03 AM   #5
q^__^p
Hobby收集者

註冊日期: Dec 2002
膚色很美~~
q^__^p 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-05, 12:19 AM   #6
Ryoma
Senior Gamer
神話...集結...

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: kog
有人入侵會閃燈??
Ryoma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-05, 01:04 AM   #7
SK2
Ultimate Gamer
STG人~Pinky命

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Ryoma
有人入侵會閃燈??
電子貞操器?

SK2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-05, 02:12 AM   #8
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
好漂亮!好美麗!

為何是1:1???

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-05, 02:20 AM   #9
大粒麥
最後衝刺......

註冊日期: Dec 2001
因為係full scale
1比1

竹谷隆之,鬼木祐二,韮沢靖,安藤賢司,高柳佑介,鬼頭栄作
OMG...
大粒麥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-05, 03:34 AM   #10
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: KIM
好漂亮!好美麗!

為何是1:1???
"柔王丸"做代表~~
上傳的圖像
檔案類型: jpg kk.JPG (16.5 KB, 503 次查看)

舊 04-28-05, 03:44 AM   #11
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
"柔王丸"做代表~~
明白晒~~~!
下次你應放在你膊頭上影, 先夠真實ma~~~

舊 04-28-05, 01:26 PM   #12
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
呢次D膚色好自然好靚啊

對襪D顏色超靚

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-05, 12:55 AM   #13
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
今次作品我幾滿意架!~~
製作時冇乜意外發生!~~
選擇顏色方面冇出錯!~~
是手辨的麼?
通常有咩意外, 備定課!

舊 04-29-05, 01:04 AM   #14
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
是手辨的麼?
通常有咩意外, 備定課!
乜你咁快手........

意外......即撕油紙時甩油,配錯色要洗油返噴,劃眼衰佐要洗面...........

舊 04-29-05, 01:30 AM   #15
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
乜你咁快手........

意外......即撕油紙時甩油,配錯色要洗油返噴,劃眼衰佐要洗面...........
我學野超慢, 所以想早d知!
而且可能對模型都有幫助!

油紙-我有支 姐蓋液, 是否同樣功能?

配錯色-你不是話會開定同一顏色在樽內用麼?

劃眼/面-(看了你的手辦topic)我覺得劃得好的人是超勁的, 又冇野跟, 又唔錯得......完全是功力的表現! 雖然你呢隻沒有近shot面部, 但你都應該劃得好好的!

另問 : 如果你要再做多一隻比自己, 第二隻會否冇咁好心機麼?

我已上yahoo bid緊一d平價老虎手辨了, 希望中bid~~~!

此篇文章於 04-29-05 01:35 AM 被 KIM 編輯。
舊 04-29-05, 01:47 AM   #16
大粒麥
最後衝刺......

註冊日期: Dec 2001
引用:

我已上yahoo bid緊一d平價老虎手辨了, 希望中bid~~~!
bid緊 ...
通常頭一兩次係要交小小學費, 用黎換經驗
大粒麥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-05, 04:13 AM   #17
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
我學野超慢, 所以想早d知!
而且可能對模型都有幫助!

油紙-我有支 姐蓋液, 是否同樣功能?

配錯色-你不是話會開定同一顏色在樽內用麼?

劃眼/面-(看了你的手辦topic)我覺得劃得好的人是超勁的, 又冇野跟, 又唔錯得......完全是功力的表現! 雖然你呢隻沒有近shot面部, 但你都應該劃得好好的!

另問 : 如果你要再做多一隻比自己, 第二隻會否冇咁好心機麼?

作用一樣,但用法唔同,但我覺得遮蓋液唔多好用,
而且見日本人用遮蓋液都只算是後備......

配錯色既意思是完成後,覺得改用另一隻色,或深度應該更好睇.......

冇人可以肯定自己會100%成功,劃眼我都失敗過唔知幾多次(不過今次好彩冇事),
洗完油未必返噴到原來顏色既深度,陰影位都是......

通常我砌相同既模型,是唔會即刻又再砌,所以唔會冇心機,
mg 高達 ver 1.5 我都砌佐3隻啦!~~

等我托高d個價先~~

舊 04-29-05, 04:16 AM   #18
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: 大粒麥
bid緊 ...
通常頭一兩次係要交小小學費, 用黎換經驗
學費=開油水...........

舊 04-29-05, 09:33 AM   #19
蒲公英
~Freedom~

註冊日期: Oct 2003
我最喜歡的櫻姬呀~好令好誘人

舊 04-29-05, 12:00 PM   #20
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
......通常我砌相同既模型,是唔會即刻又再砌,所以唔會冇心機,
mg 高達 ver 1.5 我都砌佐3隻啦!~~

等我托高d個價先~~
你3隻都是FOR自己定接ORDER先?

托高d個價之餘, 仲要加快3倍速~~~!

舊 04-29-05, 09:00 PM   #21
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
你3隻都是FOR自己定接ORDER先?

托高d個價之餘, 仲要加快3倍速~~~!
2隻自己1隻ORDER.....

舊 04-29-05, 11:40 PM   #22
lolifox
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2004
大大可以講講塊 "電子貞操器" 既晶片點整~?

舊 04-30-05, 12:12 AM   #23
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: lolifox
大大可以講講塊 "電子貞操器" 既晶片點整~?
張圖還不夠大~~ ?

塊晶片我參考電子零件,塊底板綠色,ic黑色,電線白色,再加d金,加d銀落去,
當然還有"入侵會閃燈"既 "白=>透明紅".....而成~~

當然中間再夾一塊透明膠片啦!!~~

此篇文章於 04-30-05 12:16 AM 被 kog 編輯。
舊 04-30-05, 11:39 AM   #24
aallkkss
Junior Member

註冊日期: Dec 2004
well done!!!
aallkkss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-05, 05:56 PM   #25
lolifox
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2004
引用:
張圖還不夠大~~ ?

塊晶片我參考電子零件,塊底板綠色,ic黑色,電線白色,再加d金,加d銀落去,
當然還有"入侵會閃燈"既 "白=>透明紅".....而成~~

當然中間再夾一塊透明膠片啦!!~~

以為你用[堅野]

論壇跳轉

現在的時間是 03:29 AM

手機版 | APP版