Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
日本動漫畫討論版>板垣恵介「範馬刃牙」新シリーズが3月20日始動!
【子夜】 03:10 PM 02-09-05
作者: HEAD_HUNTER:
咁又未必,仲有一個「江田島平八」呢~~~~兩個傳說般人物
江田島平八份人有目標d
所以一定左地上最強咁勁~
黑咪 破壞大王 03:29 PM 02-09-05
作者: elmond:
如果只話閉氣,拳四郎一定唔會輸
如果掉上太空........地球人應該不能生存,是關沒太空衣的情況下,在太空會瞬間爆開
所以仍是地上最強格鬥家
江田島平八可以掉上太空之後 一啲事都冇,
仲要係做齊晒之前我所講的東西

就是在魁!!男塾而已
elmond 09:44 PM 02-11-05
作者: 黑咪 破壞大王:
江田島平八可以掉上太空之後 一E事都冇,
仲要係做齊晒之前我所講的東西

就是在魁!!男塾而已
ooo
刃牙還是剛開始追,而且追最新果幾期sin....
不知有冇人有這感覺,總覺得他刻意偏低中國功夫,真係睇到我有少少嬲,
事實上,如果少林拳對日本任何一種拳術,我想少林拳也可以把對方愚弄

題外話,少林功夫傳說是否達摩遺留下來的功夫(他是印度人....)
月牙火介 05:14 AM 02-12-05
買左日版25,
估唔到寂海王咁勁~搞到烈海王出全力.
亞里2世又係咪咁輕易就打低範海王呢?
又要等下期.....

黑咪 破壞大王 07:42 AM 02-12-05
作者: kofire:
買左日版25,
估唔到寂海王咁勁~搞到烈海王出全力.
亞里2世又係咪咁輕易就打低範海王呢?
又要等下期.....

寂海王由頭到尾都冇出全力,
到最後還要假裝戰敗...
亞里2世輕易地打低範海王,

之後老海王出到最強護身來對勇次郎,
中國武術是勝了但賽果是敗.

事實上武術並不是那麼糟的,
只是長期都有門戶之分同不懂變通.
應出拳時也會因為自己學的招式是腳而用腳....
HEAD_HUNTER 10:48 AM 02-12-05
ooo
不知有冇人有這感覺,總覺得他刻意偏低中國功夫,真係睇到我有少少嬲,
事實上,如果少林拳對日本任何一種拳術,我想少林拳也可以把對方愚弄

題外話,少林功夫傳說是否達摩遺留下來的功夫(他是印度人....)
在下又唔咁認為,其實早幾期勇次郎同烈海王都交代得好清楚,歷史上中國武術發展得最早最快,只不過係近代水準不如以前(eg.烈海王握手KO李海王),另外勇次郎一招撕下劉海王面皮這個就.....算罷啦,畢竟係地上最強生物
機動盜賊首領-電 01:55 AM 02-13-05
ooo

未打過好難下定論.
我個人覺得唔應該用拳法黎判斷強弱.應該係用個人實力黎定強弱。
勇次郎同刃牙都無話用邊種拳法.
elmond 01:58 AM 02-13-05
作者: 機動盜賊首領-電:
未打過好難下定論.
我個人覺得唔應該用拳法黎判斷強弱.應該係用個人實力黎定強弱。
之前睇過d少林vs空手道/跆拳,都好明顯.....
天空 02:07 AM 02-13-05
路過

世上只有最強的人
沒有最強的拳術
機動盜賊首領-電 02:12 AM 02-13-05
我未睇過 .and好明顯乜呢?講埋落去先得架.
月牙火介 03:22 AM 02-13-05
寂海王由頭到尾都冇出全力,
到最後還要假裝戰敗...
亞里2世輕易地打低範海王,

之後老海王出到最強護身來對勇次郎,
中國武術是勝了但賽果是敗.
勇次郎輸左????
請問你係咪睇網上版?如是,可否pm條link比我?

elmond 03:49 AM 02-13-05
我未睇過 .and好明顯乜呢?講埋落去先得架.
對方的招完全被化解,少林一招,完場.....

另外世上只有最強的人
沒有最強的拳術<<<<<認同,所以中國武術家是最強的,如果說美國(黑人)勁我都不能否定,至於日本ma......差好遠

軍雞的打架大師原來是抄花山薰
HEAD_HUNTER 10:14 AM 02-13-05
但刃牙第一集果陣少林拳好輕易就打敗咗空手道囉喎~~(烈海王一拳打敗克己)
黑咪 破壞大王 10:15 AM 02-13-05
作者: kofire:
勇次郎輸左????
請問你係咪睇網上版?如是,可否pm條link比我?
不是網上版啦...
是釣回來的啦...
勇次郎點會輸啦....
但就輸咗給中國武術囉
黑咪 破壞大王 10:16 AM 02-13-05
但刃牙第一集果陣少林拳好輕易就打敗咗空手道囉喎~~(烈海王一拳打敗克己)
克己的層次唔同,
唔可以比...
話晒寂海王有成二萬幾個弟子在日本,
仲多個克己個老豆獨步成倍
HEAD_HUNTER 10:25 AM 02-13-05
克己的層次唔同,
唔可以比...
話晒寂海王有成二萬幾個弟子在日本,
仲多個克己個老豆獨步成倍
咁又係~~~~
不過日本果班強人幾時先出番?好懷念涉川條老鬼
黑咪 破壞大王 10:32 AM 02-13-05
咁又係~~~~
不過日本果班強人幾時先出番?好懷念涉川條老鬼
刃牙都未番日本 ,
等下啦
MR.CD-ROM 09:54 PM 02-13-05
睇完25...
寂海王真係賤友一名 XD
刃牙好耐無咁正既角色
FREDDY@o@ 09:59 PM 02-13-05
唉...快d返日本la...花山自從打死囚之後都無代表作
黑咪 破壞大王 11:38 AM 02-15-05
作者: FREDDY@o@:
唉...快d返日本la...花山自從打死囚之後都無代表作
已經返緊去,
勇次郎做咗海王
黑咪 破壞大王 11:41 AM 02-15-05
未打過好難下定論.
勇次郎同刃牙都無話用邊種拳法.
勇次郎係有講佢用咩拳的,
但我唔記得
刃牙係集各家之大成.
FREDDY@o@ 12:24 PM 02-15-05
勇次郎係有講佢用咩拳的,
但我唔記得
刃牙係集各家之大成.
唔記得邊個講過勇次郎識所有武術
黑咪 破壞大王 02:25 PM 02-15-05
作者: FREDDY@o@:
唔記得邊個講過勇次郎識所有武術