Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-09-05, 03:10 PM   #26
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
引用:
作者: HEAD_HUNTER
咁又未必,仲有一個「江田島平八」呢~~~~兩個傳說般人物
江田島平八份人有目標d
所以一定左地上最強咁勁~

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-05, 03:29 PM   #27
黑咪 破壞大王
God of Gamer
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Arrow

引用:
作者: elmond
如果只話閉氣,拳四郎一定唔會輸
如果掉上太空........地球人應該不能生存,是關沒太空衣的情況下,在太空會瞬間爆開
所以仍是地上最強格鬥家
江田島平八可以掉上太空之後 一啲事都冇,
仲要係做齊晒之前我所講的東西

就是在魁!!男塾而已
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-05, 09:44 PM   #28
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
引用:
作者: 黑咪 破壞大王
江田島平八可以掉上太空之後 一E事都冇,
仲要係做齊晒之前我所講的東西

就是在魁!!男塾而已
ooo
刃牙還是剛開始追,而且追最新果幾期sin....
不知有冇人有這感覺,總覺得他刻意偏低中國功夫,真係睇到我有少少嬲,
事實上,如果少林拳對日本任何一種拳術,我想少林拳也可以把對方愚弄

題外話,少林功夫傳說是否達摩遺留下來的功夫(他是印度人....)

舊 02-12-05, 05:14 AM   #29
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
買左日版25,
估唔到寂海王咁勁~搞到烈海王出全力.
亞里2世又係咪咁輕易就打低範海王呢?
又要等下期.....

舊 02-12-05, 07:42 AM   #30
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
作者: kofire
買左日版25,
估唔到寂海王咁勁~搞到烈海王出全力.
亞里2世又係咪咁輕易就打低範海王呢?
又要等下期.....

寂海王由頭到尾都冇出全力,
到最後還要假裝戰敗...
亞里2世輕易地打低範海王,

之後老海王出到最強護身來對勇次郎,
中國武術是勝了但賽果是敗.

事實上武術並不是那麼糟的,
只是長期都有門戶之分同不懂變通.
應出拳時也會因為自己學的招式是腳而用腳....
舊 02-12-05, 10:48 AM   #31
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
ooo
不知有冇人有這感覺,總覺得他刻意偏低中國功夫,真係睇到我有少少嬲,
事實上,如果少林拳對日本任何一種拳術,我想少林拳也可以把對方愚弄

題外話,少林功夫傳說是否達摩遺留下來的功夫(他是印度人....)
在下又唔咁認為,其實早幾期勇次郎同烈海王都交代得好清楚,歷史上中國武術發展得最早最快,只不過係近代水準不如以前(eg.烈海王握手KO李海王),另外勇次郎一招撕下劉海王面皮這個就.....算罷啦,畢竟係地上最強生物

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-05, 01:55 AM   #32
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
引用:
ooo

未打過好難下定論.
我個人覺得唔應該用拳法黎判斷強弱.應該係用個人實力黎定強弱。
勇次郎同刃牙都無話用邊種拳法.

此篇文章於 02-13-05 01:57 AM 被 機動盜賊首領-電 編輯。
機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-05, 01:58 AM   #33
elmond
女權主義信奉者

引用:
作者: 機動盜賊首領-電
未打過好難下定論.
我個人覺得唔應該用拳法黎判斷強弱.應該係用個人實力黎定強弱。
之前睇過d少林vs空手道/跆拳,都好明顯.....

舊 02-13-05, 02:07 AM   #34
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
路過

世上只有最強的人
沒有最強的拳術

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-05, 02:12 AM   #35
機動盜賊首領-電

引用:
我未睇過 .and好明顯乜呢?講埋落去先得架.

舊 02-13-05, 03:22 AM   #36
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
寂海王由頭到尾都冇出全力,
到最後還要假裝戰敗...
亞里2世輕易地打低範海王,

之後老海王出到最強護身來對勇次郎,
中國武術是勝了但賽果是敗.
勇次郎輸左????
請問你係咪睇網上版?如是,可否pm條link比我?

舊 02-13-05, 03:49 AM   #37
elmond
女權主義信奉者

引用:
我未睇過 .and好明顯乜呢?講埋落去先得架.
對方的招完全被化解,少林一招,完場.....

另外世上只有最強的人
沒有最強的拳術<<<<<認同,所以中國武術家是最強的,如果說美國(黑人)勁我都不能否定,至於日本ma......差好遠

軍雞的打架大師原來是抄花山薰

舊 02-13-05, 10:14 AM   #38
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
但刃牙第一集果陣少林拳好輕易就打敗咗空手道囉喎~~(烈海王一拳打敗克己)

我的雜談小屋
舊 02-13-05, 10:15 AM   #39
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
作者: kofire
勇次郎輸左????
請問你係咪睇網上版?如是,可否pm條link比我?
不是網上版啦...
是釣回來的啦...
勇次郎點會輸啦....
但就輸咗給中國武術囉
舊 02-13-05, 10:16 AM   #40
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
但刃牙第一集果陣少林拳好輕易就打敗咗空手道囉喎~~(烈海王一拳打敗克己)
克己的層次唔同,
唔可以比...
話晒寂海王有成二萬幾個弟子在日本,
仲多個克己個老豆獨步成倍

此篇文章於 02-13-05 10:18 AM 被 黑咪 破壞大王 編輯。
舊 02-13-05, 10:25 AM   #41
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
克己的層次唔同,
唔可以比...
話晒寂海王有成二萬幾個弟子在日本,
仲多個克己個老豆獨步成倍
咁又係~~~~
不過日本果班強人幾時先出番?好懷念涉川條老鬼

我的雜談小屋
舊 02-13-05, 10:32 AM   #42
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
咁又係~~~~
不過日本果班強人幾時先出番?好懷念涉川條老鬼
刃牙都未番日本 ,
等下啦
舊 02-13-05, 09:54 PM   #43
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
睇完25...
寂海王真係賤友一名 XD
刃牙好耐無咁正既角色
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-05, 09:59 PM   #44
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
唉...快d返日本la...花山自從打死囚之後都無代表作

舊 02-15-05, 11:38 AM   #45
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
作者: FREDDY@o@
唉...快d返日本la...花山自從打死囚之後都無代表作
已經返緊去,
勇次郎做咗海王
舊 02-15-05, 11:41 AM   #46
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
未打過好難下定論.
勇次郎同刃牙都無話用邊種拳法.
勇次郎係有講佢用咩拳的,
但我唔記得
刃牙係集各家之大成.
舊 02-15-05, 12:24 PM   #47
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
勇次郎係有講佢用咩拳的,
但我唔記得
刃牙係集各家之大成.
唔記得邊個講過勇次郎識所有武術

舊 02-15-05, 02:25 PM   #48
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
作者: FREDDY@o@
唔記得邊個講過勇次郎識所有武術
主要係一種完全沒有防衛架式的殺法,
好似係東南亞的,
以前刃牙1時勇次郎打獨步有講
舊 02-15-05, 04:14 PM   #49
機動盜賊首領-電

無防衛架式個個唔係阿李咩?
等我返屋企溫下書先.

舊 02-15-05, 04:16 PM   #50
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
主要係一種完全沒有防衛架式的殺法,
好似係東南亞的,
以前刃牙1時勇次郎打獨步有講
御殿手?

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:29 AM

手機版 | APP版