Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-23-18, 04:32 PM   #1751
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
TR6應該全新開模唔會咁慘掛

舊 03-28-18, 08:03 PM   #1752
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
https://www.youtube.com/watch?v=Am3TYssO55w

http://bandai-hobby.net/site/figurerise-labo/index.html

完全係打死Volks charagumin 成形色首辨系列.............

笨大 >
我正式宣佈多色成形 + 積層肉色注塑將會係下一個潮流同業界標準
甚麼?! 獸屋?! 我有必要同你鬥? 你贏到我注模技術先講啦~

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-18, 08:46 PM   #1753
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

真係做到白裡透紅??不過我已經唔想叫呢個係模型...
應該可以打死一堆景品

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-18, 09:28 PM   #1754
庵野迷
Game Master
無在原点

註冊日期: Nov 2002
Nintendo Switch IDSW-1199-7658-3976
3DS Friend Code0662 3760 7609
PSN  IDmyhong
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
https://www.youtube.com/watch?v=Am3TYssO55w

http://bandai-hobby.net/site/figurerise-labo/index.html

完全係打死Volks charagumin 成形色首辨系列.............

笨大 >
我正式宣佈多色成形 + 積層肉色注塑將會係下一個潮流同業界標準
甚麼?! 獸屋?! 我有必要同你鬥? 你贏到我注模技術先講啦~
我有玩開charagumin, 始終二次元咁多囡囡, bandai自己版權的人物都有排出, 同埋首辦點都有一定客源 (我). 我覺得兩條LINE可以並存.

之前出胸像系列後我都一直期待佢出成個人, 終於成真. 雖然冇睇BF, 但點都要買隻睇下夾模線點處理
庵野迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-18, 09:56 PM   #1755
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

>>買隻睇下夾模線點處理

至少知道腳o既水口用左右小腿夾腳+腳板底來遮....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 03-28-18, 10:24 PM   #1756
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
小心磨多會露底

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-18, 10:40 PM   #1757
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
身體線條真係好讚可惜面相冇乜進化
6千日圓唔平
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-18, 11:07 PM   #1758
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 庵野迷 查看文章
我有玩開charagumin, 始終二次元咁多囡囡, bandai自己版權的人物都有排出, 同埋首辦點都有一定客源 (我). 我覺得兩條LINE可以並存.

之前出胸像系列後我都一直期待佢出成個人, 終於成真. 雖然冇睇BF, 但點都要買隻睇下夾模線點處理
噤Volks charagumin都仲有自家a-brand 原型師掛名作招徠

不過笨大注模技術真係有好大進歩

之前學姐胸像外套有幾個彎位真係要拍手掌

引用:
作者: kog 查看文章
小心磨多會露底
肉色位預玩家素組 + 噴啞油架啦

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 03-28-18 11:13 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 03-29-18, 07:03 AM   #1759
庵野迷
Game Master
無在原点

註冊日期: Nov 2002
Nintendo Switch IDSW-1199-7658-3976
3DS Friend Code0662 3760 7609
PSN  IDmyhong
Twitter搵到兩張圖. 睇下啲水口

庵野迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 11:07 AM   #1760
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
高達一堆女角等住出

不過個價位有d高,新技術要先回番開發費
仲以為300蚊有找

相薄

此篇文章於 03-29-18 11:15 AM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-18, 12:03 PM   #1761
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
http://p-bandai.hk/item/item-1100007766/

TR-6

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-18, 05:45 PM   #1762
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
雷擊終於講多色成形...

http://hobby.dengeki.com/news/554367/
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-18, 11:49 AM   #1763
ゆうたろう
Senior Gamer
カツカレー炒飯

註冊日期: Dec 2005
HARO模型入手,
暫時出咗3隻色,綠,橙,紅。
地台可以和小熊霸地台連結,
平平地買咗隻綠色玩吓。

.
ゆうたろう 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-18, 12:03 PM   #1764
J+1
望過黎呀!!!!!!

想當年儲haro盒旦有成4,50隻.... 差d有圓形恐懼症.. .

仲有會唔會將harobots重生呢....
由手機版發出

此篇文章於 04-19-18 12:10 PM 被 J+1 編輯。
舊 04-19-18, 03:43 PM   #1765
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
呢件頭炮擺明「賣肉」,都係等「超級文奈」先買

舊 04-21-18, 09:17 AM   #1766
Fio

估唔到會出rg sazabi先過nu, 希望唔駛等太耐
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-18, 09:23 AM   #1767
J+1
望過黎呀!!!!!!

RG火焰戰士

http://bandai-hobby.net/site/UC_NexT0100_PROJECT/
由手機版發出
舊 04-21-18, 02:13 PM   #1768
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

最後張圖好猛....

http://hobbynotoriko.yumenogotoshi.c...la-haro-3.html

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 04-21-18, 03:19 PM   #1769
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
等破滅魔劍.............

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 04-22-18, 10:44 PM   #1770
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
隻叉鴨肶肩同裙尾有得開少少甲睇到內部件,又唔錯喎
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-18, 08:11 AM   #1771
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
http://p-bandai.jp/item/item-1000124946/

販売価格 :1,620円(税込)
予約受付開始 :2018年4月23日 13時
お届け日 :2018年7月発送予定

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり

此篇文章於 04-23-18 08:14 AM 被 mikemike 編輯。
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-18, 08:14 AM   #1772
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

http://p-bandai.jp/item/item-1000124948/

販売価格 :2,376円(税込)

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 04-23-18, 08:16 AM   #1773
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

http://p-bandai.jp/item/item-1000124947/

販売価格 :2,376円(税込)

舊 04-23-18, 09:34 AM   #1774
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: 野良猫 查看文章
隻叉鴨肶肩同裙尾有得開少少甲睇到內部件,又唔錯喎
做咩睇人裙底
由手機版發出
舊 04-23-18, 10:51 AM   #1775
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
bandai : 睇我點樣賣裝備整死你班垃圾

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Bandai 模型討論區 Vol.25丨ついにMG ガンダムXが発売決定! money 收藏品討論版 1333 10-21-14 11:54 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.25 [ 請到VOL.26繼續發言! ] 啤梨王子 球會討論區 1001 03-28-07 03:28 AM
Bandai 模型討論區 Vol.9 ~~ kog 收藏品討論版 1024 01-14-06 12:30 AM
[PS2]Bandai咸蛋超人新作Ultraman Nexus預定5月26日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 05-10-05 10:08 AM
[PS2]Bandai 戰艦動畫改編新作ジパング預定5月26日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 03-26-05 12:38 AM

現在的時間是 07:48 AM

手機版 | APP版