Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-11-17, 10:46 PM   #276
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: sugihara 查看文章
呢個例子唔得喎,劉備最後咪係衰喺孫權手上搞到蜀國翻唔到身

重申一次我呢個moment對薯片好啲呢個睇法無異議,只係覺得權宜之計聯合孫權唔等於撐到佢先係真主子咁樣...
好似毛哥呢下我都唔明佢搞乜,但見到朱凱迪羅冠聰幾個都企埋佢嗰邊,我會覺得佢有佢嘅理由,另一種立場當係勸諫囉,而唔係單純質佢做乜唔撐薯片

因為而家撐薯片最大原因得一個,就係打倒林魔王,如果睇立場政綱至少係應該撐胡官......
但劉備就係唔還荊州先令兩國交惡
而家人社眾志就係屈緊300加呢個荊州,而家拆大台呀?

你係智者,其他人只係港豬既口吻必定死硬
而家係你跟群眾走,而唔係你做智者帶領群眾的年代

仲有果D咩投降派指責
拎三國、二戰黎講
蜀吳、美蘇合作,你當一邊投降呀?
傻的嗎?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 02-11-17 10:52 PM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 12:50 AM   #277
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
https://youtu.be/8tAta_ebQmU?t=2m
燈神話淋病一定贏硬.. 咁我安心了..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 01:38 AM   #278
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
都係嗰句,到底大家只係指望薯片打底魔王,定係真心覺得佢做到好突首
前者的話我唔贊成吹捧得佢咁勁,反正點吹我哋都係無票,食住花生最多針住林鄭唱幾句好了
劉備要聯合孫權,佢嘅說客都唔會卑躬屈膝,但而家點睇都係薯片拉住民主派走,信心問題
後者的話……祝大家好運……

此篇文章於 02-12-17 01:47 AM 被 sugihara 編輯。
sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 10:10 AM   #279
T.K.
很黃很暴力

本來大局就係拎著票,心照不宣唔開口票倒落去
之前都係話要黎掩護,等建制暗票投薯時無咁多顧慮

真係人社眾志自決衝出黎狂吠,先引起重大反彈
有D講:薯片輸左黎搵我,我揹
你點揹呀?一百層跳落黎?
長毛就咬死習握手就篤定薯做特首而反薯(城寨節目),幾耐之前呢??唔通有人斷定下屆國家主席必定係薯做,係因為習握手,你會覺得好充份理由?

果種薯同淋係建制,一樣咁衰
就我最憎既講法,淋已做咁多衰野,你都因為扣「建制」一詞,就將薯貶為同一水準??
同區議會,何俊仁和何君堯一樣咁邪惡一樣咁白痴
而曾鈺成同梁君彥,一樣係立會主席,你長毛唔講到同一水準??

群眾順你意時係群眾智慧,唔順你時係港豬
而家咁既心態,必然敗亡

逢選舉,必定係唔選最差果個
人社眾自,而家奉行既就係「有民主投民主,無民主投白票,射落海都唔好益薯片」
真係個個同意你人社眾自所有政綱架??投你果班都係投LESSER EVIL咋,幾多人話投你地係含淚投票

佢地求神拜佛薯片一定要贏
唔係的話,薯片係支持者眼中必然成神,淋病一做壞事,必然次次講薯片當選無咁衰
遷怒之下四者必然滅黨,民主運動就真係打散勒

300十做成係因為近年成功的策略性投票,而主打係ABC,群眾有幾多講得出其他野,而家人社眾自又講300十其實仲好多反831呀、要公名提名呀
屬意果班功能組別選民一開波就當呢D發UP瘋,見ABC就支持,白票黨輸晒
之後不斷蘊讓投薯,都無人講反831、公名提名既有意見,只係你輸晒既白票黨/人社眾自衝出黎嘈
根本就係出黎騎劫別人的成果

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 02-12-17 10:12 AM 被 T.K. 編輯。
舊 02-12-17, 10:18 AM   #280
T.K.
很黃很暴力

而家人社眾自就做做緊咁緊野,民主黨真係lesser evil黎架
上傳的圖像
檔案類型: jpg FB_IMG_1486713979094.jpg (51.2 KB, 10 次查看)

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 02-12-17, 02:08 PM   #281
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: sugihara 查看文章
都係嗰句,到底大家只係指望薯片打底魔王,定係真心覺得佢做到好突首
前者的話我唔贊成吹捧得佢咁勁,反正點吹我哋都係無票,食住花生最多針住林鄭唱幾句好了
劉備要聯合孫權,佢嘅說客都唔會卑躬屈膝,但而家點睇都係薯片拉住民主派走,信心問題
後者的話……祝大家好運……
300+根本就有條件造王,而造王的最大得益係係政冶上拎到好處。
包括: 23條hea住做拖住做,甚至委任一d專業人士入去政府做官。民政事務處處長甚至政制發展局副局長都值得爭黎做。

而你要造王拎著數一定係要做好論述,話俾品客知,我地唔係一定要撐你。
禁所以而家300+反而要利用衝出黎柒的長毛。
長毛出左黎冇耐,品客已經話23條冇咩信心係任期內做完。
長毛的原則雖然唔係冇道理,但最核心的原則肯定唔係民主派唔投得建制派。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 02:35 PM   #282
T.K.
很黃很暴力

其實全力擺脫西環暴政,就被眨為做王
係未公道呢

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 02-12-17, 02:52 PM   #283
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
左從來唔係問題,膠先係問題。

特別係 e+ 香港地,左右撈亂晒。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 05:07 PM   #284
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
今日渣馬薯片有出嚟同跑手握手,跑手亦送上祝福支持。

黃子華曾經講過「如果你可以唔帶保鏢單人匹馬行入大型屋邨又行得番出去,我支持你終身做特首」

今日薯片算係通過埋「黃子華測試」。

淋病孽瘤佢哋當然唔敢去,會比人打架。

胡官一把年紀,佢冇去都怪唔到佢。

但長毛呢?本來佢係最有實力通過「黃子華測試」輕鬆地走入同群眾打成一片,但佢影都唔見隻。支持佢嗰啲原則聖人唔該出嚟講兩句。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 06:07 PM   #285
T.K.
很黃很暴力

其實長毛現在正正完美示範緊
選民投過你,都可以全力反對佢做你認為係錯既野
而唔係咩你投左佢,日後你反對就會俾人質疑既廢話

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 02-14-17, 06:14 AM   #286
david
The One

特首選舉今起提名 林鄭300:17曾俊華

引用:
為期兩周的特首選舉提名期今日開始,盛傳獲中央港澳工作協調小組組長、人大委員長張德江力挺的林鄭月娥,已穩袋最少逾300張提名票,入閘已無懸念,但中聯辦繼續向選委施壓「箍票」,務求為林鄭取得逾600個提名;而民望拋離林鄭的曾俊華,雖陸續有專業界選委表態支持,但暫時只確定有17張提名票。有選委明言若曾不能入閘,將成國際大笑話,支持曾是不想「西環代言人」當選,令香港付上沉重代價。

特首選舉提名期由今日開始,至3月1日結束,參選人需取得最少150個提名才可入閘參選,而4名主要參選人昨四出拉票。其中林鄭月娥雖在昨日才公佈一份不完整的政綱,但已獲數百選委提名,昨日除有20票的經民聯表態支持,手握逾百票的民建聯,昨日中委通過推薦該黨選委提名林鄭,主席李慧琼稱,民建聯選委仍可自行決定是否提名林鄭,但她會提名林鄭以體現中委會決定;李未有回應盛傳張德江南下支持林鄭的消息,只說中委會經過仔細考慮才作決定。

■傳中聯辦未收手續箍票

有27票的鄉議局今日會正式公佈提名意向。鄉議局主席劉業強昨接受本報查詢時直言很大機會綑綁提名林鄭,自言「對佢(林鄭)百分之百有信心」,因為她「過去處理新界問題處理得非常之恰當」。林鄭昨傍晚會見區議會選委,本身是葵青區議會主席的羅競成表示新界區議會60席,除了新民黨選委外,其餘53人均支持林鄭。

若計算早前已表態的中總、各人大、政協等選委,扣除當中有多重身份選委,林鄭穩袋最少逾300張提名票,肯定可入閘,再加上很大機會60票會綑綁支持林鄭的漁農界,故估算林鄭已掌握逾400票。不過,有傳中聯辦仍未「收手」,繼續向選委施壓,務求為林鄭取得逾600個提名。《香港01》昨報道,一直未表態的紡織及製衣界7名選委昨到中聯辦約一小時,據報與他們會面的是中聯辦協調部部長沈沖,料在提名期前為林鄭再箍票。

至於林鄭主要對手曾俊華,雖然有不少專業及民主派選委支持,但現已確定提名票只有17張,早前手握逾320票的「民主300+」明言考慮提名曾俊華及胡國興,料曾需獲民主派「保送」才可入閘。

■「曾不能入閘將成笑話」

高教界5名選委謝永齡、王凱峰、張星煒、張祺忠及吳國恩昨表示,他們在本月7日至今天向所屬的港大、浸大及城大教職員發電郵民調,有649人回覆,支持曾俊華做特首達60%;其次是胡國興,約17%;林鄭月娥、梁國雄及葉劉淑儀支持分別為11%、9%及4%。考慮高教界選民民意等因素,決定提名曾俊華。

王凱峰指,他們提名曾俊華屬高教界選委分階段策略性提名,要避免最壞的選舉結果。謝永齡則指,民調包括17間本港大學,結果曾俊華領先,若曾不能入閘將成國際大笑話,認為民主派要放下政治潔癖,抗衡西環治港,「唔可以眼白白睇住西環代言人勝出,否則社會要付上好大代價」。會計界「誠、會計師」團隊有3票會提名曾,該團隊成員譚香文指,曾俊華近日就人大8.31表態已「好鬆動」,認為已滿足要求。

至於選情被外界看淡的胡國興及葉劉淑儀亦繼續拉票,工業總會昨會見4名參選人後,葉劉率先表示獲工總個別選委提名,但拒透露手握多少提名。胡國興亦有民主派選委表示傾向提名予他昨指有信心取得個別工總選委支持。
薯片甩轆?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 07:18 AM   #287
T.K.
很黃很暴力

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 02-14-17, 07:23 AM   #288
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
長毛揾提名張傳單寫埋反DQ, 反官商鄉黑
又係一貫左膠風格,將所有議題拉埋一齊講,自我宣傳
班自決派係300+入面無話語權,而家終於揾到位擦存在感
由手機版發出
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 08:49 AM   #289
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
又放流料
結果論又係想非建制俾票鬍鬚仔

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 10:18 AM   #290
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
簡單黎講
如果當(現階段)最高民望果個都入唔到閘
就係你所講.所爭取既民主
抱歉,我好難支持你

就算品客真係呃晒全香港就係呃唔到你長毛一個人
咁佢都值得當選
何況我諗大部分香港人都唔覺得佢將會係一個好特首
只係比林鄭同葉劉好就足夠
如果你長毛認為自己比林鄭同葉劉好
我可能都會支持你
但係當你自己都話自己唔係一個好人選
你就唔好怪其他人支持睇黎比較好又有機會果個人

依幾年我地失去最多的是信任
如果最後品客拎唔夠票入閘
長毛你又如何解釋你所謂既陰謀論呢
(欽點的其實是品客而不是林鄭)

當大部分你地口中的港豬
都接受左唔一定要最好,只要踢走最差
而你繼續站在不敗既道德高地繼續鬧人
你的確可以鬧到2047甚至2407年
不過到時香港變成點呢
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 10:55 AM   #291
Peter仔
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2004
如果真係欽點薯片做,就應該找689對薯片啦,
到時民望更加一面倒,更多市民和選委不想689做而選薯片。
現在找林鄭是希望班選委有幻想,認為林鄭和689會不同。
由手機版發出
Peter仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 11:08 AM   #292
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
泛民選委覺得長毛冇道理咪唔好提名佢囉
支持less evil特首當選等將來有計傾係一種睇法
反對薯片當選脅民望以令天下都係一種睇法
贊成邊個睇法味提名/投邊個囉
而且長毛都話夠公民提名先會參選

我目前偏向想薯片或者胡官當選
但唔認同鬧長毛參選既睇法
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 04:12 PM   #293
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: david 查看文章
特首選舉今起提名 林鄭300:17曾俊華

薯片甩轆?
甩乜鬼轆?從來都冇話過佢會好容易攞提名,所以長毛懶清高狗衝入嚟做程咬金先會俾咁多人小爆,因為薯片必定要向民主300+攞部份提名。

唯一慶幸嘅係主張白票嘅友仔一早喺12月選委選舉輸到甩褲,民主300+只有部分係
「原則原教旨」左膠(尤其社福界)。但都仍然唔知其他民主300+會唔會被成班霸佔緊道德高地嘅原教旨主義者施壓唔俾提名薯片。

同埋唔係好相信淋病可以攞到600+,我之前幾頁已經解釋過。(頭盔:不過我可能都仲係計錯條數,啲選委一早收買晒)
http://www.gaforum.org/showpost.php?...1&postcount=80

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 04:19 PM   #294
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
甩乜鬼轆?從來都冇話過佢會好容易攞提名,所以長毛懶清高狗衝入嚟做程咬金先會俾咁多人小爆,因為薯片必定要向民主300+攞部份提名。

唯一慶幸嘅係主張白票嘅友仔一早喺12月選委選舉輸到甩褲,民主300+只有部分係
「原則原教旨」左膠(尤其社福界)。但都仍然唔知其他民主300+會唔會被成班霸佔緊道德高地嘅原教旨主義者施壓唔俾提名薯片。

同埋唔係好相信淋病可以攞到600+,我之前幾頁已經解釋過。(頭盔:不過我可能都仲係計錯條數,啲選委一早收買晒)
http://www.gaforum.org/showpost.php?...1&postcount=80
夠600的話,一早大大聲,駛乜中聯辦仲去打電話。又如果夠票,早兩日就唔駛搵熱狗去影家誠哥出入中聯辦。
擺明係想做俾個D遊離選委睇,叫佢地埋堆。而又真係禁樂觀,葉劉都一早走出黎棄選啦。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-17, 12:08 AM   #295
T.K.
很黃很暴力

白票黨成日話中共最要面,又講西環阿爺點會無六百票
但而家西環發晒神經,淋病都發晒神經連情信都出埋
咁而家究竟係唔要面定唔夠票?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 02-15-17, 12:33 AM   #296
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實我覺得長毛個論點最錯果樣就係話第日反對無政治正當性
事關香港其實我覺得一早已經無所謂正唔正當性既問題
你話比票薯片之後衰左做共業係變焦土政策既,我覺得點都焦土唔過連薯片都落埋馬最後得林鄭上場咁焦土

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 02-15-17 12:38 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-17, 01:08 AM   #297
T.K.
很黃很暴力

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 02-15-17, 01:10 AM   #298
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實我覺得長毛個論點最錯果樣就係話第日反對無政治正當性
事關香港其實我覺得一早已經無所謂正唔正當性既問題
你話比票薯片之後衰左做共業係變焦土政策既,我覺得點都焦土唔過連薯片都落埋馬最後得林鄭上場咁焦土
佢地班人論述唔清晰,而家俾人傳釋為永績社運而唔要一個好點的特首

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 02-15-17, 01:38 AM   #299
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: T.K. 查看文章
佢地班人論述唔清晰,而家俾人傳釋為永績社運而唔要一個好點的特首
最緊要係佢地想做到既效果其實係好難出現
杯葛小圈子選舉,但呢個遊戲入面本身佢地係唔存在嬴
你話想推個泛民侯選人出黎既,就唔應該係長毛自己出黎做獨腳戲,而係搵個起碼似樣既
老實講而家咁樣佢地自己兩邊不是人,頭腦唔清晰既盲毛只會笑9「下?長毛想做特首?」(BY我老母)
頭腦清晰D既市民一係覺得呢個策略唔對路,一係覺得你為左社運要大家冒險踩一個睇得到既地雷

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-17, 01:59 AM   #300
T.K.
很黃很暴力

公民提名前提根本係要普選先
溝入小圈子度根本就.....白痴之外我唔識形容

小圈子就係屎坑,溝咩入去都只會變屎

長毛之後,社記都唔駛選

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

標籤
特首選舉

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:41 AM

手機版 | APP版