Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-11-18, 11:25 PM   #3901
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
無啦啦又虹左第3隻AXTER,想射9S姐 @@

頂原來命術黑印4係HPMP20%,仲以為係魔20%,仲刷左咁耐RINOA飛碟,刷番其他野算,中左都唔要,唔岩駛

此篇文章於 09-11-18 11:34 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-18, 04:12 AM   #3902
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
終於打過左基加...準備挑戰暗召

FFBE : 042767980 - 十二武具+監視者全攻略完畢!!
PSN ID : Iris02320 - DFFNT 努力玩樂中~~
Orage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-18, 07:06 AM   #3903
ShinDou

半價又虹左垃圾4天王,想射多隻9s都咁難,狂出另1隻垃圾4星

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 09-18-18, 10:50 PM   #3904
ShinDou

又出雙飛水著,今次係BUFF+召,又係8千石買,而家6580石,點都買番黎既,除非廢得得濟啦

星期6日要勤力D執埋D石再RESET了,射左咁多日半價都仲未有多隻9S @@ 算了唔射了

此篇文章於 09-18-18 10:56 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-20-18, 05:53 PM   #3905
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
真係非到冇朋友,武具1次rare都冇出過
11連0虹,送5星又廢物。。。
直情想棄。。。

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 06:37 PM   #3906
ShinDou

5星ex出第3隻冰女,俾咁多隻真係冇用,手套已經食左兩隻,axter有3隻都淨係食左1隻手套就算,打手裝1隻用住先都夠,好少勁野有位出兩隻打手

武具RARE其實都係得刀有用,大劍都OK,其他武多數冇乜勁人,唔駛太執著RARE,今期我打夠分拎完莫古就放置

冇料十連同你1樣冇料,仲要得1隻4星保底,其實3%5星,淨係十下唔中係正常既,正常30幾下先1隻

送垃圾5星基本上成日架啦,我D勁5星大部份自己抽番黎,好難等EX飛中番隻勁野

隻新雙飛如果打D成日上STOP既都幾勁,不過暫時好似冇乜怪成日全場STOP﹖

6星已經有120% BUFF,雖然唔係最TOP不過都好過我而家冇BUFF,再諗下先唔射住,反正未夠8千

此篇文章於 09-20-18 07:39 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-20-18, 09:01 PM   #3907
GP03D

水著值得抽?
120%buff可以w攻防1turn出哂?同埋幾多turn?

舊 09-20-18, 09:25 PM   #3908
ShinDou

買左,6星已經有W技,120%BUFF,5TURN

https://www.reddit.com/r/FFBraveExvius/wiki/units/1392

此篇文章於 09-20-18 09:27 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-22-18, 09:52 PM   #3909
ShinDou

過埋EXTRA3版,不過都唔易,用左7星帝國盾,6星覺醒主角,6星賣花,7星技師,雙7星AXTER

第1場反而最難,第1次打果陣俾佢第2TURN出幾次全體冇屬魔法秒晒,6星覺醒主角冇谷精唔夠頂,果陣得6百幾精,好似食左一兩下就秒左 XD 之後谷精去到9百幾先岩岩好頂得下,不過用左自動復活都死左2次,搞到全體食左1下,好彩冇人死,係完果陣主角岩岩復活完再死埋,覺醒主角真係要7星先夠血頂

第2場防左異常,兩隻AXTER裝暗召,1開波上冰屬再降冰耐,第2TURN T絕明鏡就秒左佢

第3場我有3個裝左防即死,1開波兩隻AXTER 上冰屬,雙LB打淨19%,之後俾佢連出左幾次全場即死,我冇防即死果3隻上左自動復活都冇用 XD 救番之後下TURN又上冰屬降耐,等多TURN又秒左 XD

不過頭兩場我打快冇理D莫古,第3場就有拎90%3星飛既

應該就快夠期要RESET了﹖聽日真係要勤力D執埋D石了,仲有堆探索,仲有D召仲未再打,仲有GILGAMESH都未再打執莫古

此篇文章於 09-22-18 10:00 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-23-18, 08:36 PM   #3910
ShinDou

又會無啦啦復刻VP個POOL既﹖唔通又復刻埋個RAID﹖但而家黎講呢3隻VP都好廢,定係會技覺醒上修﹖
舊 09-23-18, 10:09 PM   #3911
ShinDou

淨番成堆5星BE角技覺醒了,不過我得技師7星

幻礦可以變SP了,應該儲左成大堆

遲D召喚飛會變GIFT飛,應該唔會淨係改名咁簡單,都唔似係改好,可能係D飛會唔俾人抽PICKUP POOL﹖所以先俾人RESET執石補償﹖搞咁多野懶神秘,都就到期仲唔講清楚D野,不過而家隻GAME都真係開始有D悶了 @@ 冇乜變化

此篇文章於 09-24-18 06:56 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-24-18, 12:08 AM   #3912
GP03D

其實我已經悶左,好多個月故事未玩,降臨個d更加唔洗講。。。不過玩左2,3年又課過唔捨得棄住姐,剩係玩下活動抽下人又唔算肝,睇下佢d新人點出囉

舊 09-24-18, 06:49 PM   #3913
ShinDou

派果5張GIFT飛全垃圾,佢話過左9月30用唔到,冇得留,即係淨係1次性﹖改個咁既名整個咁既POOL就係為左唔派3星飛俾人抽之後D PICKUP﹖

定係以後唔會再派舊果D飛,以後派親既都係GIFT飛,淨係抽GIFT POOL﹖

如果以後唔派普通飛,派既淨係有得抽冇PICKUP既POOL,真係迫人棄喎,就算RESET執番幾萬石,D石同飛點都會有射晒既1日,平時佢D活動派飛算多先有得成日有得抽,如果唔再派真係要課長先有得抽喎,而家咁多野打唔駛打佢啦

此篇文章於 09-24-18 06:55 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-27-18, 01:28 AM   #3914
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: ShinDou 查看文章
派果5張GIFT飛全垃圾,佢話過左9月30用唔到,冇得留,即係淨係1次性﹖改個咁既名整個咁既POOL就係為左唔派3星飛俾人抽之後D PICKUP﹖

定係以後唔會再派舊果D飛,以後派親既都係GIFT飛,淨係抽GIFT POOL﹖

如果以後唔派普通飛,派既淨係有得抽冇PICKUP既POOL,真係迫人棄喎,就算RESET執番幾萬石,D石同飛點都會有射晒既1日,平時佢D活動派飛算多先有得成日有得抽,如果唔再派真係要課長先有得抽喎,而家咁多野打唔駛打佢啦
已經係改左以後都係派GIFT 卷.../

廣野

FFBE : 042767980 - 十二武具+監視者全攻略完畢!!
PSN ID : Iris02320 - DFFNT 努力玩樂中~~
舊 09-27-18, 01:31 AM   #3915
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

主角系覺醒果然唔同啲...能力都強過其他角色...

軍師大人連時停都防埋...真係除了狂戰士可以完全異常無效...

舊 09-27-18, 07:10 AM   #3916
ShinDou

真係以後得gift飛?抽唔到pickup? 要抽pickup要石?

而家reset算,不過等出屈機人又射晒唔中應該就棄得 XD

舊 09-27-18, 10:21 AM   #3917
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
真係以後得gift飛?抽唔到pickup? 要抽pickup要石?

而家reset算,不過等出屈機人又射晒唔中應該就棄得 XD

對上2次生放送盲係講左呢點然後炎上晒啦..

舊 09-27-18, 10:27 AM   #3918
ShinDou

炎上完都唔理即係而家佢淨係留課金人啦,課開根本唔恨果堆飛

舊 09-27-18, 10:57 AM   #3919
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
炎上完都唔理即係而家佢淨係留課金人啦,課開根本唔恨果堆飛

基本上好多人已經棄GAME...

留係度既只係等個故事完就算...

舊 09-27-18, 01:36 PM   #3920
GP03D

故事會完架咩?

呢到好似得返我地3個係到討論。。。

舊 09-28-18, 02:03 AM   #3921
kcwoo
Junior Member

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDKC_HK
差少少無為意 佢mission reset 係中午1200 完...
最終都係打唔切阿修羅 拎個技...
kcwoo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-18, 07:18 AM   #3922
ShinDou

十張gift飛都係全垃圾

舊 09-28-18, 01:59 PM   #3923
佐藤成樹

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagfujimura
重有打既,不過hea打....
reset完左啦?我未噤呀!!!重諗住打埋修羅先reset.....
佐藤成樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-18, 02:04 PM   #3924
ShinDou

應該完左,你睇下仲有冇個制就知

舊 09-28-18, 03:08 PM   #3925
okabe

註冊日期: Aug 2002
重有打下,不過自從出左7星後
已經唔係點想玩
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 19 今天 06:26 PM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 5 06-09-05 01:36 AM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 07:06 PM

手機版 | APP版