Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-19-19, 09:15 AM   #101
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
還有所有星期一至七當然都是邦解決才是痛快復仇劇

除非沒用不然都是用該作品主角解決對手是近期機戰習慣啦

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-19, 09:27 AM   #102
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
我直頭用星期4單挑,其他人唔打,驚有隱藏野

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-19, 09:56 AM   #103
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
d主劇情比返專用角色

但好似法薩蒂娜呢d度度都亂入(兩三萬血撐下場果d)就比帶2倍錢+Tcp打

發覺d parts好多都買唔落手

舊 03-19-19, 12:04 PM   #104
Sar8
The One

頂打到差唔多50先至發覺少左粒SR

上集X最大既好處
就係今期亂入比我入返BGM落去

舊 03-19-19, 12:23 PM   #105
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
玩到2X話
今集啲SR好趕命,成日要兩三turn全滅敵人
最特別都喺打12萬果關(劇情上幾有意思)
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-19, 12:50 PM   #106
ShinDou

Sr難過以前,以前1周基本上成日都會有淨兩3turn拎到sr,今集好多時最尾果turn先拎到,有d就有淨1turn

咁快爆?今集有咩隱藏野?

舊 03-19-19, 02:53 PM   #107
Sar8
The One

世界瓦解同公司破產其實差唔多

舊 03-19-19, 06:30 PM   #108
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
人名叫定邦、對話中又叫過鐵也
仲有高靜文、有時對話又叫莎也加

撲克同盟又叫成洗牌同盟

到底可唔可以搵d有經驗d既唔好搵d完全唔識機戰既做翻譯
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-19, 07:44 PM   #109
ultimawk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2010
PSN  IDmichaelswk
XBox Live Gamertagmichaelswk
引用:
作者: 雷火武 查看文章
人名叫定邦、對話中又叫過鐵也
仲有高靜文、有時對話又叫莎也加

撲克同盟又叫成洗牌同盟

到底可唔可以搵d有經驗d既唔好搵d完全唔識機戰既做翻譯
好明顯係bug冇test過
ultimawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-19, 07:48 PM   #110
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
PS4中文版機戰都已經出到第四隻啦⋯
不如唔好淨係部隊名啦
連人物名/機名都開放比玩家自己Edit啦
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-19, 08:47 PM   #111
Sar8
The One

所以都都係簡台譯

舊 03-19-19, 10:53 PM   #112
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: Sar8 查看文章
果幾部魔法騎士既定位係乜...
其實係想加魔動王先

魔法騎士完全唔似初加入
招少就預咗

出三機只為合體技(大絕唔係用劍咩?)

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-19, 10:57 PM   #113
Sar8
The One

最終感想
打到最終關始終知點解上面有人話係胡鬧

舊 03-19-19, 11:17 PM   #114
鐵之侍

引用:
作者: Tano 查看文章
其實係想加魔動王先

魔法騎士完全唔似初加入
招少就預咗

出三機只為合體技(大絕唔係用劍咩?)
只出一部都可以用合體技啦,不過小海和小風能分別用應援和祝福還是有點用處

Sar8兄你真快,我才剛到34話後的隱藏關而己

看來還是要請一天假加快進度了,怕fgo星期六就開活動都未爆機

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 03-19-19, 11:35 PM   #115
Sar8
The One

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
只出一部都可以用合體技啦,不過小海和小風能分別用應援和祝福還是有點用處

Sar8兄你真快,我才剛到34話後的隱藏關而己

看來還是要請一天假加快進度了,怕fgo星期六就開活動都未爆機
魔法騎士好似出一部唔可以放合體技

不過我鐘意用風同水
D精神輔助一流
預見都係用15sp

舊 03-20-19, 08:21 AM   #116
iu fu pig
塵埃...

感覺今集命中好底,敵方命中好高
打到30話,無改機嘅主力都喺打4-50%
都唔好話無用開果啲
由手機版發出
舊 03-20-19, 08:28 AM   #117
ShinDou

冇改機應該都唔係第1主力啦除非0改 XD

不過好多都有必中,問題唔大,好過太易打,好易悶,近代又每turn補sp,問題唔大既,唔駛留黎打大佬都得

舊 03-20-19, 08:50 AM   #118
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: ShinDou 查看文章
冇改機應該都唔係第1主力啦除非0改 XD

不過好多都有必中,問題唔大,好過太易打,好易悶,近代又每turn補sp,問題唔大既,唔駛留黎打大佬都得

除咗真三一,同槍劍(為咗單挑劇情,唔改唔浪漫),其他都無改
主角機命中天生就底,所以裝配件
牛仔去到30話已經中一下就爆,哈哈

盡量都唔改機啦,淨喺五改其實都夠屈
不過今集SR好多時要用埋敵turn,是旦一隻射唔中(敵人80%都經常閃到)就⋯⋯
由手機版發出
舊 03-20-19, 08:54 AM   #119
ShinDou

唔夠1百%我會集中必中架,而家懶sl,俾人打中唔死當開底力,而家又有得睇shoot down,見到有機會俾人秒先開不屈,今集不屈罩仲work,雖然暫時未駛用到呢招屈,可能2周打0改先要用

舊 03-20-19, 10:15 AM   #120
鐵之侍

基本上普通難度5改+武器7改以上已足夠應附了,我現在很多時都用釘宮,主角,史派克,激勵哥沖前開無雙之後給其他人執手尾

舊 03-20-19, 11:17 AM   #121
Sar8
The One

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
感覺今集命中好底,敵方命中好高
打到30話,無改機嘅主力都喺打4-50%
都唔好話無用開果啲
由手機版發出
所以睇到寶少比個普通兵打會過30睇到眼都突埋

舊 03-20-19, 02:01 PM   #122
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
NS中文版
已更新1.02
DL特典齊晒
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-19, 02:27 PM   #123
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
基本上普通難度5改+武器7改以上已足夠應附了,我現在很多時都用釘宮,主角,史派克,激勵哥沖前開無雙之後給其他人執手尾
釘宮即係樂園追放?佢換完機之後超大力,我之前仲話佢癈添
武器7改我覺得多?5改已經好屈
今集唔夠tap用⋯⋯啲野好似貴咗好多咁
由手機版發出
舊 03-20-19, 02:37 PM   #124
ShinDou

可能係tp拎少左,今次d技已經唔駛晒tp開程式先整到,升果6級grade應該同之前要既tp1樣

其實我覺得最好都係用番pp唔駛煩,而家升得grade黎就學唔到技,1周要升爆6grade分分鐘要30話仲要唔買勁既強化part

舊 03-20-19, 02:52 PM   #125
Fio

註冊日期: Dec 2001
太易買齊就冇動力玩2周目
雖然都好多年只係玩一round就算
另外想問吓其他ns玩家係咪都好易force close?特別係SL後,有冇方法避免呢?
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] スーパーロボット大戦T | PS4 NS | 發售中 mario0606 電視遊戲討論版 1015 04-26-19 01:56 PM
[多機種] Trine 4 [NS,PS4,XB1,PC] 安安 電視遊戲討論版 3 04-11-19 08:25 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 03:55 PM

手機版 | APP版