Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-23-18, 12:18 AM   #26
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
H P 2 0 0

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 12:25 AM   #27
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
封面(?)都可以咁核突
SEARCH過明明其他畫都OK點解呢張咁唔掂

此篇文章於 08-23-18 12:28 AM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 12:36 AM   #28
okabe

註冊日期: Aug 2002
手遊果隻都好過佢...
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 01:19 AM   #29
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
好難頂.....似D低成本同人作品咁....

舊 08-23-18, 01:47 AM   #30
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
見到手痕掘番出嚟睇睇,原來自己冇玩過 I 同II , 原本人設係咪FX之後就換咗?之後都冇買了⋯⋯

話時話新個封面好唔得,叫佢望下 PS SS 嘅封面啦!
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 01:56 AM   #31
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: sugoteam 查看文章
見到手痕掘番出嚟睇睇,原來自己冇玩過 I 同II , 原本人設係咪FX之後就換咗?之後都冇買了⋯⋯

SKIP圖

咁老老實實, 老漆係咩料, 個新畫師又係咩料, 根本無得比啦.

另我都覺新畫似同人多

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 02:19 AM   #32
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
睇埋遊戲畫面, 連個系統都改左唔少, 200HP係乜野事.

呢個已經唔係remake喎, 除左劇本之外, 根本係新game....

舊 08-23-18, 08:39 AM   #33
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章

呢個已經唔係remake喎, 除左劇本之外, 根本係新game....
隔離BIO2都係新game啦
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 09:29 AM   #34
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:

Remake即係重製,等同電影既重拍版。
Remaster即係復刻强化版,等同電影既Star War 456或高清版。兩者好大分別

我從使用 Tapatalk 的 TA-1052 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 09:33 AM   #35
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
變左HP200咁係咪我應該唔再見到50個人圍一個但HP無扣過既事唔會再發生先

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 09:52 AM   #36
swatty

註冊日期: Apr 2006
同級的人設唔係冇, 不過要叫得到先係問題
要靠隻 GAME 本身內容做好 D 補下
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 10:21 AM   #37
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
所以先話re咩鬼make,冇七元比既都可能當三流game勉強食得落。
條魚死咗半年就咪拎黎做刺身啦…

此篇文章於 08-23-18 11:42 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 11:52 AM   #38
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:

x2....以前就係貪佢夠難玩和人設故事吸引...
而加200hp真係咩事...變左火炎紋章喎....????
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 11:53 AM   #39
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
所以先話re咩鬼make,冇七元比既都可能當三流game勉強食得落。
條魚死咗半年就咪拎黎做刺身啦…
我覺得佢學老卡rockman咁...重出1~5集係ns/ps4就好夠...沒必要搞咁多野...
舊 08-23-18, 11:54 AM   #40
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: sugoteam 查看文章
好懷念4~5....希望間廠有日會重出collection係ns/ps4...
舊 08-23-18, 11:57 AM   #41
AKIRA桑
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
我覺得佢學老卡rockman咁...重出1~5集係ns/ps4就好夠...沒必要搞咁多野...
我睇晒d資料,我懷疑佢根本無舊版既code同資料庫,所以先被逼做呢個 山寨版。

AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 11:59 AM   #42
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
我睇晒d資料,我懷疑佢根本無舊版既code同資料庫,所以先被逼做呢個 山寨版。

下...佢收購沒code同資料庫???
咁佢收來做乜...
我見佢官網係咁玩懷舊喎...
舊 08-23-18, 12:03 PM   #43
神人ではない!新人だ

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
其實係,雖然在下覺得第一集的確係好有需要重整成個系統…SS果時玩堅覺得唔對路。

舊 08-23-18, 12:44 PM   #44
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
睇完新人設畫面可以skip得,
最初都係見封面人設吸引先會買嚟玩!
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 01:34 PM   #45
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: AKIRA桑 查看文章

但其實我見佢PSN store有一兩集PS版下載,應唔會無。
而且最多咪學某d廠咁模擬器式移植啫....

Sent from my iPhone using Gaforum

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 01:41 PM   #46
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
當初第一次認識老漆係PC RGB 阿曼尼斯傳說3個封面, 但玩入去又唔係佢人設而係另一個,

98年PS隻who is the next king又係比佢封面吸引咗, 點知又係咁

其實今次重制版可以用返老漆封面, IN GAME唔係, 咁會唔會好返DD呢

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??

此篇文章於 08-23-18 01:45 PM 被 harakuma 編輯。
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 02:12 PM   #47
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
班人去哂韓國一轉?艾爾文變到咁樣

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 02:26 PM   #48
神人ではない!新人だ

引用:
作者: harakuma 查看文章
當初第一次認識老漆係PC RGB 阿曼尼斯傳說3個封面, 但玩入去又唔係佢人設而係另一個,

98年PS隻who is the next king又係比佢封面吸引咗, 點知又係咁

其實今次重制版可以用返老漆封面, IN GAME唔係, 咁會唔會好返DD呢
騙徒手法層出不窮
「仆你個_,伊蘇黎既!」
不過NEXT KING幾好玩

俾在下做就寧願全面RENEW第一集,用舊人設轉配音,加D自家製新人做新支線

不過PSP GROWLANSER好似差唔多CONCEPT下爆死咗
又或者反正都係死,用natural doctrine個系統去玩應該會幾特別

此篇文章於 08-23-18 02:35 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 02:44 PM   #49
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004

戰鬥畫面好有手游feel
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 02:55 PM   #50
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
騙徒手法層出不窮
「仆你個_,伊蘇黎既!」
不過NEXT KING幾好玩

俾在下做就寧願全面RENEW第一集,用舊人設轉配音,加D自家製新人做新支線

不過PSP GROWLANSER好似差唔多CONCEPT下爆死咗
又或者反正都係死,用natural doctrine個系統去玩應該會幾特別
伊蘇其實做得幾好嫁...起碼REMAKE都做到個神髓出來...
但現在呢隻真心不睇好...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] DOOM | Remake | PS4/XB1/NS | 已售 安安 電視遊戲討論版 132 12-13-23 11:16 AM
[多機種] Fear Effect Reinvented︱remake︱PC/NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 3 08-24-22 07:29 PM
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[PS4] 聖劍傳說 2 remake | PS4, PSV, Steam enishi 電視遊戲討論版 18 05-18-18 11:28 PM
[XBLA] 双截龍 II Wander of the Dragons (2.5D remake|韓國開發商|已配信) ahleung 電視遊戲討論版 29 04-10-13 02:21 PM

現在的時間是 05:53 PM

手機版 | APP版