Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16 56 106  ... 最後
Neo Entertainment TREND>日劇討論區
delta 01:11 AM 10-19-11
套南極大陸我覺得係日本人拍比自己人睇,唔係一般娛樂劇種,
始終經歷過311後,拍呢類片黎鼓勵/團結人心無咩問題,
只不過因為搵木村拍,其他人先會走去睇je...

總好過蝗國係度拍埋d飛機片自high啦~
HON HON 01:40 AM 10-19-11
作者: delta:
套南極大陸我覺得係日本人拍比自己人睇,唔係一般娛樂劇種,
始終經歷過311後,拍呢類片黎鼓勵/團結人心無咩問題,
只不過因為搵木村拍,其他人先會走去睇je...

總好過蝗國係度拍埋d飛機片自high啦~
但套劇一開始嗰幾句始終無承認到個問題, 要鼓勵其實唔需要咁做, 從中又誤導國民...
魚伕 01:49 AM 10-19-11
日劇本來就拍比日本人睇....

311後人地都係想拍番d鼓勵國民0既劇姐...有乜問題...?

劇內亦無提過佢地侵華係正確行為....

唔0岩睇可以唔睇....唔駛用洗腦劇黎形容....
delta 01:51 AM 10-19-11
作者: HON HON:
但套劇一開始嗰幾句始終無承認到個問題, 要鼓勵其實唔需要咁做, 從中又誤導國民...
戰敗個段?唔明''無承認到個問題''
ben_fung924 01:58 AM 10-19-11
菜菜子果套幾好睇x2

睇返新聞,首集收視好高~冷門推介
神秘過客 02:34 AM 10-19-11
咁你又有 D 多餘, 邊有國家會拍條片出黎講自己衰野架?
HON HON 10:44 AM 10-19-11
作者: 神秘過客:
咁你又有 D 多餘, 邊有國家會拍條片出黎講自己衰野架?
無話要講自己衰野同有幾衰, 係要認啫, 你唔好搞錯.

作者: ben_fung924:
菜菜子果套幾好睇x2

睇返新聞,首集收視好高~冷門推介
其實第1集個感覺似天海佑希做老師嗰套, 我諗做到落應該都有d類同.
唔好記住我 11:11 AM 10-19-11
菜菜子果套仲未有時間追:><:
delta 11:56 AM 10-19-11
睇完謎解きはディナーのあとで 第一話,好正~
暫時今季最鍾意呢套,做到原著個感覺~
除左執事個選角外都無咩問題,追得過~
雪舟等楊 01:40 PM 10-19-11
南極大陸套原著北村泰一 「南極越冬隊太郎次郎的真實」
甚或高倉健83年套電影「南極物語」

重點都係個批樺太犬度

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%8D%...89%A9%E8%AF%AD
神秘過客 04:32 PM 10-19-11
無話要講自己衰野同有幾衰, 係要認啫, 你唔好搞錯.
你咪玩啦, 認左咪即係等同話自己做過衰野...
同等你叫強國承認六四事件之嘛, 門都沒有啊
Metal Gear NT 11:16 AM 10-20-11
作者: maik15:
黠解無人講來緊香里奈同優子來緊果套月9既-。-
我認我完全係因為優子先睇
不過第一集又ok喎

優子好可愛
irismong 01:39 PM 10-20-11
睇完謎解きはディナーのあとで 第一話,好正~
暫時今季最鍾意呢套,做到原著個感覺~
除左執事個選角外都無咩問題,追得過~
櫻井有咩問題?
佢做戲ok丫
delta 01:48 PM 10-20-11
作者: irismong:
櫻井有咩問題?
佢做戲ok丫
但佢外型真係無書入面執事個feel,
而且亦都做唔到個種高傲毒舌既感覺,
而且因為佢既關係而要特登加佢個角色既戲份,破壞哂套劇,
如果唔係睇個本小說覺得正,同埋有北川同椎名既話真係唔會睇...
irismong 01:53 PM 10-20-11
如果唔係睇個本小說覺得正,同埋有北川同椎名既話真係唔會睇...
好彩我無睇原著姐
川上双葉 10:32 AM 10-21-11
http://www.ntv.co.jp/ranma/

ZombieTerry 10:44 AM 10-21-11
執事嘛... 始終都是柴田理人的水嵨ヒロ好!!

北川同椎名!!! 同好~~~
delta 11:10 AM 10-21-11
短髮look既結衣都係咁靚~
作者: ZombieTerry:
執事嘛... 始終都是柴田理人的水嵨ヒロ好!!

北川同椎名!!! 同好~~~
柴田理人+天道縂司的水嵨ヒロ完全就係小說入面既毒舌執事,
可惜比舊公司封殺,想睇佢既新日劇都難...
irismong 11:21 AM 10-21-11
亂馬個造型都幾似丫
有咩問題 @@
delta 11:45 AM 10-21-11
亂馬個造型都幾似丫
有咩問題 @@
好多人都好似先知咁,套野都未做,
睇個一,兩幅劇照就話唔好睇,不知所謂ga la...
雪舟等楊 05:16 PM 10-22-11
深夜食堂2原來開播左
http://www.meshiya.tv/

第一季口碑好好的深夜治癒系故事
ayato 01:41 AM 10-23-11
11人もいる!意外的好睇
白薔薇騎士 10:34 AM 10-23-11
好彩我無睇原著姐
我有睇小說,我覺tv版正d
delta 11:10 AM 10-23-11
我覺得tv版為左要加戲份比個jr友而搞到個角色好似跟蹤狂咁,
亦無左小說個種只係聽宝生描述案情就可以輕鬆破案既感覺~
鷹柳 11:25 AM 10-23-11
今季暫睇左 無法戀愛的人
本來支持優子, 但...香里奈真係好屈機, 唔做靚女角色一樣掂 真係好完美. 吉高就暫時一般 優子拍埋佢地度就變左妹妹仔.

套野如果吉高同優子既角色調轉會唔會仲好睇?
仲有間屋不就是 LAST FRIEND那間嗎?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16 56 106  ... 最後

返回主題版面