Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-08-11, 05:38 PM   #101
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
結名真係換左衫,更大殺傷力!
菜子有改變真好,但我理解不到佢最後看畫個幕是什麼意思!
民子個番話,真係對自己講比較多,而緒花同結名都有一番感受!
菜子個班應該係變左得2個人搞?
看預告的畫面,看來蛋包飯是民子童年的回憶?
民子還是不能跟徹進一步,真是太可惜orz

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-11, 06:33 PM   #102
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
民子啊民子, 那番話對著鏡子說吧...
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-11, 06:35 PM   #103
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
今話的民子
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-11, 07:24 PM   #104
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

睇黎民子之前儲落的株, 今回後又插返水少少

不過我覺得另外條女死嘈住要整蛋包飯好煩就是啦, 真係想醒佢兩巴 /

舊 08-08-11, 07:39 PM   #105
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
睇黎民子之前儲落的株, 今回後又插返水少少

不過我覺得另外條女死嘈住要整蛋包飯好煩就是啦, 真係想醒佢兩巴 /
我都覺,雖然民子返話應該對自己講,但條女自己的私人事關公事(?)乜事,真係要煮俾人唔識自己私底下煮的嗎?

舊 08-08-11, 07:44 PM   #106
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

咪就係囉, 我都唔知佢喊乜, 家陣單戀大哂架咩?! a

舊 08-08-11, 07:47 PM   #107
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
「花咲くいろは」湯おけ

価格:1000円(税込)

温泉といえば風呂桶!? 
「花咲くいろは」の緒花・民子・菜子のSDキャラがプ リントされた風呂桶が登場です。
丈夫なPP樹脂製ですので、お風呂で使うのは もちろん、使い方はあなた次第!

● サイズ:底径:195mm 間口径:250mm 高さ:90mm 素材:PP樹脂
出D 咁o既野真係有人會買? 成千yen 買個爛鬼盆

舊 08-08-11, 07:49 PM   #108
冬雨
Game Master
closing

引用:
作者: 神秘過客 查看文章
咪就係囉, 我都唔知佢喊乜, 家陣單戀大哂架咩?! a
佢喜歡個男仔,上次旅行同人民子告白失敗,難道就此報復?
佢喜歡個男仔喜歡食蛋包飯係佢地的事,拖晒大家落水orz
加上一開會開會民子之前寫定出來的野都被人ban左(係本身不容許嘛)

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-11, 07:54 PM   #109
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
學園祭的情節我最喜歡了

雖然民子說的話不是錯,但是未免有點予盾吧?妳不是某人會來所以才積極參與嗎?雖然吵的女仔都有問題就是了

想不到久違的孝兄會這樣出場……不過也好﹐證明緒花心中還是有他的(緒花記著啊,妳不是姓四十万、而是松前啊)

此篇文章於 08-08-11 07:56 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-11, 08:08 PM   #110

Insane Gamer
F6F8 F73C

註冊日期: Mar 2003
民子自婊
佢自己講完都覺得自己講得過份左
相信佢會發現果番話其實都係講緊自己
(這套裡面每個女角都是好孩子)

私の右手には

twitter Plurk 
上面幾個隨便follow
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-11, 08:27 PM   #111
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

雖然民子講野刻薄左少少...
但我覺得係條女無理取鬧在先, 根本唔抵可憐 \/

舊 08-08-11, 08:35 PM   #112
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
我始終覺得文化祭哩類活動都係開開心心去搞去玩先係主要,將佢當成工作的話就有點兒那個了
而且民子出發點都係因為徹哥會嚟先投入落去

對面個妹妹又係嘅,想整蛋包飯嘅話唔一定要SET落餐牌到呱?
自己整個愛心蛋包飯然後俾佢咪得囉…
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-11, 10:00 PM   #113
hahahaaaa
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
終於講民子線啦,佢咁執著做廚,應該同佢爸爸有關,希望文化祭可以幫下佢解開心結啦

好期待豆爺個仔會對個故事有咩影,係呢個時間點走出黎應該有D野
(不過以豆爺既年紀推測,佢個仔應該都唔細)
hahahaaaa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-11, 10:01 PM   #114
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 如月刃 查看文章
對面個妹妹又係嘅,想整蛋包飯嘅話唔一定要SET落餐牌到呱?
自己整個愛心蛋包飯然後俾佢咪得囉…
咁又唔係ge...俾其他人見到可能會話點解得條友有蛋包飯食;又要特登俾個位佢整;而且多數唔收錢ga la(雖然1個半個唔係乜野大問題),而且一人多個時黎重要俾個位你整飯溝仔. . .
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-11, 10:09 PM   #115
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
咁又唔係ge...俾其他人見到可能會話點解得條友有蛋包飯食;又要特登俾個位佢整;而且多數唔收錢ga la(雖然1個半個唔係乜野大問題),而且一人多個時黎重要俾個位你整飯溝仔. . .
而家都係想開公數俾佢溝仔……咁咪一樣有問題……

舊 08-08-11, 10:10 PM   #116
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 尼路 查看文章
而家都係想開公數俾佢溝仔……咁咪一樣有問題……
呢套野女方做主動係唔會成功的
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-11, 10:20 PM   #117
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
蛋包飯可以晌家政室整

至於俾其他客人見到都唔怕,咁樣反而可以話明俾佢聽個飯係為佢而整
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-11, 10:25 PM   #118
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
咁個蛋包飯又唔係民子整, 我深信班男o既唔會起哄囉

再講, 條女咁想整可以私下整俾個男食, 唔使一定係文化祭班活動整囉...
好似人地奉旨要幫你手表白咁款, 咁屎麻煩抵佢無運行啦

舊 08-08-11, 10:56 PM   #119
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

註冊日期: Apr 2002
第19話

緒花個夢...攪到孝一咁樣...
民子個番話某程度係同自己講

森原里美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-11, 11:16 PM   #120
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
結名著左件衫好強既破壞力
係咁叫人讚佢

蛋包飯條女好叉煩
但民子果番說話佢自己應該都理解到

孝一不出場確定(??)
所以做爛左佢

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-11, 11:33 PM   #121
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
民子話人既野自己咪又係做緊

舊 08-08-11, 11:42 PM   #122
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
孝著埋女裝...
睇黎緒花都只當佢係姊妹
(男女成份完全冇~~)

雖然民子都係因徹哥到先積極
不過果番話係有d過左火, 都係大家一齊煮
唔使咩都攬上身架.....
條女又有病, 想用蛋包飯告白
仲講到好似自己係受害人咁
抵你比民子鬧!!!
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-11, 12:31 AM   #123
Terri
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
個人覺得因為想滿足願望而增加積極是好事, 不過為想滿足願望而要身邊事物
遷就你便錯了, 而且這蛋包飯女孩錯到出面呢

民子句 "講緊菜譜點解變左講邊個喜歡邊個" 是好應棍的 (如果蛋包飯唔係佢咩心結的話
Terri 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-11, 02:23 AM   #124
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
孝哥響緒花面前真係各種悲劇..

民子出任組長既動機的確因為徹
但至少佢做組長時都係為文化祭盡心盡力,不帶任何私情

相比2A班,菜子果班感覺真係好唏噓,難怪菜子當初唔多開心

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-11, 03:20 AM   #125
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
民子你有口話人無口話自己 m9
孝出場真係笑左

民子既殺必死會唔會重手左少少... 正面影埋去用毛巾同頭髮遮住
整到我推介呢套俾一般人睇果陣會有d唔好意思
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「魔法少女まどか★マギカ」総合THREAD丨虚淵玄:「今、必死にシャフトと一緒に続きを考えている最中。」 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1142 12-14-21 09:57 AM
[動畫] 劇場版「あの日見た花の名前を僕たちはまだ知らない。」BD & DVD 発売中 supermanlady 日本動漫畫討論版 943 03-28-21 05:34 PM
虎穴 GOUF HOME ! KIM 收藏品討論版 508 09-07-15 10:26 PM
請問邊度買到windows home server? 埃及使者 手機資訊/電腦軟硬討論 15 02-17-12 12:13 AM
XP Home 要 login? t-cup 手機資訊/電腦軟硬討論 3 10-01-03 10:38 PM

現在的時間是 01:49 AM

手機版 | APP版