Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 07-03-06, 09:07 PM   #1
雪舟等楊
God of Gamer
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
[TVB]女王的教室,7月23晚10點(次回: 真矢有咩病???)

無記咩事,入得咁新0既
天海祐希

http://www.ntv.co.jp/jyoou/

STAFF

編 劇:遊川和彦(遊川和彥)
配 樂:池 頼広(池 賴廣)
製作人:大平太,仲野尚之
導 演:大塚恭司,岩本仁志,渡部智明
其 它:

演 員

阿久津真矢/天海 祐希 
神田章子(37)/羽田 美智子 
天童しおり(25)/原沙知絵(原沙知繪) 
神田武(39)/尾美としのり 
神田優(15)/夏帆 
神田和美(12)/志田 未来(志田 未來) 
真鍋由介/松川 尚瑠輝 
進藤ひかる/福田 麻由子 
上野教頭(45)/半海 一晃 
近藤校長(55)/泉谷 しげる(泉谷 茂) 
並木平三郎(44)/内藤 剛志(內藤 剛志)

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」

此篇文章於 08-27-06 10:58 PM 被 W!LL 編輯。
雪舟等楊 目前離線  
舊 07-03-06, 09:09 PM   #2
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
支持~~
睇到班小學生唔敢返學~~
最想知個老師唱K配音版會變左咩歌~~

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 07-03-06, 09:14 PM   #3
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
頭幾集出街都唔知會唔會比d家長插

去返舊topic吹好d?

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=120355&page=15

舊 07-03-06, 09:16 PM   #4
StevenLeong

註冊日期: Jan 2002
夏帆
StevenLeong 目前離線  
舊 07-03-06, 09:16 PM   #5
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

我覺得好似電車男咁分開討論都唔錯
樓主最好post番d人物cast表或官方網頁出來丫~~
好想知女王會搵邊個配~~

大乱闘X
W!LL 目前離線  
舊 07-03-06, 09:58 PM   #6
土星人
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
前排睇完, 呢套真係唔錯
班細路暑假睇完, 9月唔敢返學
土星人 目前離線  
舊 07-03-06, 10:04 PM   #7
Francisau100
Game Master
大名

註冊日期: Apr 2005
都係啱啱見到預告, 無記呢排追得好貼~~~~

MU GO GO GO!!

學習攝影! A99+2470+50.4+85.4+70300
Francisau100 目前離線  
舊 07-04-06, 10:21 AM   #8
真仔

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
第2集d衛道之仕同d c9就會出黎嘈架啦

tvb播龍櫻會好好多

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594
真仔 目前離線  
舊 07-04-06, 07:59 PM   #9
垣野
Crazy Gamer
唯美主義

註冊日期: Jun 2002
有天海祐希呀.

ヒカル
垣野 目前離線  
舊 07-04-06, 10:50 PM   #10
道理哥
Senior Gamer
喧嘩上等

註冊日期: Jun 2006
XBox Live GamertagAr HEI 426
有無大大介意話俾我聽套野講咩嗎~!?

舊 07-04-06, 11:16 PM   #11
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 道理哥
極恐佈的日劇,睇左訓唔著

http://www.youtube.com/watch?v=-NK4W5qDCc0

此篇文章於 07-04-06 11:18 PM 被 koala 編輯。
koala 目前離線  
舊 07-05-06, 08:28 PM   #12
Z13
Insane Gamer

引用:
作者: 道理哥
1) 創世紀的劇情發生在小學裏。

2) 主角小妹妹慘遭奸人所害,從課室窗門爆玻璃飛出走廊。

此篇文章於 07-05-06 08:39 PM 被 Z13 編輯。
Z13 目前離線  
舊 07-05-06, 02:20 AM   #13
sigma
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
起香港哩個咁墨守成規既社會播
後果可想而知啦
睇過我可能都會再睇多次
不過最好唔會播播下cut啦...

網上女性權益守護神
sigma 目前離線  
舊 07-05-06, 08:55 PM   #14
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

最怕係班教育界或家長睇左頭兩集就出黎發表偉論
其實最應該睇呢套劇既係佢地, 無記一定要播埋前篇...

大乱闘X
W!LL 目前離線  
舊 07-05-06, 09:32 PM   #15
DK64
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 小恐

其實果班教育界&家長睇左後有咩野偉論發表、
可以參考一下日本BPO、在播放時收個咩野投訴
http://www.bpo.gr.jp/youth/shichosha...ha_0507_2.html
http://www.bpo.gr.jp/youth/shichosha...ha_0508_2.html
按 「Ctrl + F」 search「ドラマ」就睇到

香港個廣管局係政府機構、規舉多多有權有勢可罰人。
香港個法律比較偏重在唔想睇咩咩果邊人&無科學根據的壞影響論

日本個BPO係非政府機構、
只係業界的自主機構、較重視真正觀衆
DK64 目前離線  
舊 07-06-06, 05:06 AM   #16
sigma
BAN!!BAN!!

引用:
無記播SP最多隔耐一耐再是但搵朝播埋佢...
一係就直頭播都唔播

引用:
作者: KUSANAGI 草薙
福田麻由子
嚮白夜行既演出,絕讚

唔知呢套佢既戲份多唔多呢
主角之一喎
我都係睇女王至留意到佢

網上女性權益守護神
sigma 目前離線  
舊 07-06-06, 12:23 AM   #17
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
福田麻由子
嚮白夜行既演出,絕讚

唔知呢套佢既戲份多唔多呢
草薙さん 目前離線  
舊 07-06-06, 03:54 PM   #18
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
呢套要睇下~~

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線  
舊 07-06-06, 10:18 PM   #19
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
無記係今朝出左宣傳片...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線  
舊 07-06-06, 10:38 PM   #20
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: Busconcamp
無記係今朝出左宣傳片...
大約幾點...?
坐左成晚都唔見

大乱闘X
W!LL 目前離線  
舊 07-06-06, 10:42 PM   #21
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
大約幾點...?
坐左成晚都唔見
近11:00AM...做完"多啦A夢時光機"播左1次...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線  
舊 07-08-06, 01:55 AM   #22
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
廣告時間:

事丫娃些 目前離線  
舊 07-08-06, 01:59 AM   #23
sigma
BAN!!BAN!!

唔知主角妹妹既TT會俾TVB點配呢

網上女性權益守護神
sigma 目前離線  
舊 07-18-06, 04:33 PM   #24
Abale~姬絲汀小美
◆Whip Moderator◆
經一事...長一智

註冊日期: Jan 2002
我覺得是無線特地買這片回來,
實際上現在的小孩太過受父母寵愛,不知世途險惡,
將來出到社會就受不住打擊的人就一定要看。

還記得tvb攻劇策略介紹後那個旁述更強調全港的師生家長一定要看此劇,
好像無線早有心理準備會被投訴

Click---> 大陸創意毒食物------[版主按]:中國大陸各省地區各項有問題食物新聞。<---
Click--->[電玩產業]全球轟動Capcom 2007年10月10日: << 1010魔物獵人空投支票 >>事件

此篇文章於 07-18-06 04:38 PM 被 Abale~姬絲汀小美 編輯。
Abale~姬絲汀小美 目前離線  
舊 07-18-06, 05:02 PM   #25
惡多巴斯
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: Abale~姬絲汀小美
我覺得是無線特地買這片回來,
實際上現在的小孩太過受父母寵愛,不知世途險惡,
將來出到社會就受不住打擊的人就一定要看。

還記得tvb攻劇策略介紹後那個旁述更強調全港的師生家長一定要看此劇,
好像無線早有心理準備會被投訴
無記有無咁偉大呀?
惡多巴斯 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:14 PM

手機版 | APP版