Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-27-15, 07:58 AM   #576
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 2009 查看文章
呢個要刷咩
你覺得我差咩杯

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 09:14 AM   #577
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: pet3 查看文章
傑斯獸的第2招是直到再下一次輪到自己
原來只要頂到5刀就可以 之後仲煩緊點樣可以KEEP住咁多MP
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 09:24 AM   #578
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
V龍獸果然是幻之古代種
s/l成個鐘都出不到
可能要部機有BUG先出到XD

紅連真係冇鬼用......應該係5次出場最冇鬼用GE 1次(松田啟人/13皇家/大門大傳/松田啟人/E次)....不是啟人係差D

戶松V龍好有趣.....搞到我想玩返戶松版....但冇3DS
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 09:52 AM   #579
pet3
The One

引用:
作者: ouki 查看文章
可能要部機有BUG先出到XD

紅連真係冇鬼用......應該係5次出場最冇鬼用GE 1次(松田啟人/13皇家/大門大傳/松田啟人/E次)....不是啟人係差D

戶松V龍好有趣.....搞到我想玩返戶松版....但冇3DS
紅蓮出場就直接88

廢到呢...

500章中
有3隻獸的章要做綠色任務(黑古,機械青暴龍,V龍獸(成熟期)

我5島一起洗在最後幾秒save
s/l 新綠色任務

之後就
其他2隻一早已完成

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 03-27-15, 09:56 AM   #580
fortel
Game Master

引用:
紅蓮出場就直接88

廢到呢...

500章中
有3隻獸的章要做綠色任務(黑古,機械青暴龍,V龍獸(成熟期)

我5島一起洗在最後幾秒save
s/l 新綠色任務

之後就
其他2隻一早已完成
都唔知有心定點,D大路人氣高果D皇家騎士全部都無咩用

隻黑奧米加拎完D技我打算退返去黑暴龍算
舊 03-27-15, 10:07 AM   #581
pet3
The One

引用:
作者: fortel 查看文章
都唔知有心定點,D大路人氣高果D皇家騎士全部都無咩用

隻黑奧米加拎完D技我打算退返去黑暴龍算
現在差喂食100次(現在0次)
友情30隻 (已經有25隻)
500章就白金

只要連續喂友情肉頭2杯就直接入手

未做的原因是因為我還在抽500章

一部卡機我要抽成90萬先抽得完30張.....(頭29張 10萬之內抽完)
但有好多部

怕喂用無錢抽

我現在只是得番950萬

入手了\0.0/

FGO 目標預算

此篇文章於 03-27-15 01:01 PM 被 pet3 編輯。
舊 03-27-15, 05:36 PM   #582
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
Question

引用:
現在差喂食100次(現在0次)
友情30隻 (已經有25隻)
500章就白金

只要連續喂友情肉頭2杯就直接入手

未做的原因是因為我還在抽500章

一部卡機我要抽成90萬先抽得完30張.....(頭29張 10萬之內抽完)
但有好多部

怕喂用無錢抽

我現在只是得番950萬

入手了\0.0/
啲睇個章樣?

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 05:41 PM   #583
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
打 METAL (除左BOSS限定)

唔係 死LOOP 隻怪就有啦咩
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 07:27 PM   #584
pet3
The One

引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
打 METAL (除左BOSS限定)

唔係 死LOOP 隻怪就有啦咩
有部分是不會掉出的,一定要抽/做綠色任務

V龍是只可做綠色任務(官方攻略說)

之後就是要在200隻獸中S/L屈出V龍....

FGO 目標預算

此篇文章於 03-27-15 07:33 PM 被 pet3 編輯。
舊 03-27-15, 10:42 PM   #585
捲毛老爺

想問下點轉換形態
定ベルフェモンSM 同 另一形態 係分開當兩隻? 因為7大魔王
舊 03-27-15, 10:50 PM   #586
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
想問下點轉換形態
定ベルフェモンSM 同 另一形態 係分開當兩隻? 因為7大魔王
進化咁轉. 圖鑑當兩隻, 唔同編號.

舊 03-27-15, 11:51 PM   #587
捲毛老爺

引用:
作者: carychow 查看文章
進化咁轉. 圖鑑當兩隻, 唔同編號.
原來係咁 冇睇清楚
舊 03-28-15, 10:56 AM   #588
pet3
The One

玩得好慢
成3星期了終於白金到

接著的血源+機戰
又係有排先白到的遊戲

---------------------
港服人注意
要白金必需
V男道具一定要入手(7大魔王章)
支線-惡魔復活之前一定要save

7大魔王章 入手方法
1.dlc關 殺七隻
2.v男比

港服只能用2

南瓜獸只會出現在3個地方
1.支線:惡魔復活(只出現一次,有人說這裡出到)
2.dlc的網絡空間
3.綠色任務(我無見過,但聽說可能有)
4.其中一次遊戲機

所以全套9粒大容量USB去打
不出就讀save

錯過了就完蛋了\0.0/

FGO 目標預算

此篇文章於 03-30-15 12:15 AM 被 pet3 編輯。
舊 03-28-15, 09:30 PM   #589
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
白金404。。。。仲以為要爆表關先有偉大系列打。。。。同埋又比想像中易打。。。有冇任要爆機後先出?E家連DLC任都出了
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-15, 10:45 PM   #590
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
引用:
白金404。。。。仲以為要爆表關先有偉大系列打。。。。同埋又比想像中易打。。。有冇任要爆機後先出?E家連DLC任都出了
我只出左4個魔王DLC,仲有3個未出,明明已經DL左但唔知點解出唔到.....
要清埋先可以進埋尾3隻

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-15, 11:35 AM   #591
pet3
The One

引用:
你不是港服的話
點都白金到啦

港服就真的要做足我上邊說的了

FGO 目標預算
舊 03-29-15, 12:49 PM   #592
fortel
Game Master

岩岩隻光明獸真係迫我無限爆水大法

我估唔到佢真係3個型態KEEP住打

好在最後果隻唔洗打自己會死
舊 03-29-15, 01:15 PM   #593
pet3
The One

引用:
岩岩隻光明獸真係迫我無限爆水大法

我估唔到佢真係3個型態KEEP住打

好在最後果隻唔洗打自己會死
最後果隻其實你3人都識防死盾和和HP全回復(可用道具代替)
你是可以0死看著他自殺

FGO 目標預算
舊 03-29-15, 01:17 PM   #594
fortel
Game Master

引用:
最後果隻其實你3人都識防死盾和和HP全回復(可用道具代替)
你是可以0死看著他自殺
佢第3型態好易打,係第2型態難打

大姐隻熊仔獸乜料
舊 03-29-15, 06:39 PM   #595
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
我唔係全部劇情都睇得明...
但呢次的露琪亞真係好有趣wwww工口身體+笨蛋性格好正ww
奧米加獸係佢面前都冇哂帥氣的一面wwww
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-15, 07:10 PM   #596
fortel
Game Master

引用:
作者: 001015 查看文章
我唔係全部劇情都睇得明...
但呢次的露琪亞真係好有趣wwww工口身體+笨蛋性格好正ww
奧米加獸係佢面前都冇哂帥氣的一面wwww
成個劇情最有印象係係四ノ宮果下攻擊 好可愛
舊 03-29-15, 07:16 PM   #597
捲毛老爺

引用:
成個劇情最有印象係係四ノ宮果下攻擊 好可愛
第一眼以為係 GUMI
舊 03-29-15, 07:44 PM   #598
fortel
Game Master

打完偉大挑戰同七魔王仲有無D咩裡關打
舊 03-29-15, 07:51 PM   #599
捲毛老爺

引用:
打完偉大挑戰同七魔王仲有無D咩裡關打
傳說 GYM?
舊 03-29-15, 08:40 PM   #600
fortel
Game Master

引用:
傳說 GYM?
咩黎,求detail

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SELL]Digimon Story 數碼暴龍 Cyber Sleuth 2009 買賣專區 0 05-28-15 07:10 PM
[NDS] digimon story red blue 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 15 03-07-11 03:46 PM
[NDS] Digimon Story DS Sunburst / Moonlight [日版已售] neo2046 手提遊戲機討論版 69 03-29-07 06:03 PM
[NDS]Digimon Story [已售] jojo007 手提遊戲機討論版 74 06-21-06 11:02 PM

現在的時間是 12:50 AM

手機版 | APP版