Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-30-17, 09:50 AM   #251
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
以日本人既職場文化剩係隻黑肉可以咁樣拖走個上司已經係超級系啦

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-17, 10:14 AM   #252
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
海子扮cutie把聲直頭係聲學迷彩
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-17, 12:32 PM   #253
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
「NEW GAME!!」ドラマCDが連続リリース決定!
各巻に「NEW GAME!!」の面白さをぎゅ~っと詰め込んだオリジナルストーリーを複数本収録予定です!
引用:

http://newgame-anime.com/product/#vol1
引用:
NEW GAME!! Rank.1 Blu-ray / DVD

発売日:2017年9月27日
収録話:第1話 第2話
収録分数:本編約50分+特典映像
Blu-ray:品番:ZMXZ-11401 本体価格:7,000円(本体)+税

仕様:1層ディスク 画面サイズ:16:9(1080p High-Definition) 音声:リニアPCM
DVD 品番:ZMBZ-11411 本体価格:6,000円(本体)+税
仕様:片面1層 画面サイズ:16:9(スクイーズ) 音声:リニアPCM
発売・販売元:株式会社KADOKAWA

初回生産特典
①原作・得能正太郎描き下ろし全巻収納BOX
②原作・得能正太郎両面描き下ろしアウターケース
③キャラクターデザイン・菊池愛全面描き下ろしデジパック
④キャラクターソングCD Rank.1 涼風青葉(CV:高田憂希)
⑤アイキャッチカード
⑥リーフレット
⑦イベントチケット優先販売申込券(第1次抽選)
 日 程 :2018年1月21日(日)
 会 場 :オリンパスホール八王子(東京都八王子市)

毎回特典
①オーディオコメンタリー
②ノンクレジットOP
③原作・得能正太郎書き下ろしWEB予告

原作・得能正太郎
描き下ろし全巻収納BOX
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-17, 10:45 PM   #254
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
紅葉手上果個係排球

舊 08-31-17, 12:54 AM   #255
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
明明係足球

日富美藐視的眼神啊
莫非前輩有隱性S的一面?請務必這樣看著我

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-17, 02:36 PM   #256
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
唔知點解,

唔係太喜歡個紅葉, 聲又唔好聽, 性格又怪怪地, 唔知加佢入嚟做乜?

成日敵手敵手咁既思維

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-17, 10:18 PM   #257
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: harakuma 查看文章
唔知點解,

唔係太喜歡個紅葉, 聲又唔好聽, 性格又怪怪地, 唔知加佢入嚟做乜?

成日敵手敵手咁既思維

紅葉似<瑪莉亞的凝望>入面個電鑽頭,
最後都會被收服吧

舊 09-05-17, 01:13 AM   #258
The One
あかん

TVアニメ「NEW GAME!!」第9話「シャツくらい着なよ!」WEB予告@nganime #ニューゲーム
引用:
舊 09-05-17, 06:13 PM   #259
The One
あかん

【「NEW GAME!!」オンリーショップ&ミュージアム開催決定!】
クマ姿になった青葉達のアクリルスタンド付きキーチェーンや、
あの「もずく」がぬいぐるみストラップに!その他も限定グッズをたくさんご用意してますよ~
http://newgame-anime.com/news/
引用:

舊 09-06-17, 04:37 PM   #260
harakuma
Game Master

引用:
作者: Gallardo 查看文章
紅葉似<瑪莉亞的凝望>入面個電鑽頭,
最後都會被收服吧
正如之前講, 呢兩個新人個現實度太高, 反轉豬肚就系屎, 同舊班人好唔夾. 無咗一季既輕鬆感.

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 09-06-17, 05:07 PM   #261
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
會咩

現實職場入面d八婆無咁既外在條件都g8過依兩件野幾十倍架喎

應該將依兩件野set埋做40-50歲仲未嫁得出既先叫真實系入門

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-17, 07:17 PM   #262
harakuma
Game Master

引用:
作者: 細路翔 查看文章
會咩

現實職場入面d八婆無咁既外在條件都g8過依兩件野幾十倍架喎

應該將依兩件野set埋做40-50歲仲未嫁得出既先叫真實系入門
咁始終都係卡通, 未真實到咁.

另外, 有冇人留意到, 一開始個女人質同上季個冒失護士好似.

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 09-06-17, 08:52 PM   #263
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
紅葉波波

原來係殘念波波美少女,返工著睡衣仲要係入面唔帶bra。

(大量高質電車痴漢薄本就咁樣應運而生。

結音同初,你哋兩個快啲結婚啦!

連眼鏡都要出情侶裝

初以前長髮孖辮好正 剪短咗太可惜。

個程式新女咁快就將大家對佢嘅好感度一下跌落負數。

話寧寧靠關係先搵到工,喂,你家下做緊intern咪又一樣學習喺業界建立關係方便第日大學畢業搵工啫,講嘢洗唔洗咁絕啊?

寧寧假假地叫做有幾個月兼職經驗加一套簡單遊戲做portfolio人哋先請佢,佢呢啲「關係」係靠佢自己努力爭取返嚟架。又唔係話阿波根一下子俾佢高薪厚職過你,你嘈乜?

明明治愈系日常向,但感覺作者嫌唔夠犯眾憎角色所以先加佢入去先夠「現實」。

此篇文章於 09-06-17 08:54 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-17, 08:53 PM   #264
Game Master

引用:
作者: harakuma 查看文章
一開始個女人質同上季個冒失護士好似.
佢同時都係大結局入面個位女警。你當佢好似Marvel電影入面嘅Stan Lee咁樣就得。

舊 09-06-17, 10:03 PM   #265
harakuma
Game Master

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
佢同時都係大結局入面個位女警。你當佢好似Marvel電影入面嘅Stan Lee咁樣就得。
係喎, 睇返真係同一人(睇聲優名都係同一人),

仲要佢仲出現過一次, 就係cameraman.

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 09-07-17, 12:22 AM   #266
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章

個程式新女咁快就將大家對佢嘅好感度一下跌落負數。

話寧寧靠關係先搵到工,喂,你家下做緊intern咪又一樣學習喺業界建立關係方便第日大學畢業搵工啫,講嘢洗唔洗咁絕啊?

寧寧假假地叫做有幾個月兼職經驗加一套簡單遊戲做portfolio人哋先請佢,佢呢啲「關係」係靠佢自己努力爭取返嚟架。又唔係話阿波根一下子俾佢高薪厚職過你,你嘈乜?

明明治愈系日常向,但感覺作者嫌唔夠犯眾憎角色所以先加佢入去先夠「現實」。
我反而覺得佢嬲得無錯,因為寧寧講果時表達得真係好差,講到整GAME好簡單,而人地係讀左好幾年有關課程之餘,仲要係夢想。

對比︰
寧寧︰無夢想,做左幾月PT就好自大,覺得自己整到GAME就係天才,因為甘就話不如入行。

我果下聽到寧寧心問對方嬲咩,反而想打寧寧幾把。
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 09:14 AM   #267
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Lamsze 查看文章
我反而覺得佢嬲得無錯,因為寧寧講果時表達得真係好差,講到整GAME好簡單,而人地係讀左好幾年有關課程之餘,仲要係夢想。

對比︰
寧寧︰無夢想,做左幾月PT就好自大,覺得自己整到GAME就係天才,因為甘就話不如入行。

同感
一個有夢想,目標清晰嘅努力家
一個被高層「照顧」過而入公司
係人聽到寧寧咁講都要串番兩咀

不過寧寧都有個人之處,之前除蟲嗰陣都俾海子讚過
海子應該都係睇中佢哩點,只不過哩舊原石唔知要磨幾耐先見得人咁解
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 11:01 AM   #268
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: 野良猫 查看文章
同感

不過寧寧都有個人之處,之前除蟲嗰陣都俾海子讚過
海子應該都係睇中佢哩點,只不過哩舊原石唔知要磨幾耐先見得人咁解
寧寧其實真係天才…
好多寫過程式既觀眾都話一個從未接觸過programming既新手唔靠任何工具軟件,
只係刨幾本書同搵人指點寫半年就整到隻有d內容既遊戲正常嚟講係好誇張
不過呢樣好明顯係作者特登比佢入公司既安排

係衰就衰在寧寧性格差,輕浮得嚟又自我中心
呢方面真係有排改
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 12:47 PM   #269
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
momo應該係好容易被呃去援交果種

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 10:42 PM   #270
Game Master

引用:
作者: Lamsze 查看文章

對比︰

有夢想固然好事,但無夢想慢慢摸索去尋找自己夢想唔係死罪吓嘛?雖然寧寧嘅輕浮係自己攞嚟,佢比人鬧係抵死嘅,但都唔使搞到反晒面吓嘛?

引用:
作者: 野良猫 查看文章
同感
吐槽寧寧本身係冇嘢,但寧寧自己算係有自覺知自己講嘢衰咗有少少反省,燕都依然咁嘅睇人低態度就有啲......

此篇文章於 09-07-17 10:46 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 09-08-17, 01:40 AM   #271
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 12:18 PM   #272
The One
あかん

引用:
舊 09-10-17, 01:27 AM   #273
The One
あかん

引用:
舊 09-11-17, 06:50 AM   #274
The One
あかん

引用:
舊 09-11-17, 09:18 PM   #275
The One
あかん

TVアニメ「NEW GAME!!」第10話「どんどんリアリティが薄くなっていくんだよ」WEB予告@nganime #ニューゲーム
引用:

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
THE END THANKS 風間鈴木仁 買賣專區 6 08-30-17 09:48 PM
[TVB] 《神鎗狙擊》09/09/13 21:30首播 演出:張兆輝,謝天華,周海媚,徐子珊,岑麗香,李國麟,陳 煒,翟威廉 Busconcamp Neo Entertainment TREND 60 10-12-13 11:07 PM
★★★街貨同人誌 Vol.009★★★(09/14~09/19) ★星人44★ 水★專區 8 10-01-11 10:05 PM
[ETC]2004/09/09 売上速報 (outbreak 2 = 58396, VJ = 8682) neo2046 電視遊戲討論版 39 09-12-04 12:00 PM
[fami 通 09/08/09/10]BREAKDOWN [XBOX] Q頭 電視遊戲討論版 27 02-03-04 09:03 AM

現在的時間是 03:17 AM

手機版 | APP版