Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-13-14, 06:40 PM   #451
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
睇到d野

About The Release of the 2nd Part of the “Red Bull X Challenge”

“The in-game message displayed when someone attempts o enter the 2nd part of the “Red Bull X Challenge” is incorrect. The next event will be available at the end of January and not on the 1st as currently suggested.

The message will be amended with the next game update. We deeply apologize for any inconvenience this may have caused.”

暫時可以唔猛火煲GT6住
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-14, 06:44 PM   #452
肥陸行鳥
Eternal Flame™
↓壓倒的存在感

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
咁多個mission係iB-3搞唔掂...幾位有乜野心得?

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-14, 07:00 PM   #453
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 肥陸行鳥 查看文章
一陣幫你睇睇
舊 01-13-14, 07:44 PM   #454
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
MISSION MODE IB-3是RALLY拉力賽
基本上需要在三個近乎髮夾彎前成功超越各一輛車才能有金盃的時間…
我花了幾小時才跑到金盃…
剎車要係直路做,入彎後去APEX POINT修正俾油出彎…

REPLAY我SAVE左,但EXPORT出GAME去PS3之後搵唔到係邊,更唔好講點抄出來俾人用做GHOST作為REFERENCE了…

===========================

反而想問 S級比賽 條條都要玩咁長時間?
唔係好慣跑一場要咁耐…對眼好辛苦…
但又要儲星去開S級MISSION RACE…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>

此篇文章於 01-13-14 07:51 PM 被 Irwin 編輯。
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-14, 08:21 PM   #455
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

引用:
作者: Irwin 查看文章
MISSION MODE IB-3是RALLY拉力賽
基本上需要在三個近乎髮夾彎前成功超越各一輛車才能有金盃的時間…
我花了幾小時才跑到金盃…
剎車要係直路做,入彎後去APEX POINT修正俾油出彎…

REPLAY我SAVE左,但EXPORT出GAME去PS3之後搵唔到係邊,更唔好講點抄出來俾人用做GHOST作為REFERENCE了…

===========================

反而想問 S級比賽 條條都要玩咁長時間?
唔係好慣跑一場要咁耐…對眼好辛苦…
但又要儲星去開S級MISSION RACE…
我成日轉緊彎都地板油...改一下習慣先
就咁睇S 級比賽都係20分鐘上下一場,但夾埋都係27粒星,應該唔太花時間

舊 01-13-14, 09:17 PM   #456
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
我成日轉緊彎都地板油...改一下習慣先
就咁睇S 級比賽都係20分鐘上下一場,但夾埋都係27粒星,應該唔太花時間
一開始第一個髮夾一定要超到第一架車
到達提示紅線後半秒(仍在直線)已經要落重BRAKE放油滑行貼左牆轉入去行路邊
過左一半的APEX POINT立即俾油彎出上返路面再貼右走入右彎
出右彎的同時要準備係中線轉左
同時點擊BRAKE去將重心轉移返去右邊
貼牆入左彎,盡咬APEX POINT轉過去
留意車速過高係出彎時會去左加邊路肩上面,小心唔好失格
但唔代表唔可以上路肩,上到路肩又修正到出彎、繼續俾油追前車又唔罰你就得
正常係去到第二髮夾前的直路已經可以過左第二架車
我係一過完果下馬上直路落BRAKE再甩車入右彎
如果車速剛剛去到APEX POINT就消耗完之前減速帶來的前衝力就最好
咁就可以順勢俾油出埋個右彎去追頭車,我自己係去到最後髮夾前的左彎己經追到
但去到最後髮夾前的左彎之前,要先準備好減速再入左彎
減速同時車身係貼右走,方便去等等貼左邊APEX POINT進彎
我果陣係入左彎的時候,前車剛入完左彎
我出左彎果時剛剛車頭貼近佢車尾,不過我果車頭繼續向右入,結果從佢車身右邊空位攝入左去之後的髮夾內彎
然後要做的只是BRAKE加轉向(因為已經過左頭車)、俾油全力走出髮夾去衝時間。

此篇文章於 01-13-14 09:20 PM 被 Irwin 編輯。
舊 01-13-14, 09:18 PM   #457
TCS_disable
我有車車~

引用:
兩三鋪搞掂左

舊 01-13-14, 10:13 PM   #458
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
睇到d野

About The Release of the 2nd Part of the “Red Bull X Challenge”

“The in-game message displayed when someone attempts o enter the 2nd part of the “Red Bull X Challenge” is incorrect. The next event will be available at the end of January and not on the 1st as currently suggested.

The message will be amended with the next game update. We deeply apologize for any inconvenience this may have caused.”

暫時可以唔猛火煲GT6住
What the.......

站(2024/04/27)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-14, 10:14 PM   #459
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

都係weekend先有機會打,謝謝各位指教

舊 01-13-14, 10:24 PM   #460
Viper II
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
其實己經比以往GT既rally易左
以前仲地獄

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-14, 11:14 PM   #461
安安

預定於20134年1月14日進行的更新(1.03)
http://www.gran-turismo.com/hk-zh/news/00_1527668.html BMW M4 Coupé將追加內部裝潢
http://www.gran-turismo.com/hk-zh/news/00_4488049.html Toyota FT-1
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-14, 02:40 PM   #462
Irwin
愛.ROCK.友

更新 1.03 已出

小心選更新後連不上去下載檔案,會強制REBOOT重新開機再檢查檔案…

舊 01-14-14, 04:07 PM   #463
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
作者: Irwin 查看文章
更新 1.03 已出

小心選更新後連不上去下載檔案,會強制REBOOT重新開機再檢查檔案…
http://bbs.a9vg.com/thread-4041421-1-1.html
先切断网线 进入游戏在更新
Is OK??

少女時代,
F1 2024討論區
舊 01-14-14, 05:08 PM   #464
Irwin
愛.ROCK.友

剛剛更新完,車都拎埋了

第一次,LOGIN左再入GAME,馬上答左UPDATE,之後中REBOOT
第二次,LOGIN左再入GAME,等左一陣諗下好唔好UPDATE,但仍然答左UPDATE,無事UPDATE完。

BMW架M4之前的「叉能廚」無左,出左個新的M4「叉能廚」
一樣銅左就送車,但要金都唔係難
計埋之前果次送果架,而家有兩架免錢M4 (當然換色啦)
TOYOTA FT-1新的「叉能廚」又係輕鬆玩完金拎車,不過手痕玩多左陣自去我挑戰時間

舊 01-14-14, 05:31 PM   #465
Irwin
愛.ROCK.友

UPDATE問題官網有講了,仲講埋應對方法,還真快手…

http://www.gran-turismo.com/jp/news/00_3266694.html

舊 01-14-14, 05:43 PM   #466
ALEX CHOW
AUDI SPORT

更新(1.03)失敗時的對應方式
Gran Turismo®6 , GT6的通知
下載1月14日發佈的更新檔案(1.03)時,已發現可能出現下列問題,造成無法更新的情況。

問題症狀

1.
啟動『Gran Turismo 6』時,會顯示「發現最新的更新資料了。(部分省略) 1.03版本」的畫面。

2.
在畫面下方選擇[OK],會顯示「請稍候……」的畫面。

3.
一段時間後PlayStation®3主機會發出「嗶嗶嗶」的聲音,自動重新啟動,顯示「前次使用主機時發生問題,主機未有正確關機。」的畫面。確認系統檔案後,重新啟動完成。

4.
PlayStation®3重新啟動後,即使啟動『Gran Turismo 6』,也無法更新1.03檔案,再次從「1」重新開始進行步驟。

問題解決方法

在最初的畫面出現時迅速按下[OK]即可避免上述問題。在步驟「1」顯示「發現最新的更新資料了。」時,請在2秒內立刻選擇畫面下方的[OK],即可正常進行更新。

如果畫面已閒置超過2秒以上,請選擇[中止],在接下來的登入畫面選擇[返回]。遊戲會開始啟動,請在「My Home」畫面按下PS按鈕結束遊戲,重新嘗試上述的解決方法。

附註

上述步驟「3」的過程中會出現「確定要向Sony Computer Entertainment報告此問題嗎?」的選項,不論選擇[是]或[否]都沒有問題。

造成各位用戶的困擾,深感抱歉。

http://www.gran-turismo.com/hk-zh/news/00_3266694.html

少女時代,
F1 2024討論區

此篇文章於 01-14-14 05:48 PM 被 ALEX CHOW 編輯。
舊 01-14-14, 08:39 PM   #467
oooCaitSithooo
Junior Member

註冊日期: Apr 2012
PSN  IDoooCaitSithooo
除了BUG,還是BUG,攪咩??
我發覺如果開機唔玩GT6,部機唔會一開機就AUTORESET,
如果之前0個日玩完GT6,幾乎每次開機梗係AUTORESET.
山內先生係咪叫人唔好玩住,其實GT6未賣得.
oooCaitSithooo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-14, 09:34 PM   #468
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: oooCaitSithooo 查看文章
我發覺如果開機唔玩GT6,部機唔會一開機就AUTORESET,
如果之前0個日玩完GT6,幾乎每次開機梗係AUTORESET.
我禁大個仔玩左這麼年game都未見過這樣的bug

舊 01-14-14, 10:00 PM   #469
Viper II
↘みもりんっ

XBox Live GamertagViper II DNA
頂你, 停左個update, fix好先再派啦
攪乜呀

舊 01-14-14, 10:05 PM   #470
oooCaitSithooo

註冊日期: Apr 2012
PSN  IDoooCaitSithooo
引用:
作者: 怪人 查看文章
我禁大個仔玩左這麼年game都未見過這樣的bug
我兩部機都係咁,白色肥P同第一代瘦P.
我打左20年GAME都未試過~我都想知.再講CONSOLE有HARDDISK都只係幾年既事.
拆左個HARDDISK出黎用電腦RUN過測試分數(個PROGRAM 上網有,有興趣可以搵0下),
用左半年既HARDDISK,分數完全冇咩點下跌.

反而覺得係隻GAME 0係EXIT時有BUG或者其他問題,
令到部機未能完全回到平常狀態,令到你下次再開機時出現問題,
而部機0係自我保護既情況下,繼而AUTORESET.
oooCaitSithooo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-14, 10:10 PM   #471
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
作者: oooCaitSithooo 查看文章
我冇呢個問題喎

P.S.
1.03 update我一次搞掂

少女時代,
F1 2024討論區
舊 01-14-14, 10:33 PM   #472
Viper II
↘みもりんっ

引用:
作者: HONDA 查看文章
我冇呢個問題喎

P.S.
1.03 update我一次搞掂
你冇姐
出得對應方式, 即係好普遍中招啦

舊 01-14-14, 11:49 PM   #473
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: Viper II 查看文章
你冇姐
出得對應方式, 即係好普遍中招啦
我覺得係爆左 PSN Access 上限, 咁 PS3 又未準備好斷線 > 班人強終 > Chok 到 Driver
舊 01-15-14, 12:50 AM   #474
Viper II
↘みもりんっ

M4 1:22
TF1 1:31

note: 跑熱左條軑會快D

舊 01-16-14, 12:54 PM   #475
911gt1

註冊日期: Aug 2010
我就算成功up1.03都一樣,
比電自動開機又reboot....
我部係GT6同框500GB版……
911gt1 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] [PSVR] Gran Turismo Sport︱2024年1月31日關閉線上服務 安安 電視遊戲討論版 1000 01-31-24 07:01 PM
[PS3] Gran Turismo 5 Spec 2.17【技術心得研究所討論區】DLC 可以再install TCS_disable 攻略及心得交流區 860 07-22-14 12:35 AM
[PS3] Gran Turismo 5 Spec 2.09【技術心得研究所討論區②】 TCS_disable 攻略及心得交流區 1003 01-15-13 12:50 PM
[PS3] Gran Turismo 5 Spec 2.05【技術心得研究所討論區】 TCS_disable 攻略及心得交流區 1012 03-25-12 02:57 AM
[PS3] Gran Turismo 5 Prologue Spec II (日版 Spec III)討論區 - Starting Grid. KUTAR# 攻略及心得交流區 193 09-18-09 06:40 AM

現在的時間是 11:22 PM

手機版 | APP版