Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-10-12, 08:25 PM   #551
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
>早十集就要安排老豆出場啦

唔同意
好多時比前作主角出場太多會搶去新主角光芒

睇下seed d, 連主角都換埋

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-12, 09:19 PM   #552
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 真!DC 查看文章
>早十集就要安排老豆出場啦

好多時比前作主角出場太多會搶去新主角光芒
唔多同意, 反而有個成熟既角色領導住主角
主角係佢既影子下成長到最終超越上一代既發展先係交響詩篇嘛....
同埋老豆早出場可以早少少解謎而去專心鋪結局
由其今次無50集, 得24集既情況下
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-12, 08:12 PM   #553
金戰士
Insane Gamer
~~Nice~~

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDkevinlaw1984
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
老實,成個故事似係剛開始就要完結
早十集就要安排老豆出場啦,浪費晒人設同個制作
成套野輸故事
咪係LO到喉唔到肺,我吾好滿意得廿幾集咁少
內容起碼4X幾 + 劇場或OVA就差吾多
睇到最後主角機FA....

舊 11-11-12, 08:13 PM   #554
金戰士
~~Nice~~

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDkevinlaw1984
引用:
作者: Dom031059 查看文章
唔多同意, 反而有個成熟既角色領導住主角
主角係佢既影子下成長到最終超越上一代既發展先係交響詩篇嘛....
同埋老豆早出場可以早少少解謎而去專心鋪結局
由其今次無50集, 得24集既情況下
得24集好失敗

舊 11-19-12, 10:01 PM   #555
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
エウレカセブンAO
http://eurekaao-prj.net/

MBS :11月22日(木) 深夜3:00~4:00
TBS :11月19日(月) 深夜3:41~4:41
CBC :11月21日(水) 深夜3:35~4:35
BS-TBS 12月8日(土) 深夜3:00~4:00

最速今晚

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-12, 01:07 AM   #556
W教授

註冊日期: Mar 2004
依家故事究竟跟上輯TV定劇場版

舊 11-20-12, 01:59 AM   #557
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: W教授 查看文章
依家故事究竟跟上輯TV定劇場版
世界一定係跟上輯TV

劇場版暫時只有穿越時空的設定有少少關係
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-12, 03:38 AM   #558
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 11-20-12, 04:13 AM   #559
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 11-20-12, 08:10 AM   #560
IntelligentGene

註冊日期: Jan 2012
看圖串後我get到的流程:

(23話)
-跟吐司最終決戰,吐司敗死(?)
-奶牛亦被收服
-決戰過後是一陣優閑時間,然後是老爸亂入AO世界
-AO隨軍迎擊
-父子首次見面
-媽媽再次顯靈(當解說役?)
(24話)
-父子在沖繩展開新生活
-突然珊瑚撞地球
-父子兵出擊
-媽媽也混在珊瑚堆中
-之後狀況很混亂又是flashback又是仔打老豆
-其中黃毛亂入(這時奶牛訓床w)
-總言之AO又跟媽媽重遇
-然後老爸趕來,一輪很溫馨的家庭聚會後AO跟父母訣別
-AO打了一發時空修正炮
.
.
.
之後時光飛逝...
-AO最後獨自留在公元年的世界(仍是GB成員)
-沖繩三傑(笑)代表沖澠跟日本對話

-劇終

此篇文章於 11-20-12 08:13 AM 被 IntelligentGene 編輯。
IntelligentGene 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-12, 11:30 PM   #561
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
其實AO咁玩好似仲癲過佢老豆想做既野
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-12, 01:21 AM   #562
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
仲乞人憎過夢結局

舊 11-22-12, 01:44 AM   #563
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
為何大個renton 把聲係月光號艦長
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-12, 02:11 AM   #564
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
頂你個肺
你唔好畫頭果廿集啦

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-12, 03:26 AM   #565
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: mikemike 查看文章
頂你個肺
你唔好畫頭果廿集啦
絕對正確!!
之前都係發下UP風,但睇埋結局後...!!
跟本最尾兩集拉返長十集八集去做就差唔多,
呢家成套野係,頭20集進度勁慢,啲迷完全唔解釋咁濟
跟住留返最尾幾集先爆爆爆,
呢家睇完個結局老實唔係幾夠喉,但完左就係完左,冇計
只可以怨佢故事鋪排嚴重失當
比我諗清楚講多次我都會講返一樣嘅說話----

老爸早十集就好出場啦頂!!

舊 11-22-12, 04:20 AM   #566
IntelligentGene

註冊日期: Jan 2012
留返最尾先爆都唔大問題
我當佢怕老豆會搶AO戲份所以先俾佢出場3集
但前面根本就無好好描繪AO
睇左廿幾集我到而家都唔知應該點去形容AO這個角色
毫無性格特徵可言
單純只係件人類同珊瑚的結晶品

設定終究是配菜
就算補到幾完整都好
主線的角色發展方面做唔掂都唔會好睇
IntelligentGene 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-12, 01:18 PM   #567
月之民 ̄▽ ̄
God of Gamer
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
時空修正炮仲好用過CROSS GATE
下次z3aaaa

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-12, 12:20 AM   #568
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
エウレカセブンAO last...
常識題

完得都算好,加上之前大家有睇過S;G,可以當是世界線的應用

唔講Eureka果邊
係沒有結痂珊的世界, 沒有トラパー粒子, 係幾百呎的天空中無降落傘得不會滑空的滑板的結果是? (應該個濃度比以前低好多,低到secret唔會出黎搞搞震)
(耍帥完場的結果? XD)

另外似乎係時空飄過後TRUTH的記憶番晒黎
知度射過三次石英炮,自已對世界的不滿...

//Blog
//Flickr

此篇文章於 11-23-12 12:48 AM 被 Hayami 編輯。
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-12, 01:30 PM   #569
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: IntelligentGene 查看文章
留返最尾先爆都唔大問題
我當佢怕老豆會搶AO戲份所以先俾佢出場3集
但前面根本就無好好描繪AO
睇左廿幾集我到而家都唔知應該點去形容AO這個角色
毫無性格特徵可言
單純只係件人類同珊瑚的結晶品

設定終究是配菜
就算補到幾完整都好
主線的角色發展方面做唔掂都唔會好睇
我覺得Truth先係主角

不過將珊瑚岩同所有附屬品清除 咁唔係已經將成個未來改寫左, 咁應該有連AO都消失埋先係架

此篇文章於 11-23-12 01:34 PM 被 Van仔 編輯。
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-12, 07:39 PM   #570
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
樓上你當ao取代左未生ao前既eureka咁, 有sg魔眼可以穿越時空黎睇就ok...咁先解釋到佢點解可以係結局呢個時空存在
前面講得好岩 頭果20集(我個人覺得前16集左右)都係用左50話一季果種進度黎做...又慢又拖 又唔覺佢細膩地描寫到d角色
反而花左好多筆墨去講AO出生的那個宇宙的地球,包括世界形勢國家地區等等, 同埋集集搵個secret當怪物boss咁打打完收工
以最後結局既解釋來睇 前面唔駛打咁多集怪都得...劇情鋪排嚴重失當 頭輕腳重 重點既講少少 廢野講太多...

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-12, 10:48 PM   #571
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: Hayami 查看文章
エウレカセブンAO last...
常識題

完得都算好,加上之前大家有睇過S;G,可以當是世界線的應用

唔講Eureka果邊
係沒有結痂珊的世界, 沒有トラパー粒子, 係幾百呎的天空中無降落傘得不會滑空的滑板的結果是? (應該個濃度比以前低好多,低到secret唔會出黎搞搞震)
(耍帥完場的結果? XD)

另外似乎係時空飄過後TRUTH的記憶番晒黎
知度射過三次石英炮,自已對世界的不滿...

所以最後ED成個畫面黑左(?
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-12, 01:25 PM   #572
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
好難明既一套野,劇情又無聊,當佢黑歷史算
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-12, 01:40 PM   #573
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
老巴搵返老母
但係AO應該冇左金毛
點睇都係bad end la
上一套有d位好睇在感情線
今集既AO同金毛湯唔湯水唔水咁
講小小又講唔晒
都唔知AO係鐘意金毛定唔係
定係鐘意舊菜又唔講
真係...
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-12, 09:08 PM   #574
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
唔知自己點解要睇頭果22集

NTR男變左原型
老豆同個仔打交

這是甚麼爛ENDING

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 09:02 PM   #575
hahahaaaa

註冊日期: Jan 2007
睇完,套野整體黎講真係唔合格,不過見佢可以用最後兩集解到畫都叫做有頭有尾,
只係明曬套野之後,真心覺得個故事其實幾好,但結果搞到咁真係好浪費個故仔同EUREKA個TITLE

題外話:呢套野入Z3應該好好玩
hahahaaaa 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
エウレカセブンAO Hybrid Disc (バンナム/未定) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 3 06-20-12 09:28 AM

現在的時間是 09:11 PM

手機版 | APP版